DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2024

Calmurid huidverzorging

Calmurid Crème met 10% ureum gebruikt u voor de droge, gevoelige, schilferige en jeukende huid. De crème mag u meerdere malen per dag gebruiken om droge plekken op uw huid goed te verzorgen. Waarom zit er ureum in deze crème en wat doet ureum voor uw huid? Lees hier alles over de intensieve verzorging van Calmurid Crème. Lees meer

Wat is Calmurid Crème?

Calmurid Crème met 10% ureum is speciaal ontwikkeld om de droge, gevoelige, schilferige en jeukende lichaams- en gezichtshuid intensief te verzorgen. De crème werkt hydraterend en is parfumvrij. Het product is uitermate geschikt als lichaamsverzorging voor droge plekken op de handen, benen, voeten, het gezicht, ellebogen en knieholtes.

In de volksmond wordt de crème ook wel Calmurid zalf genoemd.

Wanneer gebruik ik Calmurid?

Deze crème is geschikt voor gebruik bij huidaandoeningen en huidongemakken die gepaard gaan met een zeer droge of ruwe huid, zoals:

·       Ichthyosis;

·       Hyperkeratose;

·       Of psoriasis.

Bovendien is de crème parfumvrij en tolerant voor de huid waardoor u het ook op de geïrriteerde en gevoelige huid mag gebruiken. 

Heeft u het vermoeden dat u last heeft van een huidongemak of huidaandoening? Raadpleeg uw huisarts of dermatoloog voor een diagnose.

De voordelen van Calmurid:

Calmurid Crème biedt verlichting voor de droge huid op verschillende manieren:

  • De crème verbetert de opname en het behoud van vocht in de huid;
  • Het kalmeert de huid en verlicht de jeuk;
  • De crème verwijdert schilfers en laat de huid zacht en soepel aanvoelen; 

Daarnaast is het fijn dat Calmurid:

  • Gebruikt mag worden voor zowel het lichaam als het gezicht;
  • Snel intrekt in de huid en niet plakt;
  • Goed verdraagbaar is en dermatologisch getest;
  • Geen parfum bevat.

Ureum in Calmurid?

De huid bevat van nature een combinatie van stoffen die helpen bij het gehydrateerd houden van de huid. Een van die stoffen is ureum. De concentratie van deze stof is laag bij een uitgedroogde huid.

Calmurid hydraterende Crème bevat 10% ureum en biedt de uitgedroogde huid daardoor langdurige hydratatie en verlichting van jeuk. Door het toegevoegde ureum wordt de opname van water in de huid bevorderd en wordt verdere uitdroging van de huid voorkomen. Daarnaast zorgt ureum voor het verdwijnen van overtollige huidschilfers. Bij het gebruik van Calmurid wordt de conditie van de huid merkbaar beter, de huid voelt zachter en soepeler aan.

Wat is Ureum?

Ureum is een lichaamseigen stof die wordt geproduceerd door de lever bij de eiwitstofwisseling. Het speelt een rol bij de vochthuishouding in de nieren. Het overschot ureum dat wordt geproduceerd verlaat via de urine uw lichaam.

Ureum bevindt zich niet alleen in de organen in het lichaam, maar ook in de huid. De huid bevat van nature een bepaalde samenstelling van stoffen en mineralen die de huid beschermen, van elasticiteit voorzien en zorgen voor een goede vochtbalans. Ureum is hier onderdeel van en helpt door de wateraantrekkende eigenschap bij het hydrateren en het vasthouden van vocht in de huid. Als er een gebrek is aan ureum in de huid, kunnen er huidproblemen ontstaan zoals een droge, ruwe, schilferende of jeukende huid.

Hoe gebruik ik Calmurid?

Calmurid kunt u aanbrengen op de droge en beschadigde delen van de huid. Om de crème goed zijn werk te laten doen is het goed om de huid eerst te reinigen met een milde zeepvrije reiniger. U brengt de crème vervolgens aan op de nog vochtige huid. Dit helpt bij het vasthouden van vocht, waardoor de huid soepel en zacht blijft.

Is de huid van uw voeten aangetast? Week u voeten dan 15 minuten in water en breng Calmurid aan na het afdrogen met een ruwe handdoek.

Hoe vaak smeren?

Gebruik Calmurid Crème twee tot drie keer per dag.

Let op:

Calmurid Crème is uitsluitend bedoeld voor gebruik op de huid. Gebruik het niet in open wonden. Heeft u last van pijn of een brandend gevoel na gebruik, dan spoelt u de crème goed af met water.

Waar koop ik Calmurid?

Bij de DeOnlineDrogist.nl bestelt u gemakkelijk en snel de Calmurid Crème met 10% ureum voor de droge huid. Heeft u vragen over deze crème of heeft u behoefte aan advies over bepaalde huidverzorging? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze gediplomeerde drogisten staan zeven dagen per week voor u klaar met deskundig advies.

Bestelt u voor 21.30 uur? Dan heeft u uw bestelling de volgende dag in huis. Bestellingen boven de 20 euro worden bovendien gratis aan huis geleverd.

Wat kost Calmurid?

Bovenaan deze pagina ziet u ons assortiment met de huidige prijs. Ook ziet u het hier wanneer Calmurid in de aanbieding is.

Koopt u een voordeelverpakking met meerdere tubes tegelijk? Dan ontvangt u een korting op Calmurid Crème.