shopping-awards-persoonlijke-verzorging-2022
DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
0
€ 0,00

Deodorant spray

Zweten kan al snel leiden tot een onaangename lichaamsgeur, die uzelf misschien niet ruikt maar uw omgeving wel. Daarom is het belangrijk om een goede deodorant te gebruiken om die geur te maskeren of zelfs volledig te blokkeren. Veel mensen gebruiken hiervoor het liefst een lekkere deodorantspray. In het assortiment van DeOnlineDrogist.nl vindt u deodorantsprays van onder andere Nivea, Dove, Rexona en Odorex: een groot assortiment aan geuren voor iedereen.
 • Deoleen Deodorant Spray Regular 150ML

  Deoleen Deodorant Spray Regular | 150ML

  Voorraad: 44
  7,95
 • Deoleen Anti-Transpirant Behandelspray 25ML

  Deoleen Anti-Transpirant Behandelspray | 25ML

  Voorraad: 23
  9,99
 • Deoleen Deodorant Aerosol Sensitive 0% 150ML

  Deoleen Deodorant Aerosol Sensitive 0% | 150ML

  Voorraad: 46
  8,59
 • Deoleen Deodorant Aerosol Regular 0% 150ML

  Deoleen Deodorant Aerosol Regular 0% | 150ML

  Voorraad: 30
  8,59
 • Deoleen Deodorant Spray Sensitive 150ML

  Deoleen Deodorant Spray Sensitive | 150ML

  Voorraad: 0
  7,95
  Blijf op de hoogte

Aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs

Populaire merken in Deodorant spray:

Hoe gebruik ik een deodorantspray?

Om een deodorantspray te gebruiken, gaat u als volgt te werk:

-        Zorg ervoor dat uw oksels ontbloot zijn. Spray deodorant liever niet onder kleding.

-        Schud de spuitbus goed om de werkzame ingrediënten met elkaar te vermengen en te voorkomen dat er enkel wit poeder uit de bus komt.

-        Spray de deodorant vanaf enkele centimeters afstand onder uw oksels, en zorg er daarbij voor dat u de hele oksel meeneemt.

-        Wacht tot de deodorant is opgedroogd voordat u zich aankleedt.

Is elke deodorantspray ook antitranspirant?

Kort gezegd: hoewel elke deodorantspray wel een zweetgeur onderdrukt, stopt niet iedere spray het zweten zelf. Dat is het grote verschil tussen een deodorant en een antitranspirant (ofwel antiperspirant): een deodorant verhult onaangename lichaamsgeur, terwijl een antitranspirant ervoor zorgt dat de zweetklieren in uw oksels worden geblokkeerd waardoor het zweet niet naar buiten komt. Dit is ook terug te zien in de benaming van beide producten; deodorant betekent namelijk ‘niet geurend’, terwijl antitranspirant te vertalen is naar ‘tegen zweten’. Wilt u voorkomen dat het zweet een kans krijgt? Kies dan voor een antitranspirantspray, in plaats van een deodorantspray.

Hoe vaak moet ik deodorant sprayen?

Hoe vaak u deodorant moet sprayen, hangt ervan af of u heeft gekozen voor een gewone deodorantspray of een antitranspirant.

Een deodorantspray zult u wel iedere ochtend moeten aanbrengen, ook als op de spuitbus staat dat deze 48 uur blijft werken. Tijdens het douchen wordt de deodorant namelijk weggespoeld, waardoor deze zijn werking verliest.

Een goede antitranspirant zou slechts een- à tweemaal per week te hoeven worden gebruikt, maar dan vóór u gaat slapen. Terwijl u slaapt, heeft de antitranspirant namelijk de tijd om in te werken, waardoor deze tegelijkertijd redelijk waterbestendig wordt.

Wat zijn de voordelen van een deodorantspray?

Veel mensen verkiezen de deodorantspray boven bijvoorbeeld de roller, omdat ze deze hygiënischer vinden. Aan een roller zouden bijvoorbeeld vuildeeltjes kunnen blijven hangen, wat zij een onsmakelijk idee vinden. Bovendien is een deodorantspray eenvoudiger onder een shirt aan te brengen en droogt deze sneller op dan een deodorantroller of -stick.

Waarom stink ik nog terwijl ik deodorantspray heb gebruikt?

Als u ondanks het gebruik van een deodorantspray toch na enige tijd een zweetlucht bemerkt, kan dit verschillende oorzaken hebben.

Om te beginnen is een deodorantspray minder effectief als deze op de vochtige huid wordt aangebracht. Als u direct na het douchen deo opspuit, zal deze sneller vervluchtigen en zal zijn geuronderdrukkende werking verloren gaan. Spray dus alleen deodorant op nadat u zich heeft afgedroogd, op een goed droge huid.

Een andere reden kan zijn dat u te weinig deodorantspray heeft gebruikt. Als u de deodorant namelijk simpelweg op één plek onder uw oksel houdt en daar sprayt, zal een groot deel van de huid niet bedekt worden. Zo zal het zweet al snel weer een kans krijgen.

Tot slot is het ook mogelijk dat u simpelweg te veel zweet voor de deodorantspray die u momenteel gebruikt. In dat geval heeft u eigenlijk twee opties: of u stapt over op een roller, of u gebruikt een speciale deodorant tegen zware transpiratie (een antitranspirant).

De effecten van deodorantspray op de gezondheid

Eén nadeel van deodorantspray waar we niet omheen kunnen, is dat dergelijke sprays fijne deeltjes in de lucht verspreiden die bijdragen aan de luchtvervuiling. Als u bijvoorbeeld vaak zeer veel deodorant sprayt, blijven deze deeltjes in uw badkamer hangen en zult u deze ook inademen. Dit kan schadelijk zijn voor de luchtwegen, vooral als dit zeer veelvuldig gebeurt. De deodorantsprays die u op DeOnlineDrogist.nl kunt kopen, voldoen officieel aan de Europese normen en worden daarmee veilig geacht om te gebruiken. Toch willen we u alsnog afraden om veel deodorant te sprayen in slecht geventileerde ruimtes.

Deodorantspray met of zonder aluminium?

Over de aanwezigheid van aluminium in deodorantsprays bestaat veel discussie. In principe is aluminium de stof die een deodorant antitranspirant maakt, doordat deze de zweetklieren blokkeert. Toch kleven hier enkele nadelen aan, wat de reden is dat veel mensen de voorkeur geven aan een deodorant zonder aluminium. Het voornaamste probleem is dat aluminium de kwetsbare huid onder de oksels kan irriteren, vooral bij wie hiervoor gevoelig is. Dit heeft deels te maken met de antitranspirante werking van aluminium. Doordat de zweetklieren geblokkeerd worden, hoopt het zweet zich op. Dit kan zorgen voor jeuk, uitslag en andere huidproblemen.

Hoe voorkom ik dat deodorantspray mijn kleding bevlekt?

Een veelvoorkomend probleem bij deodorantsprays is dat hierdoor vlekken op kleding kunnen ontstaan. Gelukkig is dit een probleem dat redelijk eenvoudig te verhelpen zou moeten zijn. Gele vlekken worden namelijk vaak veroorzaakt door het aluminium in deodorant. Zoals hierboven beschreven zou u kunnen kiezen voor een deodorantspray zonder aluminium; dit zou een einde moeten maken aan de vlekken. Gebruikt u toch liever een deodorantspray mét aluminium om het zweten tegen te gaan? Zorg er dan voor dat u de deodorant niet onder uw kleding sprayt, maar dat uw oksels ontbloot zijn wanneer u deze opbrengt. Laat de spray bovendien eerst goed drogen voordat u zich aankleedt, zodat deze uw kleding niet alsnog kan bevlekken.

Online deodorantspray kopen?

Wilt u nu online deodorantspray bestellen? Bij DeOnlineDrogist.nl kan dit zeer eenvoudig. In ons assortiment vindt u deodorantspray in verschillende heerlijke geuren, voor zowel mannen als vrouwen. Heeft u nog vragen over dit product? Dan helpt onze klantenservice u daar graag bij!

Bestelt u uw deodorantspray op werkdagen voor 21.30, dan heeft u deze morgen al in huis. Bovendien profiteert u van gratis verzending bij bestellingen boven de 20 euro.