9360.245 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
Hoofdpagina>Voedingssupplementen>Fytotherapie

Bonusan Hypericum Complex 30ML

Geeft geestelijke veerkracht

11,49 10,80
  • Merk:  Bonusan
  • Inhoud: 30ML
  • EAN: 8711827020837
  • Op voorraad:  9  stuks beschikbaar
  • voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
Productbeschrijving

Algemeen
Hypericum complex is van belang voor het zenuwstelsel en kan de prikkeloverdracht tussen de cellen bevorderen. Het kan gebruikt worden ter versterking van de zenuwen na bijvoorbeeld lange periodes van grote geestelijke inspanning. Vooral als men somber, teneergeslagen of zwaarmoedig is. Het geeft weer geestelijke veerkracht, bevordert een goede en gezonde nachtrust en ondersteunt de spijsvertering. Tevens geschikt bij opvliegers, prikkelbare gevoelens en wisselende stemmingen in de overgangsfase.

Hoe werkt het?
Werking
Hypericum perforatum (Sint Janskruid) is door de gehele geschiedenis heen een belangrijke heilzame plant geweest voor een goede geestelijke balans van de mens. Vooral in de donkere dagen van het jaar, als men geen lichtpuntje meer kon zien, werd (en wordt) gebruik gemaakt van deze plant. Nu weet men dat onder andere de inhoudsstof hypericine en een aantal stoffen met vergelijkbare eigenschappen verantwoordelijk zijn voor het bevorderen van een goede gemoedstoestand. De belangrijkste invloed hiervan is op de heropname en beschikbaarheid van neurotransmitters in de hersenen (onder andere serotonine en dopamine).
Salvia officinalis (salie) is met zijn etherische oliën algemeen versterkend en stimulerend voor het zenuwstelsel.
Melissa officinalis (citroenmelissa) en Anethum graveolens (dille) bevatten beiden als belangrijkste inhoudsstof etherische oliën (respectievelijk citronellal, limoneen en carvon) die zorgen voor mild ontspannende eigenschappen. Zij hebben in deze samenstelling een sterk ondersteunende functie.

Gebruiksadvies
3 tot 4 maal daags 15 tot 20 druppels.

Waarschuwing
Niet gebruiken tijdens zwangerschap en lactatieperiode.
Invloed van Hypericum op anti-coagulantia, antidepressiva (SSRI's), ciclosporine, digoxine en theofylline is bekend. Tevens zijn invloeden mogelijk op medicatie voor hypo-/ hyperglycaemie, hypo-/hypertensie en functionele of pathologische hartaandoeningen. Ook andere invloeden op geneesmiddelen en gezondheidsproducten zijn mogelijk. Raadpleeg hiervoor deskundige.

Tip
Goede combinatie met onder andere Alchemilla complex, Angelica complex, Berberis vulgaris, Centaurium Rosmarinus complex, Centaurium Urtica complex, Crataegus complex, Foenum-graecum complex, Ginkgo biloba, Panax ginseng.


Ingredienten

Samenstelling per 100 ml druppels:
Hypericum perforatum herba (2:1) 55 ml
Salvia officinalis folia (2:1) 15 ml
Melissa officinalis folia (2:1) 15 ml
Anethum graveolens herba (2:1) 15 ml
alcoholgehalte 70% (v/v)

Informatie folder
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.
Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Bonusan Hypericum Complex 30ML?

Meer uit ons assortiment