9371.199 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
Hoofdpagina>Gezondheidsproducten>Rustgevende supplementen>Innerlijke onrust

Bonusan Melissa Complex Druppels 30ML

Sterke natuurlijke rustgever

11,49 10,80
  • Merk:  Bonusan
  • Inhoud: 30ML
  • EAN: 8711827020295
  • Op voorraad:  17  stuks beschikbaar
  • voor 20:30 uur besteld, maandag in huis!
Productbeschrijving

Algemeen
Melissa complex is een sterke natuurlijke rustgever, helpt bij een zenuwachtig gevoel en heeft een gunstige invloed op de slaapfunctie. Het is weldadig voor kinderen die rusteloos en prikkelbaar zijn en bevordert ook hier een natuurlijke gezonde nachtrust. Melissa complex is met de ontspannende en rustgevende eigenschappen goed voor de gehele spijsvertering.

Hoe werkt het?
Werking
Melissa officinalis (citroenmelissa) dankt zijn ontspannende en rustgevende eigenschappen voornamelijk aan de etherische oliën (citral en citronellal), looistoffen, flavonoïden en bitterstoffen. Melissa officinalis is een plant die specifiek past bij ons middengebied, ook wel het ritmegebied genoemd. Hier valt de spijsvertering en hart en bloedsomloop onder. In het ‘Cruydtboek van Dodoneus’ (1554) staat: “sterckt het hart en is goed voor diegenen die teneergeslagen en moedeloos zijn”. Maurice de Messeque (Franse herbalist) noemde deze plant de “koningin der opwekkende kruiden”. Het past bij gekwetstheid in het gevoel en het gezegde ‘ergens pijn in de buik van krijgen’.
Salvia officinalis (salie) is één van de oudst bekende heilzame planten. Belangrijke inhoudsstoffen zijn etherische oliën (1-3%, voor een groot gedeelte uit thujon bestaand), bitterstoffen, flavonoïden en de zogenaamde Lamiaceaelooistoffen. Het heeft ontspannende en rustgevende eigenschappen en is algemeen versterkend voor het gehele zenuwstelsel door onder andere de ketonen in de etherische oliën.
Anethum graveolens (dille) bevat als belangrijkste inhoudsstof etherische oliën met de hoofdbestanddelen limoneen (monoterpenen) en carvon (ketonen). Het heeft in deze samenstelling met zijn ontspannende en rustgevende eigenschappen een ondersteunende functie.
Hypericum perforatum is met zijn inhoudsstof hypericine één van de meest heilzame planten voor het zenuwstelsel en zeer breed inzetbaar voor een goede geestelijke balans.

Gebruiksadvies
3 tot 4 maal daags 15 tot 20 druppels.

Waarschuwing
Niet gebruiken tijdens zwangerschap en lactatieperiode.
Invloed van Hypericum op anti-coagulantia, antidepressiva (SSRI's), ciclosporine, digoxine en theofylline is bekend. Tevens zijn invloeden mogelijk op medicatie voor hypo-/ hyperglycaemie, hypo-/hypertensie en functionele of pathologische hartaandoeningen. Ook andere invloeden op geneesmiddelen en gezondheidsproducten zijn mogelijk. Raadpleeg hiervoor deskundige.

Tip
Goede combinatie met onder andere Angelica complex, Capsella bursa complex, Centaurium Rosmarinus complex, Crataegus complex, Foenum-graecum complex, Passiflora incarnata, Panax ginseng, Solidago complex.Ingredienten

Samenstelling per 100 ml druppels:
Melissa officinalis folia (2:1) 40 ml
Salvia officinalis folia (2:1) 20 ml
Anethum graveolens herba (2:1) 20 ml
Hypericum perforatum herba (2:1) 20 ml
alcoholgehalte 70% (v/v)

Informatie folder
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.
Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Bonusan Melissa Complex Druppels 30ML?

Meer uit ons assortiment