DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Muumi

Groene keuze Merk is onderdeel van ons groene assortiment.
Bent u op zoek naar veilige, duurzame luiers voor uw baby zonder schadelijke stoffen, die daarnaast vriendelijk zijn voor het milieu? De ecologische luiers van Muumi zijn ultrazacht en huidvriendelijk, speciaal ontwikkeld voor de meest gevoelige babyhuid. Lees meer
Geen resultaten gevonden

Muumi Baby

Muumi baby vindt zijn oorsprong in Finland en is in 1979 ontstaan uit het familiebedrijf Delipap. Het zoontje van de oprichter had een erg gevoelig huid waardoor hij normale luiers niet kon verdragen. Hij besloot daarom luiers te ontwerpen met zo min mogelijk irriterende stoffen die tegelijkertijd vriendelijk zijn voor het milieu. De luiers van Muumi Baby worden inmiddels met al meer dan 40 jaar ervaring geproduceerd en worden wereldwijd verkocht.

pasgeboren baby in een witte doek

Muumi Baby ecologische luiers

Muumi baby is ontwikkeld door ouders, voor ouders die ook het beste willen voor hun baby. Voor uw baby en peuter is het fijn als wegwerpluiers comfortabel zijn, ze dragen ze immers dag en nacht. Daarnaast is het belangrijk dat wegwerpluiers niet voor huidproblemen van de gevoelige babyhuid zorgen, vooral bij pasgeborenen. Om de Muumi Baby luiers zo huidvriendelijk mogelijk te maken, is Muumi Baby een samenwerking aangegaan met de Allergie, Huid- en Astma vereniging in Finland. De luiers van Muumi Baby zijn dan ook geproduceerd van materiaal zonder parfum, lotions, latex, formaldehyde, ftalaten (weekmakers voor plastic) of andere schadelijke stoffen. Dit maakt de luiers extra huidvriendelijk en ultra zacht. Het basismateriaal bestaat uit 100% chloorvrije natuurlijke vezels, afkomstig uit gecertificeerde Scandinavische bossen. Deze vezels van schoon papier vormen in combinatie met houtpulp de absorptiekern. De luiers hebben een zachte absorberende toplaag die zorgt voor een droog en ademend gevoel.

Door de grote elasticiteit past de luier zich aan de vorm van het lichaam aan en zorgt het voor een perfecte pasvorm. De kleinste maten hebben daarnaast een uitsnede, voor navels die nog niet geheel zijn genezen. De luier volgt de bewegingen van uw kindje, wat lekken tegengaat. Ideaal voor actieve peuters die ervan houden om lekker te bewegen en te spelen. Elke luier is bovendien voorzien van een van de vrolijke Moomin karakters afgebeeld. Moomin is schattige wezen dat lijkt op een nijlpaard en is het belangrijkste personage uit de boeken- en tv-serie geschreven door de Finse schrijver Tove Jansson.

Duurzame en hypoallergene luiers zonder schadelijke stoffen

Niet alleen zijn de Muumi Baby wegwerpluiers extra vriendelijk en zacht voor de huid van uw baby, maar ook voor het milieu. De duurzame babyluiers worden geproduceerd op een milieuvriendelijke manier met het gebruik van pure en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen en bevatten nooit parfum, lotions, bleekstoffen of dioxine (giftige stoffen). Zo heeft Muumi baby een aantal labels die aan het merk is toegekend.

  • Nordic Swan Label: dit label wordt alleen toegekend aan producten van hoge kwaliteit die op een milieuvriendelijke wijze worden geproduceerd. Het is het officiële ecolabel van de Noorse landen. Het label hanteert strenge eisen, zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om milieuvervuilende stoffen te gebruiken in het productieproces. Daarnaast moeten de producten biologisch afbreekbaar zijn. De verpakkingen van Muumi Baby zijn dan ook biologisch afbreekbaar.
  • FSC label: De luiers van Muumi Baby zijn voorzien van het FSC label. Dit betekent dat u er altijd verzekerd van kunt zijn, dat het materiaal van de luiers afkomstig is van verantwoord beheerde bossen. Het hout wordt geoogst op een manier waarop het bos altijd zal blijven bestaan. Het leefgebied van planten en dieren worden daarbij beschermd. Daarnaast worden de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders gerespecteerd.
  • Astma And Allergy Finland label: De luiers van Muumi Baby zijn ontwikkeld in samenwerking met de allergie, huid- en astma vereniging in Finland. Dit label wordt alleen toegekend aan echt veilige en anti-allergische producten die geschikt zijn voor de meest gevoelige huid.
  • Chlorine Free label: De ecologische Muumi Baby luiers bevatten 0% chloor, dat maakt de luiers dus chloorvrij.

Waarom kiezen voor ecologische luiers?

Een kindje draagt gemiddeld zo’n vijf luiers per dag en dat zorgt maandelijks voor zo’n 23 kilo afval. Om minder afval te veroorzaken kunt u voor wasbare luiers kiezen maar deze zijn niet altijd even handig en makkelijk in gebruik, zeker onderweg niet. Ecologische luiers zijn een goed alternatief als u een groenere keuze wilt maken én voor gemak wilt gaan. De manier van produceren en de afvalverwerking zorgen ervoor dat ecologische wegwerpluiers beter zijn voor het milieu dan reguliere wegwerpluiers. De CO2 die vrijkomt tijdens de afvalverwerking van ecologische luiers kan worden onttrokken uit de atmosfeer door bomen en planten. De CO2 die vrijkomt bij de afvalverwerking van normale luiers blijft vaak in de atmosfeer hangen doordat het chemische stoffen bevat.

Muumi Baby luiers online bestellen bij DeOnlineDrogist.nl

Bij DeOnlineDrogist.nl kunt u de ecologische babyluiers van Muumi Baby in verschillende maten en verpakkingen kopen.

  • Maat 1:Newborn luiers geschikt voor de pasgeborene van 2 tot 5 kg.
  • Maat 2: Mini, geschikt voor baby's van 3-6 kg.
  • Maat 3: Midi voor baby's van 5 tot 8 kg.
  • Maat 4 : Maxi voor baby's van 7 tot 14 kg.
  • Maat 5: Maxi+ voor uw kindje van 10 tot 16 kg
  • Maat 6 : Junior voor kindjes van 12-24 kg

De luierbroekjes van Muumi Baby zijn beschikbaar in de volgende maten:

  • Maat 5: Maxi + geschikt voor 7 tot 15 kg
  • Maat 6: Junior 12 tot 20 kg
  • Maat 7: Junior+ geschikt voor kindjes van 16 tot 27 kg

Wilt u meer weten? Neem dan vooral contact op met een van onze gediplomeerde drogisten. Zij geven u graag advies.