Onze drogisten zijn: nu bereikbaar
9364.983 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
Hoofdpagina>Vitamines>Vitamine b>Vitamine b complex

Springfield B-Quivit Vitamine B Complex Poeder 100GR

Natuurlijk vitamine B-complex uit quinoa

41,08

Dit product is tijdelijk uitverkocht.

Wilt u op de hoogte gesteld worden als dit product weer op voorraad is? Geef dan uw emailadres op:

  • Dit product wordt gratis bezorgd binnen Nederland!
Productbeschrijving

Algemeen
Springfield B-Quivit Vitamine B Complex Poeder is een natuurlijk vitamine B-complex uit quinoa. Het menselijk lichaam is gewend aan natuurlijke B-vitaminen in een voedselmatrix van eiwitten, koolhydraten en vetten. In de natuur en onze voeding komen de vitamines zelden geïsoleerd voor, maar zijn verbonden met eiwitten, koolhydraten of vetten tot complexen. Deze fysiologische vormen worden snel herkend door het lichaam en makkelijker opgenomen dan synthetische vitamines. B-Quivit bevat een natuurlijk vitamine B-complex met tientallen organische vitamine B-verbindingen in de actieve vorm en die direct bruikbaar zijn voor het lichaam. Synthetische vitamines daarentegen worden in één (vaak kristallijne) vorm aangeboden, die meestal niet van nature in voedsel voorkomt en eerst in het lichaam moet worden omgezet in de biologisch actieve vorm. Dit kost extra energie en lukt niet altijd even goed bij een tekort aan cofactoren. B-vitaminen zijn als cofactoren betrokken bij alle metabole processen. Deze metabole processen zijn geïntegreerd met elkaar. Bovendien zijn de B-vitaminen vaak onderling afhankelijk van elkaar. Een voorbeeld: vitamine B2 en niacine (vitamine B3) zijn betrokken bij de omzetting van vitamine B6 in zijn actieve vorm in het lichaam. Daarom is het belangrijk om B-vitaminen als volledig vitamine B-complex te gebruiken.

Dosering
Poeder: 1 gram daags = 1 opgehoopt maatschepje.

Waarschuwing

Dit supplement bevat vitamine B6. De maximale hoeveelheid vitamine B6 in een supplement ligt voor kinderen lager dan voor volwassenen. De reden hiervoor is dat kinderen een lagere veilige bovengrens voor vitamine B6 hebben dan volwassenen. In de onderstaande tabel staat de maximale hoeveelheid vitamine B6 voor kinderen aangegeven. Wij adviseren u om hier rekening mee te houden.

Hoeveelheid vitamine B6

Advies/waarschuwing

Tot 3 milligram per dag

Niet geschikt voor kinderen onder 1 jaar

3 milligram per dag of meer

Niet geschikt voor kinderen tot en met 3 jaar

5 milligram per dag of meer

Niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar

7 milligram per dag of meer

Niet geschikt voor kinderen tot en met 17 jaar

Ingredienten

Ingrediënten
Één gram quinoa-extract met vitamine B-complex

Hulpstoffen tablet:
tricalciumfosfaat, microkristallijne cellulose, siliciumdioxide, magnesiumstearaat, HPMC-cellulose, polyfructose, talk, HPC, katoenzaadolie, kokosnootolie.

Voedingswaarde per tablet:

B1

0,55 mg (*50%)    

B6

0,7 mg (*47%)

B2

 0,7 mg (*47%)    

Biotine

25 mg (*63%)

B3

8 mg (*62%)    

Foliumzuur

100 mcg (*33%)

B5

3 mg (*60%)    

B12

1,2 mcg (*43%)

(* = ADH, Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid)

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.

Heeft u een vraag over Springfield B-Quivit Vitamine B Complex Poeder 100GR?