DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024
Betadine Jodium Oplossing 500ML
Betadine Jodium Oplossing 500ML
Betadine Jodium Oplossing 500MLverpakking

Betadine Jodium Oplossing 500ML

17,19
  • Merk: Betadine
  • Inhoud: 500ML
  • EAN: 8712207037629
  • Bijsluiter:

    lees voor gebruik de bijsluiter

  • Gratis verzending vanaf €20 binnen NL en BE
  • Op voorraad: meer dan 50 stuks beschikbaar
  • Op zondag voor 20:30 uur besteld, maandag in huis!
  • U kunt maximaal 5 stuks per persoon bestellen

Toevoegen aan verlanglijstje

×

of

Productbeschrijving

Ontsmettingsmiddel met als actieve stof povidonjood

Algemeen
Betadine Jodium Oplossing is een desinfectans (ziektekiemdodend middel), waarvan de actieve stof, povidonjood, een snelle en lang aanhoudende micro-organismedodende (doden van uitsluitend microscopisch waarneembare organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen) werking heeft. Betadine Jodium Oplossing wordt gebruikt voor desinfectie van snij-, schaaf- en brandwonden en van de huid voor injecties en bloedtransfusies en voor pre- en postoperatieve desinfectie van het operatiegebied.

Dosering
Onverdunde Betadine oplossing kan direct vanuit de flacon, of door middel van een watje, tampon of nat kompres, op de huid en het wondgebied worden aangebracht. Verdunde Betadine oplossing wordt o.a. toegepast bij het reinigen en het spoelen van geinfecteerde wonden.

Waarschuwingen
Buiten bereik van kinderen houden. Voorzichtigheid geboden bij personen met een jodiumovergevoeligheid en schildklierafwijkingen. Betadine kan niet in plaats van tetanusprofylaxe worden gebruikt. Bij langdurige toepassing op grote oppervlakken kan jodium overgaan in de foetale circulatie en daardoor de schildklierfunctie van de vrucht beïnvloeden. Gebruik tijdens zwangerschap of lactatie uitsluitend in overleg met arts. Huidirritatie kan een enkele keer voorkomen. Ook bij personen met een bekende jodiumovergevoeligheid veroorzaakt povidonjood slechts zelden huidirritaties.

Bijsluiter Vragen & Antwoorden
Prikt Betadine?

Producten op basis van alcohol kunnen prikken. Betadine bevat geen alcohol en prikt dan ook niet wanneer dit op de wond wordt aangebracht. Vroeger werden de wonden veelal ontsmet met een jodiumtinctuur. Deze had een zeer hoge concentratie jodium, waardoor deze wel in de wond prikte. Betadine heeft als werkzame stof povidonjood. Door jodium aan povidon te binden, wordt het water oplosbaar en daardoor makkelijk en prettig in het gebruik, terwijl de ontsmettende eigenschappen van jodium volledig behouden blijven. Een voordeel hiervan is dat het niet prikt bij gebruik.

Verhindert de bruine kleur van Betadine een goede beoordeling van de wond?

De bruine kleur is juist een goede indicator voor de wond. Het is goed te zien, waar Betadine is aangebracht. Wanneer de bruine kleur is verdwenen betekent dit, dat Betadine is uitgewerkt en opnieuw moet worden aangebracht. Zo is de wond beschermt tegen bacteriën, schimmels én virussen. Wanneer slechts een gedeelte van de wond is verkleurd, is daarnaast te zien waar bacteriën, schimmels of virussen aanwezig waren. Voor een goede beoordeling van de wond, kan de Betadine eenvoudig uit de wond worden gewassen, waardoor deze weer goed zichtbaar wordt. Betadine trekt goed in de huid. Zelfs na wassen van een wond, is Betadine nog effectief tegen bacteriën, schimmels en virussen.

Hoe vaak moet dit product worden aangebracht?

Wanneer er een wond is ontstaan is eenmalig ontsmetten niet genoeg. Hiermee worden de eerste micro-organismen gedood. Het kan echter zijn dat er nog micro-organismen zijn achtergebleven. Daarnaast kunnen er nieuwe micro-organismen binnendringen, wanneer de wond nog niet is gesloten. Het is daarom belangrijk de wond lang genoeg te behandelen. Dat wil zeggen totdat de wond gesloten is.
Bij infectie is het goed de wond 1 à 2 maal daags met Betadine te behandelen. De bruine kleur is hierbij een goede indicator. Wanneer deze is verkleurd (geel), betekent dit, dat Betadine is uitgewerkt en opnieuw moet worden aangebracht. Zo is de wond beschermt tegen bacteriën, schimmels én virussen.

Meer uit ons assortiment:

  • Betadine Dispenser 500ml 1ST

    Betadine Dispenser 500ml | 1ST

    2,98
  • Gratis verzending HeltiQ BHV Verbanddoos Modulair - Blauw 1ST

    HeltiQ BHV Verbanddoos Modulair - ... | 1ST

    68,33
  • Betadine Zalf 30GR

    Betadine Zalf | 30GR

    6,24
  • Gratis verzending Eucerin pH5 Bodylotion 400ML

    Eucerin pH5 Bodylotion | 400ML

    -22%
    20,66
    26,49
  • Healthypharm Paracetamol 500mg Tabletten 50TB

    Healthypharm Paracetamol 500mg Tabletten | 50TB

    1,49

Vragen over dit product?Vraag het onze drogist