DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Tampons met inbrenghuls

Voor wie het tijdens de menstruatie lastig vindt om tampons in te brengen zonder bloed op de handen te krijgen, kunnen tampons met inbrenghuls een uitkomst bieden. Deze tampons worden geleverd met applicator, zodat u ze eenvoudig op hun plek kunt duwen.
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Natracare Cotton Tampons Regular met Applicator 16ST

  Natracare Cotton Tampons Regular met Applicator | 16ST

  Voorraad: > 50
  4,65
  16% korting
  3,90
 • Tampax Super Plus Tampons Met Kartonnen Inbrenghuls 20ST

  Tampax Super Plus Tampons Met Kartonnen In... | 20ST

  Voorraad: > 50
  4,09
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Natracare Cotton Tampons Super met Applicator 16ST

  Natracare Cotton Tampons Super met Applicator | 16ST

  Voorraad: > 50
  5,09
  17% korting
  4,21
 • Tampax Regular Tampons Met Kartonnen Inbrenghuls 20ST

  Tampax Regular Tampons Met Kartonnen Inbre... | 20ST

  Voorraad: > 50
  4,09
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Ginger Organic Tampons Normal Met Applicator 14ST

  Ginger Organic Tampons Normal Met Applicator | 14ST

  Voorraad: 30
  4,30
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Yoni Applicator Tampons Regular 16ST

  Yoni Applicator Tampons Regular | 16ST

  Voorraad: > 50
  4,79
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Ginger Organic Tampons Mini Met Applicator 16ST

  Ginger Organic Tampons Mini Met Applicator | 16ST

  Voorraad: > 50
  4,30
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Ginger Organic Tampons Super Met Applicator 12ST

  Ginger Organic Tampons Super Met Applicator | 12ST

  Voorraad: 30
  4,30
 • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
  Yoni Applicator Tampons Super 14ST

  Yoni Applicator Tampons Super | 14ST

  Voorraad: > 50
  4,79

Tampons met inbrenghuls merken

 • Tampax
 • Natracare
 • Ginger Organic

Hoe ziet de inbrenghuls van tampons eruit?

Een inbrenghuls bestaat normaal gesproken uit twee onderdelen: de binnenste en de buitenste huls. Hierbij is de buitenste huls vaak gemaakt van ondoorschijnend plastic, terwijl de binnenste huls transparant is. Een inbrenghuls bevat twee openingen: één aan de achterkant van de binnenste huls, waar de tampon in geschoven kan worden, en één vooraan de inbrenghuls, waar de tampon weer uit komt wanneer deze wordt ingebracht. Hoewel tampons met inbrenghuls veelal hetzelfde werken, varieert het wel per merk hoe de inbrenghuls er exact uitziet. Ook het materiaal kan verschillen.

Milieuvriendelijke inbrenghulzen

Zoals genoemd zijn inbrenghulzen vaak gemaakt van plastic, maar dit is zeker geen noodzaak. Wie begaan is met het milieu, kan ook kiezen voor recyclebare inbrenghulzen, gemaakt van karton of een ander materiaal dat door de natuur zelf verwerkt kan worden. Biologisch katoen is ook een zeer geliefd materiaal voor een applicator, deels omdat dit mogelijk ietwat comfortabeler is dan karton. Wie aan het milieu wil denken, kan bijvoorbeeld kiezen voor de tampons met inbrenghuls van Ginger Organic of Natracare.

Hoe breng ik tampons met een inbrenghuls in?

Voordat u een tampon inbrengt, met of zonder inbrenghuls, is het altijd van belang om eerst uw handen goed te wassen. Anders zouden de ziektekiemen op uw handen op de tampon of direct in uw vagina terecht kunnen komen, wat een vaginale infectie tot gevolg zou kunnen hebben.

Om de tampon in de inbrenghuls te schuiven, volgt u de instructies in de gebruiksaanwijzing op. Vaak kunt u de tampon simpelweg achterlangs bij de inbrenghuls naar binnen duwen totdat deze op zijn plek zit.

Vervolgens is de houding waarin u de tampon het eenvoudigst kunt inbrengen deels afhankelijk van uw lichaam en deels van uw voorkeuren. Veel vagina’s zijn enigszins gekanteld, waardoor u de beste toegang heeft als u een zittende houding aanneemt. Op het toilet gaan zitten kan daarom prettig zijn.

Trek de binnenste huls van de applicator naar achteren en zorg ervoor dat uw wijsvinger op de achterkant van de inbrenghuls rust. Breng nu de inbrenghuls in in uw vagina, waarbij u deze zo kantelt dat deze eenvoudig volledig naar binnen te schuiven is. Duw met uw wijsvinger op de applicator, zodat de tampon eruit komt. Zorg ervoor dat de tampon zo diep mogelijk in uw vagina zit om te voorkomen dat u deze nog kunt voelen.

Nu kunt u de inbrenghuls weer verwijderen door deze voorzichtig met uw vingers uit uw vagina te trekken. Hergebruik deze niet, maar wikkel deze in hygiënisch materiaal en gooi deze weg.

Wat is het voordeel van tampons met inbrenghuls?

Tampons met inbrenghuls hebben enkele voordelen ten opzichte van normale tampons. Bijvoorbeeld:

-        Het inbrengen verloopt schoner; u zult minder snel bloed aan uw vingers krijgen.

-        Het inbrengen gaat makkelijker, omdat een applicator ontworpen is om goed bij de vagina naar binnen te glijden.

-        De tampon komt dieper te zitten, waardoor u deze als het goed is niet meer voelt. Dit is moeilijker te bewerkstelligen als u een tampon handmatig, zonder inbrenghuls, zou inbrengen.

Wat als de inbrenghuls niet diep genoeg in de vagina komt?

Nu is het een feit dat iedere vagina net iets anders gebouwd is. Inbrenghulzen zijn ontwikkeld voor de meest gemiddelde vagina, en dat houdt in dat er uitzonderingen op de regel bestaan. Mogelijk is uw vagina iets dieper dan waarvoor een applicator normaal gesproken ontworpen is; in dat geval kan het zijn dat u de tampon niet diep genoeg kunt inbrengen en dat u deze nog steeds voelt zitten. Dan kan het de voorkeur hebben om uw tampons toch handmatig in te brengen, zodat u zelf kunt voelen wat u doet.

Welk formaat tampons heb ik nodig?

Tampons met applicator zijn in veel verschillende formaten verkrijgbaar, van Mini tot Super plus. Het formaat tampon dat u nodig heeft is niet afhankelijk van de grootte van uw vagina, maar van de hoeveelheid bloedverlies. Hierbij is het belangrijkste dat de tampon vol moet zitten met bloed wanneer u deze weer verwijdert; dan is deze verzadigd. Als de tampon nog deels droog is, kan dit leiden tot scheurtjes en irritatie aan uw vagina. Experimenteer daarom met verschillende formaten om te bepalen welke het best past bij uw mate van bloedverlies.

Wanneer moet ik mijn tampon weer verwijderen?

Een tampon dient altijd binnen 8 uur na het inbrengen weer verwijderd te worden om Toxic Shock Syndrome te voorkomen. Verwijder uw tampon echter niet te vroeg; om de circa 4 tot 6 uur is een geschikte richtlijn om aan te houden. Als uw tampon binnen deze periode volledig doordrenkt is met bloed, is dat het geschikte moment om hem te verwijderen. Is dat nog niet het geval, kies dan liever voor een kleinere maat tampon met een lager absorptievermogen.

Wat als ik doorlek met een tampon in?

Doorlekken met een tampon kan een aantal redenen hebben. Zo kan het zijn dat u een tampon heeft gebruikt met een te laag absorptievermogen voor uw mate van bloedverlies, of dat de tampon simpelweg niet goed in uw vagina zit. Dit kan gebeuren als hij niet diep genoeg is ingebracht, maar kan ook liggen aan de vorm van uw vagina. Komt dit u bekend voor, dan kan het prettig zijn om voor de zekerheid ook een inlegkruisje of maandverband te gebruiken. Mocht u dan alsnog gaan lekken, dan wordt het bloed toch opgevangen.

Online tampons met inbrenghuls kopen?

Wilt u nu online tampons met inbrenghuls bestellen? Bij DeOnlineDrogist.nl kan dit zeer eenvoudig. In ons assortiment vindt u tampons in verschillende formaten en met verschillende absorptiegraden. Heeft u nog vragen over dit product? Dan helpt onze klantenservice u daar graag bij!

Bestelt u uw tampons op werkdagen voor 21.30, dan heeft u ze morgen al in huis. Bovendien profiteert u van gratis verzending bij bestellingen boven de 20 euro.