Hoofdpagina>Vitamines>Foliumzuur

Vitals Folaat 5-MTHF 800mcg Capsules 100CP

Biedt een optimale opneembaarheid en werkzaamheid, belangrijk voor en tijdens de zwangerschap

Korting 27%
29,95 21,86
  • Merk:  Vitals
  • Inhoud: 100CP
  • EAN: 8716717002603
  • Op voorraad:  36  stuks beschikbaar
  • voor 20:30 uur besteld, maandag in huis!
  • Dit product wordt gratis bezorgd binnen Nederland!
Productbeschrijving

Algemeen
Folaat 5-MTHF 800mcg van Vitals is een uniek supplement. Dit komt omdat het als een van de weinige het zeer goed opneembare en snel werkende vorm van foliumzuur: 5-MTHF, oftewel Quatrefolic®, bevat. Hierdoor ondersteunt Vitals Folaat 5-MTHF 800mcg snel en effectief het homocysteïnemetabolisme, een normale celdeling en het geheugen en de gemoedstoestand. Bovendien is foliumzuur een essentiele vitamine voor en tijdens de zwangerschap.

Hoe werkt het?
Werking
De meeste foliumzuur supplementen bevatten de synthetische vorm van foliumzuur, wat nauwelijks zo in de voeding voorkomt en de meest geoxideerde vorm is van folaat. Een probleem met foliumzuur is dat bij een relatief grote groep mensen de omzetting in 5-methyltetrahydrofolaat (5-MTHF) moeizaam verloopt. Dat probleem kan tegenwoordig omzeild worden door een supplement in te nemen met 'kant-en-klaar' 5-MTHF: Quatrefolic®.

Foliumzuur (ook wel vitamine B11 genoemd of vitamine B9 in Duitsland en de VS) komt in voeding voor als verschillende vormen van folaat, waaronder de biologisch meest actieve vorm 5-methyltetrahydrofolaat (5-MTHF). Dit is dan ook de lichaamseigen vorm waarin folaat in het bloed circuleert. Andere vormen van folaat en foliumzuur moeten eerst door het lichaam worden omgezet in 5-MTHF. Daarnaast kan een supplement met ‘gewone’ foliumzuur in tegenstelling tot 5-MTHF tot een hoge bloedspiegel van niet-gemetaboliseerd foliumzuur leiden, wat mogelijk onwenselijk is. Foliumzuur kan ook de bloed-hersenbarrière niet passeren en 5-MTHF kan dit wél.

In het verleden is het lastig gebleken om actief folaat in een supplement te verwerken, vanwege de instabiliteit ervan. De Italiaanse ontwikkelaar Gnosis is erin geslaagd de folaatvorm te stabiliseren door deze te binden aan een glucosaminezout (uit plantaardige bron). Dit resulteerde in Quatrefolic®, ook wel de ‘vierde generatie folaat‘ genoemd vanwege de superieure biologische beschikbaarheid ten opzichte van eerdere bronnen van folaat of foliumzuur. Quatrefolic is ook veel beter oplosbaar in water dan 5-MTHF calciumzout. Het gevolg hiervan is dat het makkelijker opgenomen kan worden door de cellen in de darmwand, wat de hogere biologische beschikbaarheid van Quatrefolic mede verklaart.

Quatrefolic® is een gepatenteerd product en een geregistreerd handelsmerk van Gnosis uit Italië.

Gebruiksadvies
1 capsule per dag bij een maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd. Houd u aan de aanbevolen dosering.

Ingredienten

Samenstelling per capsule:
800 mcg 5-methyltetrahydrofolaat, 5-MTHF (als glucosaminezout, Quatrefolic®)

Hulpstoffen: Microkristallijne cellulose (cellulosegel), hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule), magnesiumstearaat, siliciumdioxide.

Allergenen informatie
Gegarandeerd vrij van: Gluten, lactose , soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs.

Etiket
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.
Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Vitals Folaat 5-MTHF 800mcg Capsules 100CP?

Meer uit ons assortiment