Bestel nu
0
€ 0,00
Peaks Free From Couscous 450GR
Peaks Free From Couscous 450GR

×

of

Peaks Free From Couscous 450GR

3,49
  • Gratis verzending vanaf €20 binnen NL en BE
  • Op voorraad: meer dan 50 stuks beschikbaar
  • Vandaag voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
Productbeschrijving

Perfecte, glutenvrije basis voor verscheidene gerechten

Algemeen
Met de Peaks Free From Couscous heeft u altijd een perfecte, glutenvrije basis voor verscheidene gerechten in huis. Couscous is een soort fijn korrelige pasta, die normaal gesproken wordt gemaakt van Noord-Afrikaanse durumtarwe. Om mensen met een glutenintolerantie of -allergie ook optimaal te kunnen laten genieten biedt Peaks Free From u deze glutenvrije couscous op basis van maïs. Zet dus voortaan eenvoudig een overheerlijke gerecht op tafel, zoals onderstaand recept: Couscous met zoete kip!

Hoe te gebruiken?
Benodigdheden:
- 450 gram glutenvrije couscous (1 pak)
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 theelepel zout
- 500 ml water

Bereidingswijze:
1. Doe de couscous in een kom en meng deze met de olie en het zout.
2. Vul de kom met lauw water tot de couscous net 1 cm onder de rand staat.
3. Laat deze 20 minuten weken tot de couscous korrels geweld zijn en droog aanvoelen.

Recept Couscous met zoete kip
Voorbereiding: 20 minuten
Kooktijd: 45 minuten

Benodigdheden:
- 450 gram glutenvrije couscous (1 pak)
- 125 gram geweekte kikkererwten
- 2 eetlepels olie
- 500 gram kip (5 kippenpootjes)
- 2 uien, in ringen gesneden
- 1 teentje fijngesneden knoflook
- zwarte peper
- kurkuma
- gember
- kaneel
- half bosje peterselie
- fijngesneden half bosje koriander
- amandelen
- 50 gram geweekte rozijnen
- 1 theelepel suiker of honing

Bereidingswijze:

Bereid de couscous volgens basisrecept. Kook de kikkererwten met wat zout en water gaar in pan met deksel. Was de kippenpootjes en laat ze drogen op keukenpapier. Bak ze in olie met 1 gesneden ui en fijngesneden knoflook. Voeg de kruiden toe en vul de pan met lauw water totdat de kip half onder water staan. Voeg tot slot de gaargekookte kikkererwten toe. Doe het deksel op de pan en kook 20 minuten.

Zet ondertussen 2 steelpannetjes op met water en week in de ene de amandelen 1 minuut erin en in de andere de rozijnen.(in magnetron ook mogelijk) Pel ze en laat ze vervolgens drogen in een theedoek of op keukenpapier. Bak de amandelen in een koekenpan met een dun laagje olie. Blijf continue roeren tot ze lichtbruin van kleur zijn. Schep ze eruit en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze licht met iets zout. Snijd ondertussen 2 uien in ringen en karameliseer deze in een steelpannetje met wat jus van de saus, snufje kaneel, suiker, kurkuma en de peper toe. Voeg tot slot de geweekte rozijnen toe en blijf roeren tot de uien glazig en lichtbruin van kleur zijn geworden. Zet ondertussen 2 steelpannetjes op met water en week in de ene de amandelen 1 minuut erin en in de andere de rozijnen. (in magnetron ook mogelijk) Pel ze en laat ze vervolgens drogen in een theedoek of op keukenpapier. Bak de amandelen in een koekenpan met een dun laagje olie. Blijf continue roeren tot ze lichtbruin van kleur zijn. Schep ze eruit en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze licht met iets zout. Meng de couscous met 1 soeplepel van de jus en schep deze op een schaal. Maak een kuiltje in het midden en leg daar de stukken kip met kikkererwten op. Garneer met de uien, rozijnen en amandelen.
Ingrediënten

Voedingswaarde per 100 gram

Energie

1452 kJ / 347 kcal

Vetten

0.16 gram

  waarvan verzadigd

0.07 gram

  waarvan enkelvoudig onverzadigd

0.07 gram

  waarvan meervoudig onverzadigd

0.02 gram

Koolhydraten

83.1 gram

  waarvan suikers

<0.01 gram

Voedingsvezels

3.6 gram

Eiwitten

6.86 gram

Zout

<0.1 gram

Ingrediënten
100% maïs.

Allergenen informatie
Vrij van gluten, ei, zuivel, tarwe en GMO.

Meer uit ons assortiment:

Vragen over dit product?Vraag het onze drogist