9478.771 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00

Leidapharm Cinnarizine Reistabletten 10ST

Helpt bij reisziekte

Dit product is niet meer leverbaar.

Dit product is uit ons assortiment, u kunt dit product niet meer bij ons bestellen.

  • * Let op! Van dit product verkopen we maximaal 5 stuks per persoon, het is niet mogelijk dit artikel in grotere hoeveelheden te bestellen!

Productbeschrijving

Algemeen
Leida pharm Cinnarizine bij reisziekte werkt bij reisziekte, duizeligheid en allergische aandoeningen.
Duizeligheid komt vaak voor en is meestal onschuldig. Het kan vele oorzaken hebben. Zo kan het onder andere ontstaan doordat het evenwichtsorgaan verstoord is. In dat geval kan cinnarizine de duizeligheid soms verminderen. Het kan enkele dagen tot weken duren voor de duizeligheid afneemt.
Bij een allergische reactie komt er in het lichaam een stof vrij die 'histamine' wordt genoemd. Cinnarizine blokkeert de werking van histamine, waardoor de klachten afnemen.
Door de beweging tijdens rijden, varen of vliegen kan uw evenwichtsorgaan van slag raken. Dit prikkelt het braakcentrum in de hersenen, waardoor misselijkheid en braakneigingen ontstaan. Cinnarizine blokkeert de prikkeling van het braakcentrum. Hierdoor neemt misselijkheid en braakneiging af. De werking begint na dertig minuten en houdt vier tot zes uur aan.

Dosering
Reisziekte: neem de eerste tablet twee uur voor vertrek met wat voedsel in. Eventueel kunt u na acht uur weer een tablet nemen. Duizeligheid en allergie: neem de tablet in bij het eten of met wat voedsel.

Waarschuwingen
Niet gebruiken bij ziekte van Parkinson.

Lees voor het gebruik de bijsluiter.

Bijsluiter
Download de:  bijsluiter [leidapharm_cinnarizine.pdf]
Vragen & Antwoorden
Wat is de dosering voor kinderen tot en met 18 jaar?

Voor Cinnarizine wordt aanbevolen om Cinnarizine niet te gebruiken door kinderen onder 18 jaar, omdat er te weinig bekend is over de veiligheid en werkzaamheid bij deze groep. Wel is er bekend dat vooral kinderen snel overgevoelig zijn voor Cinnarizine.

Echter Primatour (een ander middel voor reisziekte) wat een combinatie middel is van chloorcyclizine én cinnarizine gebruikt kan worden door kinderen vanaf 2 jaar. en wel volgens de volgende doseringen:

Volwassenen: 1 tablet. Kinderen boven 6 jaar: halve tablet. Kinderen van 2 tot 6 jaar: een kwart tablet. Tablet een half uur voor het begin van de reis of bij de eerste verschijnselen innemen. Bij langdurig reizen: volwassenen driemaal daags een tablet, kinderen ouder dan 6 jaar 3 maal daags een halve tablet.

Het advies is om met uw huisarts te overleggen als u Cinnarizine tabletten wil gaan gebruiken voor uw kinderen. Anders kunt het combinatie preparaat van primatour volgens bovenstaande dosering gebruiken. In het geval van of het vermoeden van een overdosering of overgevoelingheidsreactie dient u direct een arts te waarschuwen.


Heeft u een vraag over Leidapharm Cinnarizine Reistabletten 10ST?

Meer uit ons assortiment