Home > Gezondheid > Gezondheidsproducten > Stemming & Slapen > Prikkelbaar

A. Vogel Famosan Overgang Totaal Tabletten 60st

Bevat een combinatie van plantenextracten en mineralen

Korting 20%
19,00 15,19
  • Merk: A Vogel 
  • Inhoud: 60ST
  • EAN: 8711596579666
  • Op voorraad: meer dan 50 stuks beschikbaar
  • Vandaag voor 21:30 uur besteld: morgen in huis!
Productbeschrijving

Algemeen
A. Vogel Famosan Overgang Totaal bevat een combinatie van plantenextracten en mineralen. Cimicifuga geeft een brede ondersteuning bij overgangsverschijnselen en helpt uw lichaam te ondersteunen en in balans te blijven. Zink draagt bij aan een normale hormoonhuishouding en met Magnesium blijf u zich prettig en energiek voelen tijdens overgang. Tenslotte helpt duindoornbes bij een droge huid, ogen, vagina en mond.

- Met Cimicifuga bij opvliegers, (nachtelijk) transpireren en stemmingswisselingen
- Met Duindoornbes voor droge huid, ogen, vagina en mond
- Met zink goed voor een normale hormoonhuishouding en (vet)stofwisseling
- Met zink goed voor het gezond houden van huid, haar en nagels
- Met magnesium goed voor geestelijke veerkracht, het geheugen en emotionele balans
- Met magnesium bij vermoeidheid en futloosheid
- Met magnesium goed voor het behoud van soepele spieren en sterke botten

Dosering
Tenzij anders is voorgeschreven 2x daags 1 tablet, bij voorkeur een half uur voor de maaltijd in de mon uiteen laten vallen, daarna doorslikken. Wanneer na 14 dagen onafgebroken gebruik geen verbetering van de klachten wordt bemerkt of wanneer de klachten terugkeren, raadpleeg dan uw arts.

Waarschuwingen
Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor een van de bestanddelen. 

Gebruiksinhoud: 30 dagen. 

Lees voor gebruik goed de gebruiksaanwijzing.

Ingredienten

 

Ingrediënten
Duindoornbes-extract (Hippophae rhamnoides) 38,1%; magnesiumcitraat; vulstof (gesiliceerde microkristallijne cellulose, mannitol, gemodificeerd maïszetmeel); sojaextract; verstevigingsmiddel (natriumcarboxymethylcellulose, silica); zilverkaars-extract (Cimicifuga racemosa); glansmiddel (magnesiumstearaat); zinkcitraat.

Samenstelling
Een dagdosering van 2 tabletten bevat de inhoudstoffen van 6000 mg duindoornbessen, 40-64 mg zilverkaars, 56,3 mg magnesium (15% RI*) en 1,5 mg zink (15% RI*). 1 tablet = 790 mg *Referentie-inname van een volwassene Het soja-extract is gemaakt van ecologisch gekweekte sojabonen.

 

Etiket

Ingredienten:
Duindoornbes-extract (Hippophaerhamnoides) 38,1% magnesiumcitraat vulstof (gesiliceerde microkristallijne cellulose, mannitol, gemodificeerd maiszetmeel) Soja-EXTRACT verstevigingsmiddel (natriumcarboxymethylcellulose, silica) zilverkaarsextract

Allergenen:
Kan sporen bevatten van Soja


Vragen & Antwoorden
Werkt het echt en kan het gebruikt worden terwijl je al anticonceptie gebruikt?

Het kan gebruikt worden met samen met anticonceptie. Maar het zal niet veel helpen omdat u al oestrogeen gebruikt zoals ik begrijp van u. Oestrogeen helpt bij 70 tot 90 procent van de vrouwen om de opvliegers te verminderen. De ingredienten van Famosan zijn zilverkaars en isoflavonen. Isoflavonen worden wel genoemd als een alternatief voor oestrogeen. Ze hebben ongeveer dezelfde werking als oestrogeen, maar ze werken veel zwakker. In studies blijken vrouwen die 30 tot 100 mg isoflavonen per dag krijgen minder en minder ernstige opvliegers te krijgen. Dus als oestogeen niet helpt bij zullen isoflavonen dat ook niet doen

Wel zou u kunnen proberen of andere supplementen zonder isoflavonen specifiek voor de overgang wel een positieve werking hebben. Voorbeelden van deze producten zijn VSM Klimaktolan of Vitotaal Zilverkaars

Advies om mee te geven is dat wie rond de overgang langer dan een jaar oestrogeen slikt heeft een verhoogde kans op borstkanker. Dus met de inname van oestrogeen/progestageen moet u niet te lang doorgaan.

Wanneer kan ik een effect verwachten?

Sommige mensen denken dat het even duurt voordat homeopathische geneesmiddelen hun werk doen. Dat is onjuist. Hoe lang het duurt eer verbetering optreedt, hangt af van de aard van de klacht. Bij chronische aandoeningen heeft het lichaam tijd nodig om op de prikkel te reageren. Maar bij acuut optredende kwalen (zoals blauwe plekken, diarree of hooikoorts) hebben de juiste homeopathische geneesmiddelen meestal snel resultaat.

Waarom moet ik veel middelen van A. Vogel een half uur voor de maaltijd innemen?

In principe is een half uur voor het eten het mondslijmvlies schoon, wat de opname van het middel via het mondslijmvlies bevordert. Bovendien is het lichaam dan niet bezig met de vertering van voedsel, wat de opname van het middel in het maagdarmkanaal eveneens bevordert. U kunt een middel ook minimaal twee uur ná de maaltijd innemen.

Mag ik meerdere producten van A. Vogel tegelijk innemen?

Ja, het is in het algemeen mogelijk om meerdere verschillende homeopathische geneesmiddelen en/of gezondheidsproducten tegelijkertijd in te nemen. Bij twijfel is het raadzaam uw arts of apotheker om advies te vragen.

Is dit product te gebruiken naast mijn medicijnen?

De meeste homeopathische geneesmiddelen en gezondheidsproducten van A.Vogel zijn naast uw medicatie te gebruiken. Lees daartoe de bijsluiter altijd zorgvuldig door. Daarin staat namelijk altijd duidelijk aangegeven of u het homeopathische geneesmiddel wel of niet naast een medicijn mag gebruiken. Er zijn een paar uitzonderingen, zoals het homeopathische geneesmiddel Hypericum ø. Hierin is sint-janskruid verwerkt, dat interacties kan hebben met bijvoorbeeld bloedverdunners en de anticonceptiepil. Het is overigens altijd verstandig uw arts te informeren welke middelen u gebruikt.

Wat is de allergie informatie van dit product?

De meeste producten van A.Vogel (zowel homeopathische geneesmiddelen als gezondheidsproducten) zijn door TNO getest en zijn glutenvrij. De Bambu koffie en A.Vogel Vitaalextract bevatten mogelijk wel gluten en daarom raden we het gebruik door coeliakiepatiënten af.
De meeste tabletten bevatten lactose. Mensen met een lactose-intolerantie (koemelk-allergie) kunnen daarom beter de druppels van A.Vogel gebruiken.

Hoe lang moet ik dit product in blijven nemen?

In het algemeen geldt dat u, zodra de klachten afnemen, de dosis geleidelijk kunt afbouwen. Maar natuurlijk hangt dit af van de aard van het homeopathische geneesmiddel en de klachten waarvoor u het gebruikt. Bij het ene geneesmiddel stopt u zodra de klacht verdwenen is (bij hoest bijvoorbeeld). Het andere geneesmiddel gebruikt u juist over een langere periode (bijvoorbeeld bij overgangsklachten of gewrichtsklachten). Echinaforce druppels – te gebruiken bij onvoldoende weerstand – zou u bijvoorbeeld ook alleen in kunnen nemen als de ‘r’ in de maand is.

Hoe moet ik dit product bewaren?

Goed afgesloten en op een donkere, koele en droge plaats. Druppels bij voorkeur rechtopstaand. Het is af te raden om homeopathische geneesmiddelen en gezondheidsproducten te bewaren in de buurt van sterk geurende producten, zoals kruiden, parfums of mottenballen.
U kunt uw homeopathische geneesmiddelen en gezondheidsproducten zonder bezwaar meenemen naar het buitenland. Het is natuurlijk wel aan te raden ze zoveel mogelijk bij kamertemperatuur te bewaren. Zet ze dus niet in de felle zon.

Wat is beginverergering?

Bij sommige homeopathische geneesmiddelen kan het voorkomen dat er een beginverergering optreedt. De klachten worden dan in eerste instantie heviger. In principe is dit een goed teken en betekent het dat u het goede homeopathische geneesmiddel voor uw klacht heeft gekozen. U kunt dan een aantal dagen stoppen met het innemen - tot de ergste klachten zijn verdwenen - en dan met de helft van de dosering verdergaan. Over het algemeen komt een beginverergering voor bij hogere potenties (zoals bijvoorbeeld een C30), die door de homeopathisch arts worden voorgeschreven. De middelen van A.Vogel zijn niet of slechts weinig verdund en veroorzaken meestal geen beginverergering.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.
Verzendtarieven:
Boven € 20 gratis - anders € 3,95

Heeft u een vraag over A. Vogel Famosan Overgang Totaal Tabletten 60st?

Andere artikelen uit deze categorie:

Artiken 1-4 van 19