DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Haar

Bekijk alle geneesmiddelen voor het haar. De beste producten tegen roos, hoofdluis en artikelen voor haargroei. Neem snel een kijkje. Lees meer
  • €0,38 per ml

    Minoxidil Linn 50 mg/ml oplossing 100ML
    Gratis verzending

    Linn Minoxidil Linn 50 mg/ml oplossing | 100ML

    Voorraad: > 50
    37,50
  • €0,33 per ml

    Minoxidil Linn 50 mg/ml oplossing 3x100ML
    Gratis verzending

    Linn Minoxidil Linn 50 mg/ml oplossing | 3x100ML

    Voorraad: > 50
    99,00
  • €0,25 per ml

    Minoxidil Linn 20 mg/ml oplossing 100ML
    Gratis verzending

    Linn Minoxidil Linn 20 mg/ml oplossing | 100ML

    Voorraad: > 50
    24,95
  • €0,23 per ml

    Minoxidil Linn 20 mg/ml oplossing 3x100ML
    Gratis verzending

    Linn Minoxidil Linn 20 mg/ml oplossing | 3x100ML

    Voorraad: > 50
    69,95
  • €0,47 per ml

    Xiromed Minoxidil 50mg/ml Oplossing voor Cutaan Gebruik 60ML
    Gratis verzending

    Xiromed Minoxidil 50mg/ml Oplossing voor Cu... | 60ML

    Voorraad: > 50
    29,95
  • €0,33 per ml

    Minoxidil Linn 50 mg/ml 3-Pack 300ML
    Gratis verzending

    Linn Minoxidil Linn 50 mg/ml 3-Pack | 300ML

    Voorraad: > 50
    99,00
  • €0,31 per ml

    Xiromed Minoxidil 20mg/ml Oplossing voor Cutaan Gebruik 60ML

    Xiromed Minoxidil 20mg/ml Oplossing voor Cu... | 60ML

    Voorraad: > 50
    18,96
  • Fagron Minoxidil Lotion 2 g/100 ml 100ML
    Gratis verzending

    Fagron Minoxidil Lotion 2 g/100 ml | 100ML

    Voorraad: > 50
    28,13
  • Selsun Med Kuurshampoo Anti-Roos 60ML

    Selsun Med Kuurshampoo Anti-Roos | 60ML

    Voorraad: 0
    7,99
    Blijf op de hoogte
  • Selsun Med Kuurshampoo Anti-Roos 2x60ML

    Selsun Med Kuurshampoo Anti-Roos | 2x60ML

    Voorraad: 0
    14,99
    Blijf op de hoogte

Luizen
Hoe u luizen kunt behandelen is waarschijnlijk een van de eerste vragen die bij u opkomt als u of uw kind, huisgenoot of andere dierbare last heeft van een jeukend hoofd. Daarom vallen we gelijk in huis met het antwoord op deze vraag! U kunt uit 2 methodes kiezen om luizen te bestrijden.

1 Luizen bestrijden met een anti-hoofdluismiddel
Gebruik het anti-luismiddel en herhaal dit na een week. Doe een hoeveelheid shampoo in het haar (kijk in de bijsluiter of het haar vochtig of droog moet zijn, dat verschilt per shampoo) en verspreid het goed door het haar. Laat enkele minuten intrekken (check voor de exacte tijd de bijsluiter) en spoel de shampoo vervolgens uit. In de luizenshampoo zitten bepaalde stoffen die ervoor zorgen dat de luizen gedood worden.
Daarna moet u een luizenkam gebruiken (of een netenkam). Haal deze door het haar, zo verwijdert u de luizen en neten die net gedood zijn. Kam het haar elke dag even door.

Bij DeOnlineDrogist.nl zijn diverse anti-hoofdluismiddelen te bestellen. Het is verstandig om zo’n middel standaard in uw medicijnkastje te hebben staan. In geval van zwangerschap wordt het gebruik van luisbestrijdingsmiddelen ontraden. Dit geldt ook voor kinderen tot 6 maanden.

2 Luizen behandelen met de doorkam-methode
De doorkam-methode werkt net iets anders dan het doorkammen nadat u een anti-hoofdluismiddel heeft gebruikt. Bij deze methode moet u een netenkam gebruiken.

Wat moet u precies doen?
  • Was het haar met gewone shampoo en spoel het haar uit.
  • Bescherm de ogen met een washandje.
  • Breng ruim crèmespoeling in het haar aan en spoel NIET uit.
  • Kam eerst klitten even uit het haar met een gewone kam.
  • Ga boven een wastafel hangen en buig het hoofd voorover. Kam nu het haar van achter naar voren met een netenkam. Houd de kam tegen de hoofdhuid aan, begin bij het ene oor en ga na elke kambeweging richting het andere oor.
  • U veegt ondertussen de kam regelmatig af aan een wit zakdoekje en kijkt of er luizen te zien zijn.
  • Vervolgens spoelt u de crèmespoeling uit.
Herhaal deze methode elke dag, twee weken lang.

Vroeger werd het hele huis overhoop gehaald en alles zeer grondig schoon gemaakt als iemand in het gezin last van huizen had. Dat advies is nu ingetrokken: het is niet bewezen dat luizen zich via de omgeving verspreiden. Dat scheelt weer

Luizen voorkomen
Het is lastig om luizen helemaal te voorkomen. U krijgt geen hoofdluis door een slechte hygiëne, dat is een fabeltje. Hoofdluis heeft zelfs een voorkeur voor schoon haar! Luizen lopen van het ene naar het andere naar het andere hoofd. Het is niet zo waarschijnlijk dat een luis via een kledingstuk naar dat van een ander loopt, omdat luizen niet lang kunnen overleven zonder hoofd en snel verzwakken. Toch is het aan te raden om geen borstels, mutsen, hoeden en andere uit te lenen of te gebruiken van een ander. Gebruik bovendien een luizencape voor de jas van uw kind op school.

Erg belangrijk om een grote uitbraak van luizen te voorkomen is regelmatige controle. Ga geregeld met een netenkam door het haar en controleer goed op grijswitte en donkere spikkeltjes. Kijk goed tussen de haren, achter de oren en in de nek (dit zijn warme plekken waar luizen het heerlijk naar hun zin hebben). Ontdekt u luizen of neten (de eitjes van luizen)? Ga dan snel over tot behandeling!

Wat is een luis eigenlijk?
Een luis is een insect dat in leven blijft door bloed te zuigen: een parasiet. Het is een miniscuul wezentje dat leeft op de hoofdhuid van mensen of dieren. Het bloed krijgt de luis binnen door te bijten in de hoofdhuid, waarbij speeksel in het wondje achterblijft. Als er veel luizen op het hoofd zitten, zal er flinke jeuk ontstaan. Dat veroorzaakt de ontzettende jeuk. Onderneem zo snel mogelijk actie als u merkt dat u luizen heeft!

Anti-roos shampoo

Hoofdroos is een vervelende aandoening: u kunt een jeukende hoofdhuid hebben, er zijn witte schilfers zichtbaar voor anderen en het kan schaamtegevoelens opwekken. U kunt hoofdroos behandelen door een anti-roos shampoo te gebruiken. Hoe dat werkt leest u hieronder.

Anti-roos shampoo met seleniumsulfide
Bij DeOnlineDrogist.nl kunt u diverse anti-roos shampoos bestellen. In ons assortiment zit een anti-roos shampoo met seleniumsulfide, de Selsun Med Kuurshampoo. Dit is een effectieve medicinale shampoo die vaak wordt gebruikt als reguliere, niet-medicinale anti-roos shampoos niet werken.

De Selsun Med Kuurshampoo bevat de stof seleniumsulfide. Deze stof vermindert de verhoogde aanmaak van schilfers van de hoofdhuid en huidvet.

Dat is namelijk wat hoofdroos is. Het is te beschouwen als een huidziekte. Bij iemand die last heeft van roos, vernieuwt de huid zich namelijk twee keer zo snel. Er zijn dan ook twee keer zo veel huidschilfers die zich van de huid loslaten. Bovendien wordt er meer huidvet (talg) geproduceerd. De snelle vernieuwing van de huid in combinatie met meer talg zorgen voor aan elkaar geklonterde huidschilfers: die typische, witte puntjes die zichtbaar zijn in het haar en op kleding. Als u de anti-roos shampoo met seleniumsulfide gebruikt, zullen de huidschilfers, eventuele korstjes en jeuk verminderen en verdwijnen.

Hoofdroos
Er bestaan veel mythes rondom hoofdroos. Roos is vervelend, maar gelukkig niet gevaarlijk.

Dat u er kaal van wordt, is ook een fabeltje. U kunt wel haaruitval hebben tegelijkertijd met roos. Raadpleeg in dat geval uw arts: er is dan waarschijnlijk iets anders aan de hand dan gewone hoofdroos.

Roos is bovendien niet besmettelijk. U kunt dus gerust een kam of borstel gebruiken van iemand die er last van heeft. Ook kunt u gewoon doorgaan met het gebruiken van haarstylingsproducten zoals haargel en mousse. Deze producten hebben geen invloed op roos. Ook heeft (te) vaak wassen van het haar niets te maken met roos.

Tips bij roos
Naast het gebruik van een (medicinale) anti-roosshampoo kunt u andere dingen doen om hoofdroos tegen te gaan:
  • Masseer uw hoofdhuid tijdens het haren wassen. Dit gaat de schilfering tegen.
  • Als de verwarming in huis hoog aan staat, wordt de luchtvochtigheid laag. Roos wordt bij een lage luchtvochtigheid erger. Zet de verwarming daarom niet te hoog.
  • Zonlicht is juist weer goed tegen roos. Ga daarom lekker naar buiten op zonnige dagen als u last heeft van hoofdroos!
  • Houd uw roos goed in de gaten. Raakt de huid ontstoken, heeft u zilverachtige schilfers of schilfers op andere delen van het lichaam, of ziet u geen verbetering na zes weken gebruik van een medicinale anti- roosshampoo? Raadpleeg dan uw huisarts.

Haaruitval en de haargroei stimuleren


Haaruitval en kaalheid: voor de meeste mannen is het geen vrolijk toekomstbeeld. Het is in de meeste gevallen een natuurlijk proces en bijna elke man zal er vroeg of laat te maken mee krijgen. Wist u dat 95% van de mannen inhammen krijgt? Ondanks dat het volkomen normaal is, kan haarverlies schaamte, stress en minder zelfvertrouwen met zich meebrengen. Gelukkig bestaat er een geneesmiddel waarvan is bewezen dat het de haargroei stimuleert: Minoxidil.

Haargroei stimuleren met Minoxidil
Minoxidil is een geneesmiddel dat oorspronkelijk niet bedoeld is als haargroeimiddel. Het was aanvankelijk een medicijn tegen hoge bloeddruk. Men ontdekte bij de gebruikers echter dat het de bijwerking had dat het haargroei bevordert. Sindsdien wordt Minoxidil in lotionvorm gebruikt om de haargroei te stimuleren.

Minoxidil werkt helaas niet bij iedereen: ongeveer een derde van de mannen ziet resultaat na het gebruik. Let er ook op dat het middel minstens vier maanden moet worden gebruikt om haargroei te zien op plekken die voor het gebruik kaal waren. Ziet u na een jaar gebruik geen resultaat? Dan kunt u stoppen met het gebruik: het werkt dan helaas niet bij u.

Oorzaken van haaruitval of kaalheid
Er zijn verschillende vormen van haaruitval, hier hebben we het slechts over de meest voorkomende vorm: mannelijke kaalheid, oftewel alopecia androgenetica. Dit is de vorm van kaalheid waarbij u bij de slapen ‘inhammen’ krijgt en op de kruin een kale plek. Langzamerhand breiden de kale plekken zich uit.

Om te begrijpen waarom mannen kaal worden, moet u eerst weten hoe haargroei verloopt. Een haar groeit vanuit een haarzakje en gaat door drie fases heen: de groeifase (duurt 1 tot 6 jaar), overgangsfase (fase waarin de haargroei stopt) en rustfase (fase waarin de haar uitvalt). Vervolgens start er weer een groeifase. Gedurende het leven kan uit het haarzakje zo’n twintig keer een nieuwe haar groeien. Naarmate de tijd vordert neemt het aantal haarzakjes af.

Mannelijke kaalheid wordt veroorzaakt door het mannelijke hormoon DHT. De haren op de kruin zijn extra gevoelig voor dit hormoon. Het zorgt ervoor dat de groeifase van een haar korter wordt, er meer haren in de rustfase komen en de haarzakjes kleiner worden/verschrompelen. Dat alles bij elkaar veroorzaakt op den duur kaalheid.

Moet u naar de dokter als u verminderde haargroei heeft?
In principe is dit niet nodig, het is voornamelijk/meestal een cosmetisch probleem en niet gevaarlijk.
Merkt u dat u dagelijks meer dan 100 haren verliest, gedurende meerdere weken en beperkt de haaruitval zich tot slechts een paar gebieden? Of heeft u als vrouw last van kaalheid en tegelijkertijd haargroei op plekken waar meestal alleen mannen haren hebben (zoals een snor of baard)? Dan is het verstandig om naar de huisarts te gaan.