TePe is een Zweeds familiebedrijf dat sinds 1965 mondhygiëneproducten produceert. TePe biedt een verscheidenheid aan producten voor het gezond houden van uw mond en tanden. Tepe heeft tandenborstels, producten voor tussen de tanden en speciale producten om implantaten, verstandskiezen of beugels te kunnen reinigen. Alle TePe producten worden ontwikkeld in samenwerking met tandheelkundige professionals.

Producten

 • Easypick

  Bekijk producten
 • Ragers

  Bekijk producten
 • Tandenborstels

  Bekijk producten
 • Speciale tandenborstels

  Bekijk producten
 • Tandenstokers

  Bekijk producten
 • Floss

  Bekijk producten
 • Gel

  Bekijk producten
 • Tongschraper

  Bekijk producten
 • Plaqsearch tabletten

  Bekijk producten

Tips & adviezen

 • Reinigen tussen de tanden

  Wist u dat tandenpoetsen slechts 60% van het tandoppervlakken reinigt ? Uw gewone tandenborstel reinigt alleen de voorkant, de achterkant en het bijtoppervlak van de tand. Vergeet niet de oppervlakken tussen de tanden, waar de bacteriën zich ook hechten, te reinigen.

  Uw tandenborstel kan de bacteriële plaque tussen uw tanden moeilijk bereiken. Toch moet de plaque tussen de tanden regelmatig worden verwijderd, anders kan dit tandvleesontstekingen, gaatjes en/of een slechte adem veroorzaken.

  Gebruik TePe ragers, easypick, tandenstokers qwer of floss om tussen uw tanden te reinigen. Ook indien het reinigen tussen uw tanden pijnlijk is of wanneer u last heeft van bloedend tandvlees. Bloedend tandvlees duidt vaak op een tandvleesontsteking. Het stopt vanzelf met bloeden indien het tandvlees genezen is.

 • Cariës (gaatjes)

  Dentale cariës, beter bekend als tandbederf en gaatjes, is een van de meest voorkomende mondziekten. Cariës wordt veroorzaakt door zuuraanvallen op het tandglazuur. Een goede mondverzorging is daarom belangrijk.

  Cariës kunt u het beste voorkomen door twee keer per dag uw tanden met een tandenborstel en fluoride tandpasta te poetsen. Fluoride versterkt het tandglazuur en helpt cariës voorkomen. Reinig daarnaast een keer per dag tussen uw tanden met behulp van flossdraad, interdentale rager, easypick of tandenstoker. Breng desgewenst fluoridegel aan op uw interdentale rager.

  Breng regelmatig een bezoek aan uw tandarts of mondhygiënist, als aanvulling op uw dagelijkse mondverzorging

 • Slechte adem (halitose)

  Een slechte adem ontstaat in de meeste gevallen door problemen in de mond zelf. Een goede mondhygiëne is van essentieël belang om een slechte adem te voorkomen. Poets tweemaal daags uw tanden en reinig eenmaal per dag uw interdentale ruimtes met behulp van ragers, flossdraad of tandenstokers.

  Bacteriële plaque hecht zich op de bovenkant van de tong. Het verminderen van deze bacteriële kan helpen om een slechte adem tegen te gaan. Gebruik een tongschraper om bacteriële plaque aan de bovenkant van uw tong te verwijderen.

  Bezoek uw tandarts indien u last heeft van tandvleesontstekingen of parodontitis. In deze gevallen is professionele behandeling van de mondziekten noodzakelijk om een slechte adem te genezen.