Home > Gezondheid > Gezondheidsproducten > Blaas & Prostaat > Incontinentiemateriaal > Incontinentieverband

TENA Lady Normal

Meer zekerheid dankzij superabsorberende korreltjes

11,99

Dit product is tijdelijk uitverkocht.

Wilt u op de hoogte gesteld worden als dit product weer op voorraad is? Geef dan uw emailadres op:
  • Merk: TENA 
  • Inhoud: 28ST
  • EAN: 7322540149265
Productbeschrijving

Algemeen
Bij af en toe verlies van scheutjes urine adviseren wij TENA Lady Normal. Dankzij de dubbele pulplaag en de verbeterde absorptiezone wordt de urine nu nog sneller opgenomen en blijft de toplaag nog droger. 

Het verband volgt de natuurlijke vormen van het lichaam en de volledig ademende buitenlaag laat de lucht laat circuleren, waardoor huidirritatie wordt vermeden. De toplaag is voorzien van een vrouwelijk design en TENA Fresh Odour Control zorgt voor een langdurig fris gevoel.

Hoe werkt het?
Absorptievermogen van TENA Lady Normal
Geschikt voor licht tot matige urineverlies. Volgens leverancier heeft het een absorptievermogen van 3 op 8.

Maandverband of TENA Lady?
Veel vrouwen vinden het prettig om hun vertrouwde maandverband ook voor urineverlies te gebruiken. Maar er zijn verschillen tussen urine en uitscheiding bij menstruatie en daarom zijn er producten voor de verschillende situaties ontwikkeld.

                         Maandverband                  
         TENA Lady
Kan nat aanvoelen Voelt droog aan vanwege de speciale bovenlaag
Kan uit vorm geraken Blijft in vorm
Moet vaker verwisseld worden Hoeft niet zo vaak verwisseld te worden
Er kunnen geurtjes ontstaan Odour Control™ verhindert het ontstaan van geurtjes

 

Vragen & Antwoorden
Hoe werkt de blaas?
Telkens als u eet of drinkt, neemt uw lichaam vocht op. De taak van uw nieren is het filteren van de afvalstoffen uit deze vloeistoffen en het produceren van urine. Die druppelt voordurend vanuit de nieren naar de blaas, die langzaam uitzet. Als de blaas vol is, gaat er een signaal naar de hersenen dat het tijd is om te plassen. Op het toilet geven de hersenen een seintje aan de grote blaasspier, zodat deze samentrekt. Tegelijkertijd ontvangen de ondersteunende spieren (of bekkenbodemspieren) rondom de urinebuis (de afvoerbuis vanuit de blaas) een seintje dat ze moeten ontspannen en de urine lozen.
Hoe vaak legen de meeste mensen hun blaas?
Dat hangt af van verschillende factoren, zoals de lichaamsbouw, leeftijd, voeding en hoeveelheid lichaamsbeweging. Maar gemiddeld vier tot acht keer per dag en soms ook een keer 's nachts.
Is urineverlies alleen iets voor oude mensen?
Eén op de vier vrouwen ouder dan 35 heeft urineverlies. Voor een deel komt dat door de zwangerschap en bevalling. Ook krijgen veel vrouwen tijdens de overgang last van urineverlies. Maar ook jonge meisjes hebben soms urineverlies tijdens het sporten. Daarnaast zijn rokers er gevoelig voor omdat ze vaker hoesten, wat de aandoening kan verergeren. Veel koffie, thee of alcohol drinken, heeft ook een negatieve invloed. Het is het dus niet alleen een kwestie van leeftijd.
Wat kan er aan urineverlies worden gedaan?
De beste manier om urineverlies te voorkomen of te beperken is door de bekkenbodemspieren te versterken.Deze oefeningen hebben het meeste effect als u stressincontinentie hebt. Voor andere soorten incontinentie zijn andere behandelingen mogelijk. We raden u aan dit met uw huisarts te bespreken. Met de juiste behandeling en TENA-bescherming krijgt u snel uw zelfvertrouwen terug.
Helpen oefeningen?
Het goede nieuws is dat deze oefeningen vaak helpen bij stressincontinentie (urineverlies dat optreedt bij hoesten of lachen).
Na een paar weken zou u al resultaat moeten merken. Na zes maanden kunt u zelfs al symptoomvrij zijn als u stressincontinentie heeft! Maar zelfs als u uw blaas niet helemaal onder controle krijgt, moet u toch verbetering zien door de oefeningen.
Helpt het als ik minder drink?
Nee. Als u minder zou gaan drinken, wordt uw urine sterker geconcentreerd. Dat irriteert uw blaas en zorgt ervoor dat u vaker moet plassen. Het is het beste om te blijven drinken zoals u gewend bent, of als u dorst hebt. Te veel drinken is echter ook niet goed, omdat daardoor de blaas zou kunnen uitrekken.
Hoe voorkom ik urineverlies tijdens het vrijen?
Urineverlies tijdens het vrijen komt maar zelden voor. Er is dus geen reden waarom uw urineverlies invloed zou hebben op uw seksleven. Oefeningen voor de bekkenbodemspieren hebben juist een positieve invloed, omdat uw spieren sterker worden. Als u zich zorgen maakt over urineverlies, kunt u van tevoren gaan plassen. Drink ook geen vochtafdrijvende drankjes, zoals frisdrank of koffie als u wilt gaan vrijen, zodat u niet tussendoor hoeft te gaan plassen.
Kan ik ook maandverband gebruiken?
Dat is niet verstandig. Urine is dunner en komt er in een grotere hoeveelheid uit. De afscheiding tijdens de menstruatie is dikker en stroomt langzamer. Het beschermingsproduct voor urineverlies moet dus sneller kunnen absorberen, om natte plekken in uw kleren te voorkomen. De bacteriën in de urine produceren het sterk ruikende ammonia, die niet te camoufleren is met parfum, maar waarvoor een speciale geurbestrijdingstechniek nodig is. De producten van TENA zijn afgestemd op de unieke kenmerken van de urine en houden de gebruiker droog. Daarnaast beschermen ze tegen huidirritatie en infecties en zijn ze geurvrij.
Hoe kan ik dit product het beste wegwerpen?
U mag de TENA-verbanden niet in het toilet gooien. Dit geldt ook voor maandverband en inlegkruisjes. Werp gebruikte verbanden in de vuilnisbak of , indien aanwezig, in een speciale vuilnisbak voor verbanden. Bij de meeste TENA Lady-producten kunt u de plastic verpakking van uw nieuwe verband gebruiken om het oude weg te werpen.

Heeft u een vraag over TENA Lady Normal?

Andere artikelen uit deze categorie:

Artiken 1-4 van 36