9368.926 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
Hoofdpagina>Verzorgingsproducten>Haarverzorging>Luizen>Luizenshampoo

Prioderm Dimeticon Lotion 100ML

Dimeticon is het nieuwste, niet-chemische hoofdluismiddel dat al werkt in 15 minuten!

14,75
  • Merk:  Prioderm
  • Inhoud: 100ML
  • EAN: 8712207040469
  • Op voorraad: meer dan  50  stuks beschikbaar
  • voor 21:30 uur besteld, dinsdag in huis!
Productbeschrijving

Dit product vandaag nog in huis? Dat kan op werkdagen als u voor 11.00 bestelt. Kies voor de optie 'Vandaag nog in huis' bij het afrekenen.

Algemeen
Prioderm Dimeticon Lotion met gratis netenkam is een medisch hulpmiddel op basis van dimeticon. Deze stof dringt door tot in de ademhalingsorganen van de hoofdluizen en neten, waarna ze zullen stikken. Daarnaast bevat de lotion geen pesticiden en heeft slechts een inwerktijd van 15 minuten.

Dosering
Aanbrengen op droog haar. Per behandeling is ca. 20-100 ml lotion nodig, afhankelijk van de haarlengte en het haartype. Voor schouderlang haar volstaat 30-50 ml per behandeling. Het is belangrijk dat u een ruime hoeveelheid lotion aanbrengt, voldoende om alle haren volledig te bedekken, van de hoofdhuid tot aan de uiteinden.

Gebruiksadvies:
1. Draai het dopje van de punt van de fles en breng de lotion met de handige applicatortip over de gehele hoofdhuid aan.
2. Masseer de lotion grondig in het haar en op de hoofdhuid tot het gehele haar, van hoofdhuid tot aan de uiteinden, is bedekt.
3. Laat Prioderm dimeticon ten minste 15 minuten inwerken.
4. Breng vervolgens een ruime hoeveelheid shampoo zonder water aan en masseer de shampoo in het haar.
5. Spoel pas daarna het haar uit met water. Het kan nodig zijn om het haar 2-4 maal met shampoo te wassen voordat het niet meer vettig aanvoelt. Was het een aantal keren totdat de shampoo goed opschuimt.
6. Kam de haren met een borstel of grove kam, zodat eventuele klitten verwijderd zijn. Bij lang haar is het makkelijk de haren in 4 gelijke delen te verdelen met behulp van elastiekjes of klemmen.
7. Kam elk deel grondig uit met de toegevoegde netenkam. Na elke kambeweging de netenkam uitspoelen en/of afdrogen met een tissue. Als er luizen of eitjes in de kam zitten, verwijdert u deze onmiddellijk met veel water.
8. Herhaal het proces met de andere delen. Het kost ongeveer 20-25 minuten om de haren goed en zorgvuldig door te kammen.

Herhaal de behandeling na 9-10 dagen. Dit is noodzakelijk om de levenscyclus van de hoofdluizen te doorbreken.

Waarschuwingen
Gebruik Prioderm dimeticon niet als u overgevoelig (allergisch) bent voor één van de bestanddelen. Als irritatie of overgevoeligheid optreedt, moet u met de behandeling stoppen en het haar wassen met shampoo en water. Raadpleeg een arts als de irritatie aanhoudt. Zorg dat Prioderm dimeticon niet in de ogen komt. Mocht Prioderm dimeticon in contact komen met de ogen, spoel ze dan grondig uit met lauw water. Buiten het bereik van jonge kinderen houden. Op kamertemperatuur bewaren.

Gebruiksaanwijzing Vragen & Antwoorden
Wat is het verschil tussen luizen en neten?

Hoofdluizen zijn de insecten zelf, neten zijn de eitjes van de hoofdluizen. Aangezien uit neten na een paar dagen ook weer luizen te voorschijn komen, is het belangrijk dat ze meteen verwijderd worden.

Hoe krijg je hoofdluizen?

Hoofdluizen kunnen niet springen of vliegen. Hoofdluis verspreidt zich door van het ene hoofd naar het andere te lopen bij het spelen. Maar hoofdluizen kunnen ook een omweg nemen via jassen, knuffels, (auto)stoelen of borstels. Vooral op plaatsen waar veel mensen komen, zoals scholen, theaters en het openbaar vervoer, kan de hoofdluis zich makkelijk verspreiden.

Kun je hoofdluizen voorkomen?

Je kunt hoofdluis nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel alert zijn op de aanwezigheid van hoofdluizen door regelmatig te controleren. Leen ook geen kammen, borstels, mutsen of hoofddoekjes uit. Gebruik van een luizencape kan ook een goede voorzorgsmaatregel zijn.

Kan mijn kind met hoofdluis gewoon naar school?

Ja, er is geen reden om thuis te blijven nadat je je kind behandeld hebt. Wel is het belangrijk om het te melden op school, sportclub of kinderopvangcentrum.

Moet ik het hele gezin preventief behandelen?

Het is heel belangrijk dat u alleen diegene behandelt waarbij levende luizen zijn gevonden. Een antihoofdluismiddel moet je alleen gebruiken als er hoofdluis is geconstateerd.

Kun je neten ook op jassen aantreffen?

Nee. Luizen lijmen hun eitjes (de neten) alleen vast aan mensenharen.

Is dit product getest?

Prioderm dimeticon is uitgebreid getest en effectief bevonden mits gebruikt volgens de gebruiksaanwijzing. In Denemarken is Prioderm dimeticon onder een andere naam al jaren op de markt en kent vele tevreden gebruikers.

Hoeveel behandelingen gaan er uit 1 fles Prioderm Dimeticon?

Prioderm dimeticon bevat 100 ml lotion, genoeg voor in ieder geval 2 behandelingen van schouderlang haar.

Kunnen hoofdluizen resistent worden voor dit product?

Prioderm dimeticon is een niet-chemisch product en werkt door verstikking van de hoofdluizen. Hoofdluizen kunnen niet resistent worden voor Prioderm dimeticon.

Vanaf welke leeftijd is dit product geschikt?

Prioderm dimeticon mag vanaf de leeftijd van 6 maanden gebruikt worden. Kinderen jonger dan 6 maanden mogen alleen in overleg en onder toezicht van een huisarts behandeld worden.

Mag dit product tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode gebruikt worden?

Dit product mag tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode gebruikt worden.

Wat zijn de bijwerkingen van dit product?

Prioderm dimeticon mag vanaf de leeftijd van 6 maanden gebruikt worden. Kinderen jonger dan 6 maanden mogen alleen in overleg en onder toezicht van een huisarts behandeld worden.

Wat zijn de bijwerkingen van dit product?

Als je allergisch bent voor een van de bestanddelen van Prioderm dimeticon (dimeticon, tocoferol acetaat, prunus dulces en prunus armeniaca) kan irritatie optreden. Als irritatie of overgevoeligheid optreedt, stop dan de behandeling en was het haar met shampoo en water. Raadpleeg een arts als de irritatie aanhoudt.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Er zijn 2 behandelingen met Prioderm dimeticon nodig: op dag 1 en na 8 dagen; om de levenscyclus van de hoofdluis te doorbreken.

Waarom moet ik nabehandelen?

Prioderm dimeticon doodt alleen de luizen en niet de eitjes (neten). Om de levenscyclus van de luizen te doorbreken is het belangrijk de behandeling na 8 dagen te herhalen.

Is kammer een noodzakelijk onderdeel van de behandeling?

Voor welk merk of welke behandeling je ook kiest, kammen zou altijd onderdeel uit moeten maken van een goede en dus effectieve hoofdluisbehandeling. Prioderm dimeticon is getest en effectief bevonden in combinatie met kammen.

Mag ik zwemmen na een behandeling met dit product?

Na een behandeling met Prioderm dimeticon, mag je gerust gaan zwemmen.

Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Prioderm Dimeticon Lotion 100ML?

Meer uit ons assortiment