DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023
Healthypharm Diarreeremmer 2mg Capsules 20CP
Healthypharm Diarreeremmer 2mg Capsules 20CP

Healthypharm Diarreeremmer 2mg Capsules 20CP

4,29
  • Merk: Healthypharm
  • Inhoud: 20CP
  • EAN: 8714632070004
  • Bijsluiter:

    lees voor gebruik de bijsluiter

  • Gratis verzending vanaf €20 binnen NL en BE
  • Op voorraad: meer dan 50 stuks beschikbaar
  • Vandaag voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
  • U kunt maximaal 5 stuks per persoon bestellen

Toevoegen aan verlanglijstje

×

of

Productbeschrijving

Bij acute of chronische diarree

Algemeen
Healthypharm Diarreeremmer 2mg helpt bij acute of chronische diarree.

Dosering
Volwassenen met acute (plotselinge) diarree
Begin met 2 capsules (4 mg) ineens. Neem daarna na elke daaropvolgende losse ontlasting 1 capsule (2 mg), zolang de diarree duurt. Neem nooit meer dan 8 capsules (16 mg) op één dag.

Volwassenen met chronische (langdurige) diarree
Begin met 2 capsules (4 mg) per dag. Deze dosis moet worden bijgesteld, totdat u 1 tot 2 maal per dag vaste ontlasting heeft. Meestal wordt dit bereikt met 1 tot 6 capsules (2 tot 12 mg) per dag. Neem nooit meer dan 8 capsules (16 mg) op één dag.

Kinderen ouder dan 8 jaar met acute diarree
Begin met 1 capsule (2 mg). Geef daarna na elke daaropvolgende losse ontlasting 1 capsule (2 mg), zolang de diarree duurt. Het aantal capsules dat een kind op één dag in mag nemen, is afhankelijk van het lichaamsgewicht van het kind, zie hiervoor onderstaande tabel. Geef een kind nooit meer dan 8 capsules (16 mg) op één dag.

Kinderen ouder dan 8 jaar met chronische diarree
Begin met 1 capsule (2 mg) per dag. Deze dosis moet worden bijgesteld, totdat het kind 1 tot 2 maal per dag vaste ontlasting heeft. Meestal wordt dit bereikt met 1 tot 6 capsules (2 tot 12 mg) per dag. Het aantal capsules dat een kind op één dag in mag nemen, is afhankelijk van het lichaamsgewicht van het kind, zie hiervoor onderstaande tabel. Geef een kind nooit meer dan 8 capsules (16 mg) op één dag.

Waarschuwing
Intolerantie bepaalde suikers. Niet i.c.m. bepaalde andere geneesmiddelen. Kan vermoeidheid, duizeligheid of sufheid veroorzaken. Bij acute diarree, zonder verbetering, niet langer dan 2 dagen gebruiken. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.

Ingrediënten

De werkzame stof in dit middel is: loperamidehydrochloride. De hulpstoffen in dit middel zijn: lactose monohydraat (zie rubriek 2), maïszetmeel, talk, magnesiumstearaat, gelatine, titaandioxide (E 171), chinolinegeel (E104), indigotine (E132), ijzeroxide geel (E172) en ijzeroxide zwart (E172).

Bijsluiter Waarschuwingen

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Bewaren beneden 30 °C. Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op de verpakking na “Niet te gebruiken na:” of “Exp.:”. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Na opening van de tablettencontainer nog 12 maanden houdbaar. De container zorgvuldig gesloten houden. Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag uw apotheker wat u met geneesmiddelen moet doen die u niet meer gebruikt. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Waarschuwingen/gebruiksbeperkingen

Neem dit middel niet in voor een andere aandoening dan waarvoor het bedoeld is en neem nooit meer in dan de aanbevolen hoeveelheid. Ernstige hartproblemen (symptomen zoals een snelle of onregelmatige hartslag) zijn gerapporteerd bij patiënten die teveel loperamide, de werkzame stof van Diarreeremmer HTP Loperamide HCl, hebben ingenomen. -Als u diarree heeft, verliest u veel vocht (uitdroging). Met dat vocht gaan ook belangrijke andere stoffen verloren. Verschijnselen van uitdroging kunnen zijn: een droge mond, duizeligheid en/of overgeven. Gevaar van uitdroging bestaat vooral bij jonge kinderen en ouderen. Bij hen moet daarom de eerste maatregel bij diarree zijn: het vocht in het lichaam aanvullen en op peil houden. Dat betekent: veel drinken, en suiker en zout aanvullen. U kunt bij de apotheek of drogisterij daarvoor een speciaal zoutsuikermengsel (ORS genaamd) krijgen, dat in water moet worden opgelost. Vraag uw arts of apotheker hierover om advies. - Heeft u aids en wordt u voor diarree behandeld met dit middel? Stop met dit middel zodra u last krijgt van een opgezette buik. Neem in dat geval contact op met uw arts. Bij mensen met aids en een ernstige darminfectie (infectieuze colitis) die loperamide gebruikten (de stof die ook in dit middel zit), zijn enkele gevallen gemeld van constipatie met een verhoogd risico voor toxisch megacolon. Dat is een sterk verwijde dikke darm, te herkennen aan een zeer pijnlijke opgezette buik, koorts en een versnelde hartslag. - Werkt uw lever minder goed? Neem dan contact op met uw arts voordat u dit middel gaat gebruiken. Misschien moet u goed gecontroleerd worden als u dit middel gebruikt. Bovendien heeft u misschien een andere dosis nodig om bijwerkingen op het zenuwstelsel te vermijden.

Meer uit ons assortiment:

  • Healthypharm Paracetamol 500mg Tabletten 50TB

    Healthypharm Paracetamol 500mg Tabletten | 50TB

    1,49
  • Gratis verzending Care Plus Anti-Insect Deet Spray 40% 200ML

    Care Plus Anti-Insect Deet Spray 40% | 200ML

    20,29
  • Leidapharm Neusspray Xylometazoline HCl 1 mg/ml 10ML

    Leidapharm Neusspray Xylometazoline HC... | 10ML

    3,49
  • Care Plus Anti-Insect Deet Spray 50% 60ML

    Care Plus Anti-Insect Deet Spray 50% | 60ML

    12,15
  • Leidapharm O.R.S. Sachets 10ST

    Leidapharm O.R.S. Sachets | 10ST

    5,79