9478.867 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00

Gaviscon 250 Pepermunt Kauwtabletten 16TB

Werkzaam bij brandend maagzuur en zure oprispingen

3,49 *
  • Op voorraad: meer dan  50  stuks beschikbaar
  • Vandaag voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
  • * Let op! Van dit product verkopen we maximaal 5 stuks per persoon, het is niet mogelijk dit artikel in grotere hoeveelheden te bestellen!

Productbeschrijving

Algemeen
Gaviscon 250 Pepermunt is werkzaam bij brandend maagzuur en zure oprispingen. Een beschermend laagje op de maaginhoud voorkomt het terugstromen van maagzuur naar de slokdarm en verlicht daarmee het brandende gevoel van brandend maagzuur en bovendien verlicht het 't gevoel van ongemak in de keel en mond. Na inname werkt Gaviscon snel en tot vier uur lang.

De Gaviscon kauwtabletten hebben een natuurlijke samenstelling, bevatten geen Ranitidine, en kunnen gebruikt worden voor de behandeling van de symptomen van gastro-oesofageale reflux zoals zure oprispingen, zuurbranden, maagklachten (gerelateerd aan reflux), bijvoorbeeld, na een maaltijd of tijdens de zwangerschap, en bij patiënten met symptomen gerelateerd aan oesofagitis.

Dosering
Gebruik bij volwassenen (inclusief ouderen) en kinderen vanaf 12 jaar: Als symptomen zich voordoen, neem dan twee tot vier tabletten na de maaltijd en voor het naar bed gaan, tot maximaal vier keer per dag.

Kinderen jonger dan 12 jaar: enkel geven op medisch advies.

Lees voor gebruik de bijsluiter.

Waarschuwingen

Raadpleeg uw arts wanneer de klachten na 7 dagen aanhouden. Dit geneesmiddel bevat aspartaan (E951), dat een bron van fenylalanine is. Mensen met fenylketonurie dienen hier rekening mee te houden. Bevat natrium en calcium. Als u een natrium- of calciumarm dieet volgt, raadpleeg dan uw arts voordat u dit product gebruikt. Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor één van de bestanddelen. Bewaren beneden 30°C. Buiten het bereik en zicht van kinderen houden.

Actieve stofNatrium bicarbonaat
Sterkte150/133/80
Vormtablet
LeeftijdVanaf 12
Indicatiemaagzuur, oprispingen, reflux
Contra Indicatienieren, zoutarm dieet
Bijsluiter
Download de:  bijsluiter [bijsluiter-gaviscon-250-pepermunt-kauwtabletten-16st.pdf]
Vragen & Antwoorden
Wat is brandend maagzuur?

Brandend maagzuur is een pijnlijk, branderig gevoel achter het borstbeen, meestal vlak boven de maag. Sommige mensen voelen het als een drukkende of knijpende pijn. Maagzuur moet aanwezig zijn in onze maag om te zorgen voor een goede spijsvertering. Bij brandend maagzuur komt een heel klein beetje maagzuur per ongeluk in de slokdarm terecht. Onze slokdarm is echter, in tegenstelling tot de maag, niet bestand tegen dit maagzuur. Het kleine beetje maagzuur dat in de slokdarm terecht komt zorgt dan ook voor het branderige en pijnlijke gevoel dat hoort bij brandend maagzuur.
Aangezien de pijn achter het borstbeen wordt gevoeld, worden de klachten van brandend maagzuur nogal eens verward met hartklachten. Raadpleeg bij twijfel altijd uw arts.

Hoe werkt Gaviscon?

Gaviscon zorgt voor een effectieve verlichting van de klachten van brandend maagzuur en zure oprispingen. Het legt het een beschermend schuimlaagje bovenop de maaginhoud. Dit laagje voorkomt het terugvloeien van maagzuur naar de slokdarm. Het maagzuur blijft in de maag en kan daar gewoon blijven zorgen voor een goede spijsvertering.

Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Gaviscon 250 Pepermunt Kauwtabletten 16TB?

Meer uit ons assortiment