Door grote drukte in verband met de feestdagen dient u rekening te houden met een vertraging van maximaal 2 werkdagen. Lees meer

Bestel nu
0
€ 0,00
shopping awards 2021 persoonlijke verzorging
Bonusan Haematonyl Capsules 60VCP
Bonusan Haematonyl Capsules 60VCP

Bonusan Haematonyl Capsules 60VCP

17,95 16,87
  • Merk: Bonusan
  • Inhoud: 60VCP
  • EAN: 8711827009924
  • Gratis verzending vanaf €20 binnen NL en BE
  • Op voorraad:  24  stuks beschikbaar

×

of

Productbeschrijving

Bevat organisch ijzer, welke goed opneembaar is door het lichaam.

Algemeen

Bonusan Haematonyl Capsules is een voedingssupplement met organisch gebonden ijzer met een hoge biologische beschikbaarheid, waardoor het beter wordt opgenomen. IJzer draagt bij aan de vorming van rode bloedcellen en hemoglobine. Dit is belangrijk voor een normaal zuurstoftransport in het lichaam. Daarnaast ondersteunt ijzer de energiestofwisseling en helpt energie vrijmaken uit eiwitten, vet en koolhydraten. Bovendien is het goed voor de concentratie en draagt het bij aan het behoud van een heldere geest. Het product kan ondersteunen in tijden van grote geestelijke inspanning, zoals tijdens examens en andere piekmomenten.

Bonusan Haematonyl Capsules
  • Ijzer ondersteunt de vermindering van vermoeidheid
  • Organisch ijzer, welke goed opneembaar is door het lichaam
  • Extra mineralen en vitaminen B en C ondersteunen de werking

Dosering

Dagelijks 1 capsule tijdens of vlak na de maaltijd innemen.

In bepaalde situaties kan het nodig zijn voor een bepaalde tijd (ca. 6 weken) de adviesdosering op te voeren naar dagelijks 4 capsules. Daarna is een hernieuwde controle op de ijzerstatus aan te raden. Bij slikproblemen mag de capsule geopend worden.

Waarschuwing
De maximale hoeveelheid vitamine B6 in een supplement ligt voor kinderen lager dan voor volwassenen. De reden hiervoor is dat kinderen een lagere veilige bovengrens voor vitamine B6 hebben dan volwassenen. In de onderstaande tabel staat de maximale hoeveelheid vitamine B6 voor kinderen aangegeven. Wij adviseren u om hier rekening mee te houden.

Hoeveelheid vitamine B6

Advies/waarschuwing

Tot 3 milligram per dag

Niet geschikt voor kinderen onder 1 jaar

3 milligram per dag of meer

Niet geschikt voor kinderen tot en met 3 jaar

5 milligram per dag of meer

Niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar

7 milligram per dag of meer

Niet geschikt voor kinderen tot en met 17 jaarIngrediënten

magnesiumascorbaat, capsulewand (cellulose (HPMC)), ijzerfumaraat, cholinebitartraat, zink-L-monomethionine, rijstextract, nicotinamide, calciumpantothenaat, retinylpalmitaat, koperlysinaat, biotine, thiamine , riboflavine, pyridoxaal-5-fosfaat, 5-methyltetrahydrofoliumzuur (glucosaminezout), ammoniummolybdaat, methylcobalamine, adenosylcobalamine.

Samenstelling per capsule

Ijzer (als -fumaraat)

16 mg

Kalium (als -ascorbaat)

47 mg

Koper (als -lysinecomplex)

0.6 mg

Vitamine B1 (als thiamine HCI)

1.6 mg

Vitamine B2 (riboflavine)

2 mg

Vitamine B3 (nicotinamide)

15 mg

Vitamine B5 (als calciumpantothenaat)

1.8 mg

Vitamine B6 (als pyridoxine HCI)

1.6 mg

Vitamine B12 (cyanocobalamine)

2 µg

Foliumzuur

100 µg

Cholinebitartraat

2 mg

Vitamine C (als kaliumascorbaat)

225 mg

Allergenen informatie

Bevat geen: GGO, gist, gluten, lactose, soja, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.

Waarschuwingen

Niet geschikt voor kinderen onder de 1 jaar. Niet gebruiken bij ijzerstapelingsziekte (hemachromatose). IJzer is een pro-oxidant. Het verhogen van het ijzerniveau in het lichaam kan in principe leiden tot extra oxidatie van LDL-cholesterol en meer beschadigingen van de vaatwanden. Ook andere gevolgen van een verhoogde radicaaldruk kunnen door extra ijzer worden veroorzaakt. Aanvulling van de therapie met antioxidanten wordt dan ook ten zeerste aangeraden. Hoge innamen van andere mineralen (met name calcium (melk), magnesium en zink) kunnen de ijzerabsorptie remmen. Anti-inflammatoire medicatie, zoals bijvoorbeeld aspirine en ibuprofen, kan het verlies van ijzer versterken via intestinale bloedingen. Tetracyclines en hoge doses aspirines remmen de ijzerabsorptie. Fytaten (in granen), oxalaten (b.v. rabarber) en tanninen (thee) in het voedsel kunnen onoplosbare complexen aangaan met ijzer en zo eveneens de absorptie tegenwerken. Raadpleeg hiervoor een deskundige.

Meer uit ons assortiment:

Vragen over dit product?Vraag het onze drogist