DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Vagisan

Wat is Vagisan? En wat kan Vagisan voor u betekenen wanneer u last heeft van vaginale droogheid? Wat is vaginale droogheid eigenlijk precies en hoe ontstaat het? In dit artikel leest u alles over vaginale droogheid en Vagisan.Lees meer
  • Vagisan Vochtcrème 50GR

    Vagisan Vochtcrème | 50GR

    Voorraad: > 50
    14,99
  • Vagisan Melkzuur Ovules 7ST

    Vagisan Melkzuur Ovules | 7ST

    Voorraad: > 50
    14,99
  • Vagisan Beschermende Zalf 75ML

    Vagisan Beschermende Zalf | 75ML

    Voorraad: > 50
    12,99
  • Vagisan VochtCrème Cremolum 16ST

    Vagisan VochtCrème Cremolum | 16ST

    Voorraad: > 50
    17,29

Wat is Vagisan?

Vagisan VochtCrème is speciaal voor het gezond en vochtig houden van de vagina en schaamlippen, bij vaginale droogheid. In de vrouwelijke schaamstreek kunnen soms klachten, als droogheid, jeuk en irritatie voorkomen.

Wat is vaginale droogheid?

Vaginale droogheid: veel vrouwen vinden het moeilijk om dit onderwerp bespreekbaar te maken. En toch komt het heel vaak voor. Één op de drie vrouwen krijgt ermee te maken. En niet alleen in de overgang komt vaginale droogheid voor. Dat is een misverstand. Want ook ervoor kunt u er al mee te maken krijgen. Er zijn namelijk meer mogelijke oorzaken voor vaginale droogheid dan alleen de menopauze.

Wat is de oorzaak van vaginale droogheid?

De overgang is het meest berucht voor het veroorzaken van vaginale droogheid. Vanaf de overgang produceert uw lichaam minder oestrogeen. Een vrouwelijk geslachtshormoon. Hierdoor vermindert de hoeveelheid vocht die wordt aangemaakt in de vagina. Het slijmvlies van de vagina wordt dunner en het wordt kwetsbaarder.

Zoals gezegd komt vaginale droogheid ook vóór de overgang, bij jonge vrouwen voor. Bijvoorbeeld het geven van borstvoeding, het gebruik van de pil of een operatie aan de baarmoeder en/of eierstokken kan aanleiding geven tot vaginale droogheid. Ook wanneer er sprake is van stress kan de vagina droger zijn dan de bedoeling is.

Welke klachten heeft u bij vaginale droogheid?

Een droge vagina, ingang van de vagina en droge schaamlippen kunnen zorgen voor jeuk, irritatie en een brandend gevoel in de schaamstreek. Bovendien is vaginale droogheid erg onprettig wanneer u geslachtsgemeenschap heeft. Seks kan pijnlijk zijn wanneer de vagina droog is. Er kunnen zelfs wondjes ontstaan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. En al helemaal niet prettig.

Heeft u last van deze klachten, dan kan het verstandig zijn even een bezoek te brengen aan de huisarts. Deze kan de juiste diagnose stellen.

Wat kunt u doen bij vaginale droogheid?

Vaginale droogheid kan worden behandeld met een crème. Wanneer u last heeft van droge handen smeert u handcrème, waarom zou u ook niet iets doen aan uw vaginale droogheid, wanneer dit u klachten geeft? Vagisan heeft een fijne hormoonvrije VochtCrème die u kan bij vaginale droogheid.

Vagisan VochtCrème

Vagisan VochtCrème* helpt u bij vaginale droogheid. De crème is vrij van hormonen. Maar hoe werkt deze Vagisan VochtCrème dan? De crème heeft twee effecten:

  • De crème bevat veel water waardoor het de vagina en de uitwendige zone hydrateert;
  • Het bevat vetten. Deze vetten houden de huid soepel.

De crème van Vagisan helpt de natuurlijke pH in de vagina in balans te houden. Het is bedoeld voor toepassing in de vagina en voor op de schaamlippen. U kunt de crème inbrengen in de vagina met de bijgeleverde applicator.

Hoe gebruikt u Vagisan VochtCrème?

Wanneer u de crème met applicator gebruikt, breng de crème dan één keer per dag aan, voor het slapengaan. Het is aan te raden een inlegkruisje te dragen bij gebruik van Vagisan VochtCrème.

Vagisan VochtCrème Cremolum

De VochtCrème kan ook als zetpil worden gebruikt. U kiest in dit geval voor de Vagisan VochtCrème Cremolum*. Het is een zacht smeltende capsule die u gemakkelijk in de vagina inbrengt, vlak voordat u gaat slapen. Gebruik hem eenmaal daags. Of minder vaak, bijvoorbeeld twee of drie keer in de week, wanneer dat voor u voldoende werkt. Ook de Vagisan VochtCrème Cremolum bevat geen hormonen.

*Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Is Vagisan VochtCrème een glijmiddel?

Als u dit fijn vindt, kunt u deze vocht inbrengende crème ook gebruiken vóór de geslachtsgemeenschap. Het is geen glijmiddel, maar de crème zorgt er wel voor dat de vagina vochtiger is.

Gebruik Vagisan niet in combinatie met condooms. Hoewel er tot dusver geen problemen bekend zijn, kan de veiligheid van condooms bij gebruik van Vagisan niet worden gegarandeerd.

Is Vagisan VochtCrème veilig?

Vagisan is veilig wanneer het volgens de gebruisaanwijzing wordt gebruikt. Wanneer u een kinderwens heeft, mag u Vagisan VochtCrème gewoon gebruiken. En ook tijdens de zwangerschap of bij het geven van borstvoeding is Vagisan veilig.

Vagisan Beschermende Zalf

Behalve de Vagisan VochtCrème heeft Vagisan ook nog andere producten in het assortiment. Vagisan Beschermende Zalf is een ademende bescherming voor de uitwendige intieme zone. Vrouwen die regelmatig last hebben van irritatie in dit gebied, kunnen deze verzachtende zalf gebruiken. Het is een zalf op basis van huidvriendelijke oliën en plantaardige was. Het product is vrij van minerale oliën en siliconen.

De zalf zorgt voor een waterafstotend en beschermend laagje over de huid. Pijnlijke en geïrriteerde plekken worden hierdoor beschermt tegen vocht en wrijving. Het kalmeert de rode en geïrriteerde huid en helpt zo symptomen verlichten.

Hoe vaak gebruikt u Vagisan Beschermende Zalf?

U mag de zalf één tot twee keer per dag gebruiken. Maar indien u daar behoefte aan heeft, mag het ook vaker. Bijvoorbeeld telkens als u zich gewassen heeft of wanneer u toiletpapier heeft gebruikt. U mag deze zalf ook smeren tijdens de menstruatie.

Waarschuwingen

  • Bewaar Vagisan op kamertemperatuur;
  • Houd Vagisan producten buiten bereik van jonge kinderen.

Waar is Vagisan te koop?

Vagisan online bestellen? Dat doet u gemakkelijk en snel online bij DeOnlineDrogist.nl. Wilt u meer weten over dit product, of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met de klantenservice. We beantwoorden uw vragen graag en voorzien u graag van deskundig advies.