Hoofdpagina>Zelftest

Testjezelf.nu Pre-Pet Coronavirus Test 2ST

Coronavirus test voor honden en katten

19,95
  • Op voorraad:  7  stuks beschikbaar
  • voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
Productbeschrijving
Algemeen
Testjezelf Pre-Pet Coronavirus Test is een thuistest voor uw hond of kat om te kijken of ze het coronavirus hebben. Corona is een besmettelijk virus dat diarree kan geven.

Het virus komt zowel bij katten als bij honden voor:
Het feliene (katachtige) coronavirus (FCoV): wordt overal ter wereld aangetroffen. Een infectie met FCoV kan leiden tot verschillende klinische beelden, van klinisch niet-verdachte infecties tot een fatale vorm van feliene infectieuze peritonitis (FIP).

Het caniene (hondachtige) coronavirus (CCV): is wijdverspreid onder honden en kan een darmontsteking veroorzaken met aanhoudende, waterige en bloederige diarree; verschijnselen die veel lijken op een parvovirus-infectie.

De reden waarom het kennelijk schijnbaar onschuldig coronavirus ineens toch problemen bij een kat kan geven is deels nog onbekend. Oorzaken kunnen zijn: een daling van het afweersysteem van de kat in combinatie met een verandering in de eigenschappen van het coronavirus. Factoren die daar een rol in kunnen spelen zijn onder meer stress en een slechte algemene conditie. FIP komt dan ook meer voor bij buiten- dan bij “binnenkatten” en meer bij gezinnen met meerdere katten dan bij 1-kat-huishoudens.

Bij volwassen honden zijn er vaak geen symptomen, maar wanneer deze er wel zijn zal uw hond overgeven, diarree hebben en uitdrogen. Behandeling bestaat uit het toedienen van extra vloeistoffen en elektrolyten.

Wanneer u het vermoeden heeft dat uw puppy besmet is met het Coronavirus is het van belang dat u met hem naar de dierenarts gaat. Het virus kan fataal zijn voor uw puppy.

Inhoud verpakking:
- 2 testcasettes in afgesloten foliezakjes;
- 2 monsterbuisjes met extractiereagens;
- 2 wattenstokjes;
- 1 gebruiksaanwijzing (Nederlands)

Hoe te gebruiken?
De diagnose kan worden vastgesteld via een snelle test in feces. Pre-Pet® Coronavirus test bevat twee complete testen. U dient eenvoudig wat feces toe aan de test, voegt een extractie reagens toe en druppelt vervolgens dan de opgeloste feces op de test opening. Binnen tien minuten weet u dan of uw huisdier is besmet met het coronavirus.
Ingredienten

Gevoeligheid en specifiteit

Gevoeligheid

Specificiteit

PPV/NPV

TTP

FCoV/CCV

96,15%

95,65%

97,92%/95,65%

96,78%

Vergelijkingstest: enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA)

PPV: positieve voorspellende waarde

NPV: negatieve voorspellende

Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Testjezelf.nu Pre-Pet Coronavirus Test 2ST?