Hoofdpagina>Voedingssupplementen>Fytotherapie

Bonusan Humulus Complex Tabletten 135TB

Voor een gezonde nachtrust

11,49 10,80
  • Merk:  Bonusan
  • Inhoud: 135TB
  • EAN: 8711827030515
  • Op voorraad:  17  stuks beschikbaar
  • voor 20:30 uur besteld, maandag in huis!
Productbeschrijving

Algemeen
Humulus complex is uitermate geschikt voor een gezonde nachtrust en het bevorderen van de slaapbereidheid. Geschikt bij opvliegers en prikkelbare gevoelens tijdens de menopauze.
Het past specifiek bij types met veel innerlijke onrust, snelle geïrriteerdheid en ongeduld, een verhoogde behoefte aan prikkels als koffie, alcohol, enzovoort (cholerische temperament) en geeft rust in stress-situaties en bij spanning.

Hoe werkt het?
Werking
Humulus lupulus (hop) werd al in de vroege middeleeuwen verbouwd door monniken om een goede geestelijke balans te houden. De rustgevende en slaapopwekkende eigenschap werd ontdekt tijdens het plukken van de hopbellen. Kliertjes hierin scheiden etherische oliën uit (voornamelijk monoterpenen en sesquiterpenen) die hiervoor verantwoordelijk zijn. Daarnaast bevat Hop stoffen (polyfenolen) met een positief effect op de opbouw van botten en het beenderstelsel. Humulus lupulus is ontspannend bij innerlijke onrust en opgewondenheid.
Chamomilla recutita (kamille) is een natuurlijke rustgever. Het chamazuleen en de pectine-achtige slijmstoffen hebben sterk beschermende eigenschappen voor de slijmvliezen van de spijsvertering. De flavonoïden, coumarinen en het alfa-bisabolol zorgen voor de sterk ontspannende eigenschappen voor onder andere het zenuwstelsel, spijsvertering en de luchtwegen.
Melissa officinalis (citroenmelissa) is zeer ontspannend en helpt bij een zenuwachtig gevoel.
In tal van onderzoeken is aangetoond dat de etherische oliën, met als hoofdstoffen citronellal, citral en daarnaast looistof, bitterstof en flavonen, zorgen voor de zeer ontspannende eigenschappen. Melissa officinalis is specifiek van belang voor de zogenaamde middenpool, ook wel het ritmegebied genoemd. Dit betreft de spijsvertering, luchtwegen en hart- en circulatiegebied.
Valeriana officinalis (valeriaan) is van belang voor het zenuwstelsel, vooral als het zich afspeelt in het denken. Het totaal aan inhoudsstoffen, waaronder etherische oliën met valereenzuur, aminozuren en alkaloïden, zijn verantwoordelijk voor het ontspannend effect op het centrale en perifere zenuwstelsel.
Avena sativa (haver) versterkt de zenuwen (opbouwplant) en ondersteunt bij zwakke zenuwen. Het bevat in hoge mate kiezelzuur (silicium), mineralen, flavonoïden en saponinen. Avena sativa is bij uitstek geschikt voor de geestelijke veerkracht als deze gedurende lange tijd belast is geweest.

Gebruiksadvies
Kinderen vanaf 6 maanden tot 3 jaar: 3 maal daags 1/2 tot 1 tablet.Kinderen van 3 tot 6 jaar: 3 maal daags 1 tot 1 1/2 tablet.
Kinderen van 6 tot 12 jaar: 3 tot 4 maal daags 1 tot 2 tabletten.
Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 3 tot 4 maal daags 2 tot 4 tabletten.
Humulus complex is geschikt voor langdurig gebruik.

Waarschuwing
Niet gebruiken bij depressiviteit.
Invloed op sedativa, anticoagulantia en alcohol is bekend. Ook andere invloeden op geneesmiddelen en gezondheidsproducten zijn mogelijk. Raadpleeg hiervoor een deskundige.

Tip
Goede combinatie met onder andere Angelica complex, Capsella bursa complex, Centaurium Urtica complex, Centaurium Rosmarinus complex, Foenum-graecum complex, Salvia complex, Taraxacum complex.


Ingredienten

Samenstelling per 100 mg tabletten:
Humulus lupulus strobuli (2:1) 37,4 mg
Chamomilla recutita herba (2:1) 4 mg
Melissa officinalis folia (2:1) 4 mg
Valeriana officinalis radix (1:10) 4 mg
Avena sativa herba (1:1) 0,6 mg

Ingredienten:
lactose, microkristallijne cellulose, magnesiumstearaat.

Informatie folder
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.
Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Bonusan Humulus Complex Tabletten 135TB?

Meer uit ons assortiment