DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Gemoedstoestand

Bekijk alle producten en voedingssupplementen omtrent uw gemoedstoestand. Lees meer
Geen resultaten gevonden

Hoe hebben processen in het lichaam invloed op uw stemming?

Het lichaam kent allerlei stoffen die met elkaar samenwerken en processen die een bepaalde

uitwerking hebben op ons lijf, zowel fysisch als psychisch. Neurotransmitters zijn zulk soort stoffen. Deze hebben invloed hebben op onze gemoedstoestand. Zo heeft u vast wel eens van het “gelukshormoon” gehoord. Naast het “gelukshormoon” bevinden zich er nog een heleboel andere gemoed regulerende hormonen in ons lichaam. Deze hormonen, ofwel neurotransmitters, hebben dus invloed op uw stemming. Maar hoe dan? Bepaalde voedingsstoffen in ons lichaam worden omgezet in neurotransmitters, met behulp van vitamines en mineralen. Deze vitamines en mineralen worden cofactoren genoemd. Een tekort aan cofactoren, dus aan vitamines en mineralen, kan voor verstoring zorgen in het neurotransmittersysteem en dat heeft dan weer invloed op het gemoed.

Tijdens zo’n verstoring in het neurotransmittersysteem kan het voorkomen dat er te veel óf juist te weinig van de neurotransmitters wordt aangemaakt. Bij stress ontstaat er bijvoorbeeld een verhoogde vraag naar een specifiek hormoon. De cofactoren worden in dat geval volop verbruikt voor de omzetting van dit hormoon, waardoor er minder cofactoren overblijven voor de aanmaak van andere benodigde hormonen in het neurotransmittersysteem. Een tekort aan deze hormonen kan er dan voor zorgen dat u zich even niet zo gelukkig voelt. Het is dus belangrijk dat de cofactoren in uw lichaam op peil blijven en dat de neurotransmitters in balans zijn, zodat uw gemoed goed blijft!

In 3 stappen naar een beter gemoed

Stap 1: Essentiële cofactoren aanvullen:

Een tekort aan vitaminen en mineralen (cofactoren) kan voor verstoring zorgen in het neurotransmittersysteem, met een minder vrolijk gevoel als gevolg. Om deze verstoring in uw lichaam op te lossen, raden we u aan om te beginnen met het aanvullen van het tekort aan cofactoren. Als hulpmiddel kunt u daarvoor de voedingssupplementen Multi Dag & Nacht van Vitakruid gebruiken. Deze supplementen voorzien het lichaam van elke cofactor die relevant is het voor het neurotransmitterssysteem. De Multi Dag & Nacht supplementen zijn speciaal aangepast aan de dag- en de nachtbehoeftes van uw lichaam. Zo neemt u De Multi Dag tablet bij het ontbijt in en voorziet uw lichaam van nutriënten voor meer energie, alertheid en concentratie. De Multi Nacht tablet wordt ingenomen voor het slapengaan en bevordert rust, ontspanning en opbouw van de cellen in uw lichaam.

Stap 2: Aanvullen van magnesium:

Mochten de Multi Dag & Nacht supplementen u niet goed genoeg helpen of merkt u geen verschil? Probeert u dan eens uw magnesium aan te vullen. Magnesium is de belangrijkste cofactor als het gaat om uw gemoed. Magnesium is namelijk in bijna elk proces van het neurotransmitterssysteem betrokken. Een multivitaminensupplement bevat weliswaar magnesium, maar bevat niet genoeg om een tekort aan te vullen. Het magnesiumgehalte in het lichaam vult u dan ook het beste aan met een los magnesium supplement. Wij bevelen u het Magnesium Tauraat supplement aan van Vitakruid. Dit is gemaakt in de meest biologische vorm van magnesium, is goed opneembaar en bevat niet alleen magnesium, maar ook vitamine B6 en l-taurine. Vitamine B6 bevordert de opname van magnesium en de l-taurine in het supplement heeft een regulerende werking binnen het neurotransmitterssysteem.

Stap 3: Kies een aanvullend neurotransmitter product:

Het komt wel eens voor dat uw lichaam speciale wensen heeft, dit kan ook als het gaat om uw neurotransmitterssysteem. Bent u op zoek naar een hulpmiddel bij de aanmaak van hormonen die een positieve invloed hebben op uw geheugen, zelfvertrouwen, slaap en het algehele geluksgevoel? Dan kunt u het beste kiezen voor het Saffraan & Suntheanine-supplement. Dit supplement draagt bij aan een emotionele balans en ontspanning en is met de meeste antidepressiva te gebruiken. Zoekt u echter iets speciaal voor de aanmaak van het “gelukshormoon” dan bevelen wij 5-HTP 100 mg van Vitakruid aan. Mocht het zo zijn dat uw neurotransmitters niet in balans zijn, kiest u dan voor Rhodiola 500 mg. Tenslotte kunt u voor GABA plus kiezen, een supplement met o.a. een combinatie van magnesium en vitamine B1, wat zorgt voor een goede geestelijke balans.