Hoofdpagina>Voedingssupplementen>Fytotherapie

Bonusan Hydrastis Canadensis 30ML

Activeert en versterkt het immuunsysteem

11,49 10,80
  • Merk:  Bonusan
  • Inhoud: 30ML
  • EAN: 8711827025641
  • Op voorraad:  28  stuks beschikbaar
  • voor 21:30 uur besteld, dinsdag in huis!
Productbeschrijving

Algemeen
Hydrastis canadensis kan als tonicum gezien worden voor de slijmvliezen van mond, keel, neus, longen, bronchiën als deze zijn aangedaan (ook als de pollen in de lucht zijn) en die van maag en darmen. Het verbetert de conditie van deze slijmvliezen, waardoor ze hun beschermende functie beter kunnen uitvoeren. Het activeert en versterkt het immuunsysteem. Door de gunstige invloed op de circulatie in het bekkengebied helpt het bij ongemakken tijdens de menstruatie.

Hoe werkt het?
Werking
Hydrastis canadensis (Canadese geelwortel) werd oorspronkelijk door indianenstammen gebruikt voor een uitgebreid aantal aandoeningen. Vooral voor een goede spijsvertering, maar ook als spoeling voor de mond om de conditie van het tandvlees te bevorderen. Daarnaast gebruikte men deze plant als textiel- en gezichtsverf. In latere eeuwen is de plant zoveel geplukt en gebruikt dat deze in het wild haast niet meer voorkomt en voornamelijk wordt gekweekt.
De goede eigenschappen voor de gezondheid worden voornamelijk bepaald door de alkaloïden als inhoudsstof. Deze worden gewonnen uit de wortelstok na een groeiperiode van ongeveer drie à vier jaar als het bovengrondse deel is afgestorven. Naast de alkaloïden, onder andere berberine en hydrastine, bevat geelwortel etherische oliën en mineralen als calcium, ijzer, mangaan, kalium, selenium, silicium en zink.
Berberine en hydrastine zijn verantwoordelijk voor de zeer bittere smaak. Daarnaast verhogen ze de weerstand tegen ongunstige bacteriën en schimmels in de darmen, versterken het immuunsysteem en hebben een gunstige invloed op de bloedsomloop in het bekkengebied.
Hydrastis canadensis past specifiek bij de zogenaamde lymfatische types, waar lymfe, klieren en slijmvliezen gevoelig zijn en vaak (te) heftig reageren op prikkels van buitenaf.

Gebruiksadvies
3 tot 4 maal daags 15 tot 20 druppels.

Waarschuwing
Niet gebruiken tijdens zwangerschap en lactatieperiode.
Invloed op geneesmiddelen en gezondheidsproducten is mogelijk. Raadpleeg hiervoor een deskundige.

Tip
Goede combinatie met onder andere Alchemilla complex, Calendula complex, Capsella bursa complex, Centaurium Urtica complex, Echinacea purpurea, Echinacea complex, Foenum-graecum complex, Plantago major complex, Millefolium complex, Myroxylon complex, Ribes nigrum.


Ingredienten

Samenstelling per 100 ml druppels:
Hydrastis canadensis rhizoma (1:10) 100 ml
alcoholgehalte 70% (v/v)

Informatie folder
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.
Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Bonusan Hydrastis Canadensis 30ML?

Meer uit ons assortiment