Productbeschrijving
Ingrediënten
Ingrediënten
Tarwezetmeel glutenvrij, suiker, dextrose, boekweitmeel, lupinemeel, emulgator (sojalecithine), verdikkingsmiddel (xanthaangom), zout, rijsmiddelen (difosfaten, natriumcarbonaten)
Allergenen informatie
Bevat tarwezetmeel, lupine en soja. Vrij van gluten, ei, zuivel, tarwe en GMO.
Om de allerlekkerste oliebollen mee te bakken
Dit product betreft een seizoenartikel en hebben wij slechts een bepaalde periode per jaar op voorraad. Wij verwachten deze oliebollenmix in november weer op voorraad te krijgen.
Algemeen
Peaks Free From Oliebollenmix is een bakmix op basis van glutenvrije tarwezetmeel, waar u heerlijke oliebollen mee kunt bakken. Luidt het nieuwe jaar smaakvol in, met zo'n 15 tot 20 oliebollen die u uit dit pak kunt halen.
Hoe te gebruiken?
Benodigdheden:
- 300 gram oliebollenmix (1 pak)
- een beetje boekweitmeel
- 150 gram rozijnen
- 225ml magere melk
- 1 ei
- 15 gram gist
- zonnebloemolie
- poedersuiker
Bereidingswijze:
Wel de rozijnen in heet water en laat ze uitlekken en bestrooi ze met wat boekweitmeel. Meng de oliebollenmix met de melk en het ei, voeg hier de gist aan toe en mix het tot een glad beslag. Roer de rozijnen door het beslag. Laat het beslag 35 minuten rijzen in een oven van 50°C, afgedekt met plastic folie. Verwarm intussen de zonnebloemolie in een frituurpan. Bak de oliebollen aan beide kanten goudbruin. Bestrooi de oliebollen met poedersuiker.
Tip: voor een eivrij recept kunt u gebruik maken van een eivervanger.
Algemeen
Peaks Free From Oliebollenmix is een bakmix op basis van glutenvrije tarwezetmeel, waar u heerlijke oliebollen mee kunt bakken. Luidt het nieuwe jaar smaakvol in, met zo'n 15 tot 20 oliebollen die u uit dit pak kunt halen.
Hoe te gebruiken?
Benodigdheden:
- 300 gram oliebollenmix (1 pak)
- een beetje boekweitmeel
- 150 gram rozijnen
- 225ml magere melk
- 1 ei
- 15 gram gist
- zonnebloemolie
- poedersuiker
Bereidingswijze:
Wel de rozijnen in heet water en laat ze uitlekken en bestrooi ze met wat boekweitmeel. Meng de oliebollenmix met de melk en het ei, voeg hier de gist aan toe en mix het tot een glad beslag. Roer de rozijnen door het beslag. Laat het beslag 35 minuten rijzen in een oven van 50°C, afgedekt met plastic folie. Verwarm intussen de zonnebloemolie in een frituurpan. Bak de oliebollen aan beide kanten goudbruin. Bestrooi de oliebollen met poedersuiker.
Tip: voor een eivrij recept kunt u gebruik maken van een eivervanger.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 1500 kJ / 354 kcal |
Vetten | 1.5 gram |
waarvan verzadigd | 0.4 gram |
waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0.3 gram |
waarvan meervoudig onverzadigd | 0.8 gram |
Koolhydraten | 82.0 gram |
waarvan suikers | 9.4 gram |
Voedingsvezels | 2.3 gram |
Eiwitten | 1.7 gram |
Zout | 1.26 gram |
Tarwezetmeel glutenvrij, suiker, dextrose, boekweitmeel, lupinemeel, emulgator (sojalecithine), verdikkingsmiddel (xanthaangom), zout, rijsmiddelen (difosfaten, natriumcarbonaten)
Allergenen informatie
Bevat tarwezetmeel, lupine en soja. Vrij van gluten, ei, zuivel, tarwe en GMO.
Meer uit ons assortiment:
Happy Bakers Glutenvrij Feestbrood | 450GR
Product is onderdeel van ons groene assortiment.7,99Damhert Gluten Free Broodmix Bruin | 5KG
20,99Consenza Mix voor Pannenkoeken | 230GR
2,87Peaks Free From Cakemix Vanille | 450GR
3,39Your Organic Nature Boekweitmeel Bio | 500GR
Product is onderdeel van ons groene assortiment.3,59
Langere levertijd voor dit product
U kunt het product gewoon bij ons bestellen, maar hou rekening met een levertijd die kan variëren van 2 tot 6 weken.
Vragen over dit product?Vraag het onze drogist
- 020-7173893
- Persoonlijke chat
- Adviesformulier