Hoofdpagina>Geneesmiddelen>Pijnstillers>Paracetamol

Pinex Paracetamol 500mg Smelttabletten 20ST

Pijnstillende en koortsverlagende smelttabletten met een lekkere aardbeiensmaak

3,55

Dit product is tijdelijk uitverkocht.

Wilt u op de hoogte gesteld worden als dit product weer op voorraad is? Geef dan uw emailadres op:
  Productbeschrijving

  Algemeen
  De Pinex Paracetamol 500mg Smelttabletten hebben een pijnstillende en koortsverlagende werking op het lichaam. Deze handige smelttabletten lossen op in de mond waardoor dit medicijn gemakkelijk is door te slikken. Doordat de tabletten voorzien zijn van een lekkere aardbeiensmaak heb je geen last van de vervelende bittere smaak die andere paracetamol tabletten wel hebben.

  Dosering
  Gebruik dit geneesmiddel altijd volgens het voorschrift van uw arts of apotheker. Raadpleeg bij twijfel uw arts of apotheker. De dosering voor kinderen moet aan de hand van het lichaamsgewicht worden vastgesteld. De hieronder gegeven informatie over leeftijd van kinderen per gewichtsklasse is niet meer dan een richtlijn. Overschrijd de aangegeven dosis niet.

  Volwassenen en jongeren met een lichaamsgewicht van meer dan 50 kg: De aanbevolen dosis is 1 tot 2 tabletten (500 mg tot 1.000 mg) zo nodig elke 4 uur, tot een maximum van 6 tabletten (3g) per dag. De maximale enkele dosis is 1.000 mg.

  Kinderen en jongeren met een lichaamsgewicht tussen 43 en 50 kg (ongeveer 12-15 jaar): De aanbevolen dosis is 1 tablet (500 mg) zo nodig elke 4 uur, tot een maximum van 6 tabletten (3g) per dag.

  Kinderen met een lichaamsgewicht tussen 33 en 43 kg (ongeveer 11-12 jaar): De aanbevolen dosis is 1 tablet (500 mg) zo nodig elke 6 uur, tot een maximum van 4 tabletten (2 g) per dag.

  Kinderen met een lichaamsgewicht tussen 25 en 33 kg (ongeveer 8-11 jaar): De aanbevolen dosis is 1 tablet (500 mg) zo nodig elke 6 uur, tot een maximum van 3 tabletten (1,5 g) per dag.

  Waarschuwingen
  Inname van hogere dan de aanbevolen doses brengt het risico op ernstige schade aan de lever met zich mee. De maximale dagelijkse dosis paracetamol mag daarom niet worden overschreden. U dient terughoudend te zijn met gelijktijdig gebruik van andere geneesmiddelen die ook paracetamol bevatten.

  Let op: dit betreft een geneesmiddel. Lees de bijsluiter goed door voor gebruik.

  Bijsluiter
  Paracetamol niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder een arts te raadplegen. Indien uw klachten aanhouden of terugkeren is het beter uw arts te raadplegen. Voorzichtigheid is geboden bij lever- en/of nierfunctiestoornissen.

  Heeft u een vraag over ?