9365.641 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
Hoofdpagina>Voedingssupplementen>Omega vetzuren>Omega 3

Bonusan Omega 3 Capsules 200SG

Draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen

41,99 39,47

Dit product is tijdelijk uitverkocht.

Wilt u op de hoogte gesteld worden als dit product weer op voorraad is? Geef dan uw emailadres op:

  • Merk:  Bonusan
  • Inhoud: 200SG
  • EAN: 8711827018544
  • Dit product wordt gratis bezorgd binnen Nederland!
Productbeschrijving

Algemeen
Omega-3:
Draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen;
ondersteunt de vorming van prostaglandines;
Activeert het afweersysteem en ondersteunt de algehele stofwisseling;
Heeft een gunstige invloed op hart en bloedvaten;
Is goed voor het geheugen en bevordert een goede gemoedstoestand;
Bevordert een gezond zenuwstelsel;
Ondersteunt de longfunctie;
Houdt de gewrichten soepel.
Is belangrijk voor de algehele gezondheid en vitaliteit.

Hoe werkt het?
Werking

Omega-3 capsules bevatten meervoudig onverzadigde omega-3 vetzuren uit visolie. Meervoudig onverzadigde vetzuren worden onderverdeeld in omega-3 vetzuren (vetzuren afgeleid van alfalinoleenzuur) en omega-6 vetzuren (vetzuren afgeleid van linolzuur). Strikt genomen zijn alleen linolzuur en alfalinoleenzuur essentiële vetzuren, omdat het lichaam de daarvan afgeleide metabolieten zelf kan maken. Omdat dit proces moeizaam kan verlopen, heeft suppletie met metabolieten van deze vetzuren (in het geval van alfalinoleenzuur zijn dit EPA en DHA) vaak de voorkeur.
In de twintigste eeuw is in westerse voeding de verhouding tussen omega-6 en omega-3 vetzuren sterk opgeschoven in de richting van omega-6 vetzuren. Dit komt vooral door toename van het gebruik van linolzuurrijke plantaardige oliën en vetten en afname van de visconsumptie. De verhouding tussen omega-6 en omega-3 vetzuren in westerse voeding is ongeveer 20-25 : 1, terwijl een verhouding van ongeveer 5 : 1 wenselijk is. Vanuit de evolutie gezien heeft de mens miljoenen jaren lang omega-6- en omega-3- vetten in een verhouding van (waarschijnlijk) 1:1 geconsumeerd. Veel mensen kunnen dus goed als aanvulling op de voeding een supplement met omega-3 vetzuren gebruiken.

Gebruiksadvies
Dagelijks 2 tot 3 maal 1 capsule tijdens of vlak na de maaltijd innemen. Dit komt overeen met een hoeveelheid van ongeveer 600-900 mg EPA + DHA per dag. Zo nodig kan de dosering worden opgehoogd tot een dosering van 5 à 10 gram van beide vetzuren. Het duurt in het algemeen 1 tot 4 maanden voordat het effect van omega-3 vetzuren merkbaar is.

Waarschuwing
Bij gebruik van hoge doses visolie (meer dan 5 gram EPA + DHA per dag) bestaat het risico op diarree.
Omega-3 vetzuren hebben de eigenschap bloedklontering tegen te gaan. Een hoge dosis omega-3 vetzuren (meer dan 5 gram EPA + DHA) in combinatie met een bloedverdunner (zoals aspirine) kan leiden tot interne bloedingen. In dit geval is het advies de dosering aan te passen. De invloed van omega-3 vetzuren op de bloedstolling is na 6 weken behandeling maximaal.
Ook andere invloeden op geneesmiddelen en gezondheidsproducten zijn mogelijk. Raadpleeg hiervoor een deskundige.

Tip
Vanwege de sterke onverzadigdheid van omega-3 vetzuren wordt gelijktijdig gebruik van Vitamine E-400 Complex (minimaal 400 IE per dag) sterk aangeraden. In de Bonusan omega-3 producten zijn weliswaar ook natuurlijke gemengde tocoferolen aanwezig, genoeg om in het product de oxidatie tegen te houden. Maar vetzuuroxidatie kan ook in het lichaam plaatsvinden en dan is bescherming door gelijktijdig gebruik van extra vitamine E sterk aan te raden. Naast dit product wordt een goede basisvoeding aanbevolen, evenals een basissuppletie van Multi Vital Forte en Vitamine C-1000 ascorbatencomplex.


Ingredienten

 

Samenstelling per 2 capsules:
Visolie (min. 18% EPA, min. 12% DHA)     2000 mg
- waarvan EPA     360 mg
- waarvan DHA     240 mg

Ingredienten:
glycerol, gelatine, natuurlijke gemengde tocoferolen.

Bevat geen:
GMO, maïs, gist, gluten, lactose, toegevoegde sacharose, synthetische conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.

Toelichting op de samenstelling: Essentiële vetzuren kunnen snel oxideren na blootstelling aan zuurstof. Om de vetzuren in dit product hiertegen te beschermen is aan de samenstelling (GMO-vrije) gemengde tocoferolen toegevoegd en worden ze onder zuurstofvrije condities gemengd en afgevuld. De vetzuren in dit product zijn aanwezig in de natuurlijke triglyceridenvorm en niet in de vorm van vetzuuresters.
De gebruikte gelatine is conform de anti-BSE-richtlijnen van de Europese Unie.

 

 

Etiket Informatie folder
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.

Heeft u een vraag over Bonusan Omega 3 Capsules 200SG?

Meer uit ons assortiment