9371.514 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
Hoofdpagina>Vitamines>Ijzer>Ijzer capsules

Bonusan Haematonyl Capsules 60CP

Met ijzer ter vermindering van vermoeidheid

16,69 15,69
  • Merk:  Bonusan
  • Inhoud: 60CP
  • EAN: 8711827009870
  • Op voorraad:  27  stuks beschikbaar
  • voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
Productbeschrijving

Algemeen
Bonusan Haematonyl Capsules is een voedingssupplement met organisch gebonden ijzer dat vermoeidheid helpt te verminderen. Daarnaast ondersteunt ijzer de energiestofwisseling en helpt energie vrijmaken uit eiwitten, vet en koolhydraten. Bovendien is het goed voor de concentratie en draagt het bij aan het behoud van een heldere geest. Bij grote geestelijke inspanning, zoals examens en andere piekmomenten. Tevens zijn er extra vitaminen en mineralen aan toegevoegd die de werking ondersteunen.

Bonusan Haematonyl Capsules:
- ijzer ondersteunt de vermindering van vermoeidheid
- organisch ijzer, dus biologisch beschikbaar
- extra mineralen en vitaminen B en C ondersteunen de werking


Dosering
Dagelijks 1 capsule tijdens of vlak na de maaltijd innemen. In bepaalde situaties kan het nodig zijn voor een bepaalde tijd (ca. 6 weken) de adviesdosering op te voeren naar dagelijks 4 capsules. Daarna is een hernieuwde controle op de ijzerstatus aan te raden. Bij slikproblemen mag de capsule geopend worden. De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.

Waarschuwingen
Niet geschikt voor kinderen onder de 1 jaar. Niet gebruiken bij ijzerstapelingsziekte (hemachromatose). IJzer is een pro-oxidant. Het verhogen van het ijzerniveau in het lichaam kan in principe leiden tot extra oxidatie van LDL-cholesterol en meer beschadigingen van de vaatwanden. Ook andere gevolgen van een verhoogde radicaaldruk kunnen door extra ijzer worden veroorzaakt. Aanvulling van de therapie met antioxidanten wordt dan ook ten zeerste aangeraden. Hoge innamen van andere mineralen (met name calcium (melk), magnesium en zink) kunnen de ijzerabsorptie remmen. Anti-inflammatoire medicatie, zoals bijvoorbeeld aspirine en ibuprofen, kan het verlies van ijzer versterken via intestinale bloedingen. Tetracyclines en hoge doses aspirines remmen de ijzerabsorptie. Fytaten (in granen), oxalaten (b.v. rabarber) en tanninen (thee) in het voedsel kunnen onoplosbare complexen aangaan met ijzer en zo eveneens de absorptie tegenwerken. Raadpleeg hiervoor een deskundige. Droog en bij kamertemperatuur bewaren. Buiten bereik van kinderen bewaren.
Zie het bijgevoegde etiket voor de voorzorgsmaatregelen en/of gevarenaanduidingen bij dit product.
Ingredienten

Samenstelling per dagdosering van 1 capsule

 

 

RI*

Actief vitamine B12 (als adenosylcobalamine/dibencozide)

5 mcg

200%

Actief vitamine B12 (als methylcobalamine)

5 mcg

200%

Actief vitamine B6 (als pyridoxaal-5-fosfaat)

0.4 mg

28%

Vitamine B1 (als thiamine HCl)

1.6 mg

145%

Vitamine B2 (als riboflavine)

2 mg

143%

Vitamine B3 (als nicotinamide)

15 mg

93%

Vitamine B5 (als calciumpantothenaat)

1.8 mg

30%

Foliumzuur

100 mcg

50%

Vitamine C (als kaliumascorbaat)

200 mg

250%

IJzer (als ijzerfumaraat)

16 mg

114%

Koper (als koperlysinaat)

600 mcg

60%

Cholinebitartraat

2 mg

-

* Referentie inname

Ingrediënten
Vitaminen, capsulewand (cellulose (HPMC)), vulstof (microkristallijne cellulose (cellulosegel)), mineralen, choline bitartraat, antiklontermiddel (magnesiumstearaat).

Etiket
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.
Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Bonusan Haematonyl Capsules 60CP?

Meer uit ons assortiment