DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023
Betadine Scrub 500ML
Betadine Scrub 500ML

Betadine Scrub 500ML

17,29

Dit product is tijdelijk uitverkocht.

Wilt u op de hoogte gesteld worden wanneer dit product weer op voorraad is? Geef dan uw e-mail adres op:

  • Merk: Betadine
  • Inhoud: 500ML
  • EAN: 8712207038411
  • Bijsluiter:

    lees voor gebruik de bijsluiter

×

of

Productbeschrijving

Desinfectant

Algemeen
Betadine Scrub is een desinfectans (ziektekiemdodend middel) waarvan het actieve bestanddeel, povidonjood, een snelle en lang aanhoudende micro-organismedodende (doden van uitsluitend microscopisch waarneembare organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen) werking heeft. De werking berust op geleidelijk uit deze verbinding vrijkomend jodium dat geen pijn veroorzaakt bij contact met de huid. Door de bruine kleur, die duidt op de aanwezigheid van jodium, is de plaats zichtbaar waar gedesinfecteerd is. De desinfecterende werking van Betadine duurt voort zolang de bruine kleur zichtbaar is. Povidonjood is een desinfectans met een werking tegen een groot aantal micro-organismen. Ongevoeligheid van bacteriën voor Betadine is niet waargenomen.

Dosering
Chirurgische handdesinfectie: De natte handen en onderarmen (tot over de ellebogen) met 5 ml van dit middel inwrijven en grondig borstelen gedurende 2½ minuut. Spoel af en herhaal daarna dezelfde procedure.
Pre-operatieve huiddesinfectie bij patiënten: Bij patiënt het operatieveld bevochtigen en grondig inwrijven met dit middel gedurende 5 minuten. Het schuim verwijderen met een vochtig, steriel gaasje en vervolgens een desinfectans opbrengen.
De werking van dit middel berust op geleidelijk uit deze verbinding vrijkomend jodium dat geen pijn veroorzaakt bij contact met de huid. Door de bruine kleur, die duidt op de aanwezigheid van jodium, is de plaats zichtbaar waar gedesinfecteerd is. De desinfecterende werking van Betadine duurt voort zolang de bruine kleur zichtbaar is.

Waarschuwingen
Bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik houden van jonge kinderen.Bewaren in de oorspronkelijke verpakking.De tube zorgvuldig gesloten houden.Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden opde tube na EXP. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag uw apotheker wat u met geneesmiddelen moet doen die u niet meer gebruikt. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Andere varianten

Betadine Scrub 120ML

Ingrediënten

De werkzame stof in dit middel is: povidon jodium. De hulpstoffen in dit middel zijn: ammonium nonylfenoxypoly(ethyleenoxy)ethanolsulfaat, natriumhydroxide, laurinezuurdiethanolamide en gezuiverd water.

Bijsluiter Waarschuwingen

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Bewaren beneden 25°C. Na de eerste opening van de fles is Betadine scrub nog 6 maanden houdbaar. Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op de fles na EXP. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag uw apotheker wat u met geneesmiddelen moet doen die u niet meer gebruikt. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Wees extra voorzichtig met dit middel: - Wanneer u in het verleden allergisch gereageerd heeft op het gebruik van povidon jodium. - Bij langdurige blootstelling (bijvoorbeeld een plas Betadine scrub op de huid). Dit kan irritatie veroorzaken en in zeldzame gevallen ernstige huidaandoeningen. - Bij schildklierafwijkingen, omdat u dan last kunt krijgen van een te sterk werkende schildklier. U mag geen grote hoeveelheden gedurende een lange periode gebruiken; - Wanneer u behandeld wordt met middelen op de huid waar kwik in zit. Dit kan leiden tot brandwonden. - Niet te gebruiken ter voorkoming van tetanus. - Wanneer u last heeft van nierfunctiestoornissen. Vermijd regelmatig gebruik. - Wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Meer uit ons assortiment:

  • Healthypharm Paracetamol 500mg Tabletten 50TB

    Healthypharm Paracetamol 500mg Tabletten | 50TB

    1,49
  • Betadine Dispenser 500ml 1ST

    Betadine Dispenser 500ml | 1ST

    2,98
  • Orthica B12 1000 SR Tabletten 90TB

    Orthica B12 1000 SR Tabletten | 90TB

    Product is onderdeel van ons groene assortiment.
    -30%
    19,56
    27,95
  • Betadine Zalf 30GR

    Betadine Zalf | 30GR

    6,24
  • Bamboovement Anti Klit Borstel 1ST

    Bamboovement Anti Klit Borstel | 1ST

    Product is onderdeel van ons groene assortiment.
    6,99

Vragen over dit product?Vraag het onze drogist