DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Weight gainers

Weight gainers zijn supplementen die bedoeld zijn om gewichtstoename te bereiken. Hoe zit het met weight gainers, welke soorten zijn er en wat doen ze precies? Lees verder. Lees meer
  • Lucovitaal Koolhydraten Gewichtstoename Poeder 375GR

    Lucovitaal Koolhydraten Gewichtstoename Poeder | 375GR

    Voorraad: > 50
    19,99
    50% korting
    10,00
  • Naproz Nutriforce 500GR

    Naproz Nutriforce | 500GR

    Voorraad: 38
    12,33
  • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
    Vitotaal Fenegriek Capsules 45CP

    Vitotaal Fenegriek Capsules | 45CP

    Voorraad: 44
    8,01

Wat is een weight gainer?

‘Weight gainer’ is Engels, en vrij vertaald betekent het gewichtstoename supplement. Weight gainers zijn een brede groep van calorierijke supplementen die op de markt worden gebracht voor mensen die moeite hebben om aan te komen. Normaal gesproken bevatten deze shakes voor gewichtstoename veel koolhydraten en veel eiwitten. 

Net als bij eiwitsupplementen is zijn de supplementen ontwikkeld met een duidelijk doel: namelijk om meer calorieën binnen te krijgen. Om aan te komen moeten er meer calorieën binnenkomen dan het lichaam nodig heeft om normaal te functioneren. 

Voor wie zijn weight gainers geschikt?

Weight gainers zijn voor mensen die aan willen komen. Dat kunnen mensen zijn die ondergewicht hebben en die een gezonde Body Mass Index (BMI) willen behalen. Maar in de meeste gevallen wordt het gebruikt door atleten, die veel energie gebruiken en tegelijkertijd spiermassa willen opbouwen. 

Deze supplementen zijn ingericht op gewichtstoename, maar over het algemeen niet op een toename aan vetpercentage. Het is eerder een bron van extra energie en extra eiwitten. Eiwitten dragen bij tot de groei van de spiermassa. Bovendien ondersteunen eiwitten snel herstel van de spieren na training/sport(-prestatie). Dat maakt de producten uitstekend geschikt voor sporters. 

Verschillende calorieniveaus

Bovendien zijn weight gainers verkrijgbaar in verschillende calorieniveaus, en zijn ze gemakkelijk te doseren. Hierdoor is het goed aan te passen aan de behoefte. Zo bevat Fitshape Super Turbo Massa 393 kcal per 100 gram, en MaxxPosure Maxx Sports Weight Gainer 321 kcal per 100 gram. Uiteraard kunt u ook kijken naar de samenstelling van die calorieën.  

Hoe kan ik aankomen?

Weight gainers zijn een goede manier om aan te komen. Het voordeel van de kant-en-klare supplementen is dat precies te volgen is hoeveel (extra) calorieën u binnenkrijgt. De gewichtstoename is zo goed op te bouwen en te reguleren.
Natuurlijk is het ook mogelijk om een gewichtstoename te bereiken door middel van voedsel. Snoep en taartjes is uiteraard niet de meest gezonde manier om dit te doen. En grote hoeveelheden suikers kunnen leiden tot pieken in de bloedsuikerspiegel. Dit kan op lange termijn een verstoord hongergevoel veroorzaken. Met deze voedingsstoffen kunt u veilig aankomen:

  • Melk;
  • Rijst;
  • Noten en notenpasta's;
  • Rood vlees;
  • Aardappelen en zetmeel;
  • Zalm en vette vis;
  • Eiwitsupplementen;
  • Gedroogd fruit;
  • Volkoren brood;
  • Avocado's;
  • Hele eieren;
  • Volle yoghurt;

Hoe zit het met calorieën?

De hoeveelheid energie in een voedingsmiddel of drank wordt gemeten in calorieën. Gemiddeld gaat het Voedingscentrum ervan uit dat vrouwen  2.000 kilocalorieën (kcal) nodig hebben, en mannen 2.500 kcal. Ons lichaam heeft energie nodig om in leven te blijven en onze organen normaal te laten functioneren. 

Wanneer we eten en drinken, stoppen we energie in ons lichaam. Ons lichaam verbruikt die energie bij de dagelijkse bewegingen, van ademhalen tot hardlopen. Om een stabiel gewicht te behouden, moet de energie die we in ons lichaam stoppen dezelfde zijn als de energie die we verbruiken door normale lichaamsfuncties en lichamelijke activiteit. Hoe meer lichamelijke activiteiten we doen, hoe meer energie we verbruiken. En hoe meer calorieën we dan nodig hebben. Weight gainers kunnen die calorieën aanvullen.

BMI - Body Mass Index

Weight gainers worden - in de meeste gevallen - gebruikt door:

  • Mensen die graag willen aankomen omdat ze moeite hebben om op gewicht te blijven, met een gezond BMI. De Vitotaal Fenegriek Capsules kunnen helpen om de eetlust te bevorderen*;
  • Sporters die meer calorieën verbruiken dan dat ze consumeren;

Mensen die zelf graag willen aankomen, doen dat in sommige gevallen omdat ze ondergewicht hebben. In dat geval hebben ze een laag BMI - Body Mass Index. BMI is een manier om met uw lengte en gewicht te meten of uw gewicht gezond is. Voor de meeste volwassenen ligt de waarde van een ideale BMI tussen de 18,5 en 24,9. Voor kinderen ligt dat uiteraard anders. De formule is BMI = kg/m2 waarbij kg het gewicht van een persoon in kilogram is en m² de lengte in meter in het kwadraat. Online zijn ook BMI-calculators te vinden. 


*Deze gezondheidsclaim is in afwachting van goedkeuring door de Europese commissie

Weight gainers online bestellen

Weight gainers bestelt u gemakkelijk en snel online bij DeOnlineDrogist.nl. Wilt u liever eerst iets meer weten over de producten, het gebruik ervan of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met de klantenservice. We beantwoorden uw vragen en voorzien u graag van deskundig advies. 

Doet u uw bestelling voor 21.30 uur? Dan bezorgen wij uw bestelling de volgende dag aan huis. Bestellingen boven de 20 euro worden bovendien gratis aan huis geleverd.

Wat kosten weight gainers?

De prijs van de producten vindt u bovenaan deze pagina, afgebeeld bij de individuele producten. Ook ziet u hier welke producten in de aanbieding zijn.

Andere supplementen voor spieropbouw

  • Aminozuren - Aminozuren zijn de bouwstenen van de eiwitten. En eiwitten zijn belangrijk bij de bouw van spierweefsel. Eiwitten dragen bij tot de groei van de spiermassa. Bovendien ondersteunen eiwitten snel herstel van de spieren na training/sport(-prestatie);
  • Creatine - Creatine is een aminozuur dat van nature in spiercellen en onze hersenen voorkomt. Het helpt de spieren energie te produceren tijdens zwaar tillen of intensieve oefeningen;
  • Eiwitten - Eiwitten dragen bij aan de groei van de spiermassa. Bovendien ondersteunen eiwitten snel herstel van de spieren na training/sport(-prestatie);
  • Plantaardige eiwitten - vlees, vis en eieren bevatten veel eiwitten, maar er zijn ook plantaardige bronnen voor eiwit. Geschikt voor vegetariërs en veganisten.