DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024
Betadine Zalf 30GR
Betadine Zalf 30GR
Betadine Zalf 30GRverpakking

Betadine Zalf 30GR

6,24
  • Merk: Betadine
  • Inhoud: 30GR
  • EAN: 8712207037810
  • Bijsluiter:

    lees voor gebruik de bijsluiter

  • Gratis verzending vanaf €20 binnen NL en BE
  • Op voorraad: meer dan 50 stuks beschikbaar
  • Vandaag voor 21:30 uur besteld, volgende werkdag in huis!
  • U kunt maximaal 5 stuks per persoon bestellen

Toevoegen aan verlanglijstje

×

of

Productbeschrijving

Voor de preventie dan wel behandeling van oppervlakkige huidinfecties

Algemeen
Betadine zalf is een desinfectans (ziektekiemdodend middel), waarvan de actieve stof, povidonjood, een snelle en lang aanhoudende micro-organismedodende (doden van uitsluitend microscopisch waarneembare organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen) werking heeft. Dit middel wordt gebruikt voor het behandelen en voorkomen van infecties van de beschadigde huid en bij brandwonden.

Hoe te gebruiken?
Uitsluitend voor uitwendig gebruik. Na plaatselijke wondverzorging direct dun op de wond aanbrengen. Dit middel kan zonder bezwaar met verband worden afgedekt. Verband wisselen en opnieuw dit middel aanbrengen zolang de wond nog niet dicht is, in principe dagelijks of om de dag. De werking van dit middel berust op geleidelijk uit deze verbinding vrijkomend jodium dat geen pijn veroorzaakt bij contact met de huid. Door de bruine kleur, die duidt op de aanwezigheid van jodium, is de plaats zichtbaar waar gedesinfecteerd is.

Lees voor het gebruik de bijsluiter

Actieve stofPovidon-jodium
Sterkte100 mg
Vormzalf
Indicatiewondverzorging
Contra IndicatieNiet te gebruiken bij toepassing op grote huidoppervlakken en bij een vastgestelde overmatige werking van de schildklier.

Ingrediënten

Het werkzame bestanddeel is povidonjood. Eén gram van dit middel bevat 100 mg povidonjood. De andere bestanddelen zijn macrogol 400, macrogol 4000, macrogol 6000 en gezuiverd water.

De werkzame stof in dit middel is: povidon jodium. De hulpstoffen in dit middel zijn: macrogol 400, macrogol 4000, macrogol 6000 en gezuiverd water.

Bijsluiter Waarschuwingen

Wees voorzichtig wanneer u in het verleden allergisch gereageerd heeft op het gebruik van povidon jodium. Bij schildklierafwijkingen, omdat u dan last kunt krijgen van een te sterk werkende schildklier. U mag geen grote hoeveelheden gedurende een lange periode gebruiken. Niet te gebruiken ter voorkoming van tetanus. Wanneer u last heeft van nierfunctiestoornissen. Vermijd regelmatig gebruik. Bij de behandeling van pasgeborenen en jonge kinderen moet povidon jodium zo weinig mogelijk gebruikt worden. Gebruik van grote hoeveelheden jodium kan leiden tot een te snel werkende schildklier. Het kan nodig zijn de schildklierfunctie van uw kind te laten controleren. Inname via de mond moet absoluut vermeden worden.

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Bewaren in de oorspronkelijke verpakking. De tube zorgvuldig gesloten houden. Na de eerste opening van de tube is Betadine zalf nog 6 maanden houdbaar. Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op de tube na EXP. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag uw apotheker wat u met geneesmiddelen moet doen die u niet meer gebruikt. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Vragen & Antwoorden
Is dit product geschikt voor het behandelen van blaren?

U kunt zonder problemen de betadine zalf gebruiken voor de behandeling van eventuele infecties die ontstaan zijn door de blaren.

Prikt Betadine?

Producten op basis van alcohol kunnen prikken. Betadine bevat geen alcohol en prikt dan ook niet wanneer dit op de wond wordt aangebracht. Vroeger werden de wonden veelal ontsmet met een jodiumtinctuur. Deze had een zeer hoge concentratie jodium, waardoor deze wel in de wond prikte. Betadine heeft als werkzame stof povidonjood. Door jodium aan povidon te binden, wordt het water oplosbaar en daardoor makkelijk en prettig in het gebruik, terwijl de ontsmettende eigenschappen van jodium volledig behouden blijven. Een voordeel hiervan is dat het niet prikt bij gebruik.

Meer uit ons assortiment:

  • HeltiQ Eerste Hulp Set 1ST

    HeltiQ Eerste Hulp Set | 1ST

    16,51
  • HeltiQ Niet Verklevend Wondkompres 10ST

    HeltiQ Niet Verklevend Wondkompres | 10ST

    3,55
  • Hansaplast Pleisterspray 30GR

    Hansaplast Pleisterspray | 30GR

    -25%
    5,54
    7,39
  • Hansaplast Pleisters Sensitive 1m x 6cm 1ST

    Hansaplast Pleisters Sensitive 1m x 6cm | 1ST

    -25%
    3,14
    4,19
  • Betadine Jodium Oplossing 30ML

    Betadine Jodium Oplossing | 30ML

    5,59