DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023
Groene keuze Product is onderdeel van ons groene assortiment. Vitotaal Valeriaan Capsules 45CP
Vitotaal Valeriaan Capsules 45CP

Vitotaal Valeriaan Capsules 45CP

Niet meer verkrijgbaar
  • Merk: Vitotaal
  • Inhoud: 45CP
  • EAN: 8712812171336

×

of

Productbeschrijving

Draagt bij aan ontspanning en heeft een positieve werking op de zenuwen*

Algemeen
Vitotaal Valeriaan met valeriaanextract draagt bij aan ontspanning en heeft een positieve werking op de zenuwen.*

De plant Valeriaan kan wel twee meter hoog worden en bezit sierlijke bladeren en lichtroze bloemschermen. Er zijn vele soorten bekend, die echter alle dezelfde eigenschappen bezitten. Mexicaanse indianen gebruikten reeds een inheemse soort. Valeriaan dankt zijn naam aan het Latijnse 'valere', dat 'gezond zijn' betekent. Hoewel Valeriana officinalis in het wild voorkomt, wordt hij ook speciaal geteeld voor de consumptie- en de farmaceutische industrie.

*Deze gezondheidsclaims zijn in afwachting van Europese toelating.

Dosering
3 maal daags 1 capsule met een 1⁄2 glas water na de maaltijd innemen. Houd u aan de aanbevolen dagelijkse dosering.

Dit product is onderdeel van ons groene assortiment.
Ingrediënten

Samenstelling
Bevat per capsule 120 mg valeriaanwortel en 100 mg valeriaanextract 10:1 (0.8% valereenzuur). Dit komt overeen met 3360 mg valeriaanwortel per dagdosering (3 capsules).

Ingrediënten
Valeriaanwortel (Valeriana officinalis radix L.), valeriaanextract 10:1 (Valeriana offi cinalis radix L.), microkristallijne cellulose (vulstof), siliciumdioxide (antiklontermiddel). Plantaardige capsule: hypromellose. Bevat geen suiker, gist, conserveermiddel, kleur-, geur- en smaakstoffen.

Waarschuwingen

Bij doktersbehandeling, medicijngebruik of bij gebruik door kinderen adviseren wij u vóór gebruik te overleggen met uw arts of apotheker. Niet gebruiken
• bij zwangerschap of borstvoeding
• gelijktijdig gebruik van alcohol, kalmerende middelen of cafeïne houdende dranken kan het effect van Valeriaan beïnvloeden.
• overmatig gebruik kan invloed hebben op de rijvaardigheid en het besturen van zware machines.

Buiten het bereik van jonge kinderen houden. Op kamertemperatuur bewaren.

Vragen & Antwoorden
Mag je een capsule openbreken als je moeite hebt met slikken?

De capsule mag opengemaakt worden, waarna de inhoud met wat sap, vla of yoghurt kan worden ingenomen. De capsule bestaat uit twee delen die met een draaiende en knijpende beweging voorzichtig van elkaar getrokken kunnen worden. Wie moeite heeft om de capsule door te slikken kan ook proberen de capsule een minuut op een lepeltje lauw water te laten weken. Hierdoor is deze gemakkelijker in te nemen.

Is dit product geschikt voor kinderen?

Zeker met kinderen moet je voorzichtig zijn. Natuurlijk geldt er voor kinderen een andere dosering: van 0-6 jaar eenderde van de volwassen dosering, 6-12 jaar de helft van de volwassen dosering en boven de 12 jaar kan de dosering voor volwassenen worden aangehouden. Voor kleine kinderen kan de inhoud van de capsule gemengd worden met wat vla.

Wat betekenen de verschillende kleuren op de verpakkingen?

Vitotaal fytocapsules zijn onderverdeeld in twaalf verschillende indicatiegebieden. Ieder indicatiegebied heeft zijn eigen kleur. Zo heeft het indicatiegebied ‘bloedsomloop’ een rode kleur en ‘beter bewegen’een roze kleur.

Wat is het verschil tussen natuurlijk en biologisch?

Natuurlijk betekent door de natuur gevormd en biologisch betekent onbespoten en zonder kunstmest geteeld. De kruiden die door Vitotaal gebruikt worden zijn logischerwijze natuurlijk, want er bestaan geen synthetische kruiden. Een ongeschreven wet is dat kruiden die gebruikt worden voor deze producten geteeld worden zonder kunstmest en bespuitingmiddelen. De kruidencapsules van Vitotaal vormen hierop geen uitzondering.

Is dit product geschikt voor tijdens de zwangerschap?

Vrouwen die zwanger zijn behoren tot een zogenaamde risicogroep. Dit betekent dat zij voorzichtig moeten zijn met het gebruik van deze producten. Zowel chemische als kruidenmiddelen kunnen een risico vormen voor het ongeboren kind. Bij elk Vitotaal product staat duidelijk aangegeven of een product wordt afgeraden tijdens de zwangerschap en/of borstvoeding. En als je twijfelt, raadpleeg dan altijd je huisarts.

Is dit product geschikt voor vegetariers?

Vitotaal kruidencapsules bevatten uitsluitend plantaardig materiaal, zonder chemische toevoegingen als kleur-, geur- en smaakstoffen. Uitzondering hierop zijn de zogenaamde softgel capsules.

Kunnen alle fytocapsules met elkaar worden gecombineerd?

Van oudsher worden kruiden gebruikt in combinaties en in principe kunnen alle fytocapsules ook met elkaar worden gecombineerd. De verschillende middelen kunnen ook verdeeld over de maaltijden worden ingenomen.

Zijn fyto-producten ook geschikt voor dieren?

Ja, dieren reageren sterk op natuurlijke (fytotherapeutische) producten. Omdat de spijsvertering bij dieren sneller gaat dan bij mensen, dient de dosering verhoogd te worden. Ook met het gewicht dient men rekening te houden (bij een hond van 25 kg is de dosering dezelfde als bij een volwassene). In geval van twijfel kun je natuurlijk de dierenarts raadplegen.

Moet er naast een hoofdmiddel ook altijd een bijmiddel worden gebruikt?
Moeten is een groot woord. Het hoofdmiddel is vaak het belangrijkste uitgangspunt. Fyto-producten hebben een mooie eigenschap: door ze te combineren versterken ze elkaars invloed.
Is dit product geschikt voor langdurig gebruik?
Aangeraden wordt de dosering af te bouwen tot een onderhoudsdosering. Ook zijn er producten die als een kuur moeten worden ingenomen. Dit staat dan op de verpakking aangegeven.
Kan ik dit product combineren met reguliere medicijnen?

De meeste fytotherapeutische geneesmiddelen kunnen gecombineerd worden met 'chemische' geneesmiddelen. Er zijn echter geneesmiddelen die de werking van een natuurlijk product soms teniet doen en andersom.
Overleg daarom bij twijfel altijd met de huisarts of specialist of je de verschillende producten samen mag gebruiken.

Voor hoeveel verschillende klachten mag ik middelen slikken?

In principe kunnen de producten gecombineerd worden. Desalniettemin adviseren wij om niet meer dan twee klachten - en niet meer dan 12 tot 15 capsules per dag in te nemen, tenzij anders geadviseerd.

Is dit product glutenvrij?

De meeste fytocapsules passen in een glutenvrij dieet. De capsules zijn glutenvrij* en bevatten ook geen kleur-, geur- en smaakstoffen. Haver is echter af te raden omdat het product ook eiwitten bevat.
Coeliakiepatiënten of mensen die om andere redenen geen gluten mogen gebruiken, kunnen het beste per product kijken of het op hun lijst van risicoproducten voorkomt. Bij twijfel altijd de arts of specialist of de Coeliakie Vereniging raadplegen.

* uitzonderingen zijn Haver, Lithothamnium en Zoethoutwortel.

Zit er altijd evenveel werkstof in de capsules?

In Vitotaal fytocapsules zit altijd een minimale hoeveelheid van de werkstof. Dit betekent dat de inhoud altijd hetzelfde is en je ook altijd dezelfde dosering kunt aanhouden bij een nieuwe verpakking. De capsules kunnen meer of minder gevuld zijn om dezelfde standaard hoeveelheid werkstof te bereiken.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.

Meer uit ons assortiment:

  • Healthy Bakers Low Carb Bolletjes 4ST

    Healthy Bakers Low Carb Bolletjes | 4ST

    -10%
    3,15
    3,49
  • Aquafresh Freshmint 3in1 tandpasta - voor een frisse adem 75ML

    Aquafresh Freshmint 3in1 tandpasta - ... | 75ML

    -10%
    2,14
    2,39
  • Parodontax Tandpasta Original - tegen bloedend tandvlees 75ML

    Parodontax Tandpasta Original - tegen ... | 75ML

    -10%
    4,99
    5,55
  • A.Vogel Bambu Cafeïnevrije Koffievervanger 200GR

    A.Vogel Bambu Cafeïnevrije Koffieve... | 200GR

    Product is onderdeel van ons groene assortiment.
    -20%
    6,39
    7,99
  • Roter Vitamine C 1000mg Bruistabletten 40ST

    Roter Vitamine C 1000mg Bruistabl... | 40ST

    -10%
    9,89
    10,99