Onze drogisten zijn: nu bereikbaar
9364.928 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
Hoofdpagina>Voedingssupplementen>Orthomoleculair

Bonusan Haematonyl Capsules 60CP

Voorziet het lichaam van extra ijzer

16,69 15,69
  • Merk:  Bonusan
  • Inhoud: 60CP
  • EAN: 8711827009870
  • Op voorraad:  22  stuks beschikbaar
  • voor 20:30 uur besteld, maandag in huis!
Productbeschrijving

Algemeen
Haematonyl:
Voorziet het lichaam van extra ijzer;
Bevordert de opname van ijzer in het bloed;
Bevordert het zuurstoftransport door rode bloedcellen;
Is gericht op het behoud van voldoende ijzer in het bloed.

Hoe werkt het?
Werking
Haematonyl is een ijzerpreparaat compleet met ondersteunende nutriënten (synergisten). IJzer is het centrale onderdeel van het zuurstofvervoerende hemoglobinemolecuul in de rode bloedcel. Rode bloedcellen nemen via hemoglobine zuurstof op in de longen en transporteren het door het hele lichaam. Verder is ijzer nodig voor een aantal belangrijke enzymsystemen in het lichaam (o.a. cytochroom, catalase). IJzer wordt in de vorm van myoglobine opgeslagen in de spieren.
De ijzerabsorptie is een subtiel proces en wordt door veel factoren beïnvloed. Het essentiële mineraal wordt in het algemeen slechts in kleine hoeveelheden uit de voeding geresorbeerd. Voor een optimale ijzeropname en ijzerstofwisseling dienen een aantal synergisten in voldoende mate beschikbaar te zijn. De belangrijkste daarvan zijn in Haematonyl aanwezig.

Gebruiksadvies
Dagelijks 1 capsule tijdens of vlak na de maaltijd innemen.
In bepaalde situaties kan het nodig zijn voor een bepaalde tijd (ca. 6 weken) de adviesdosering op te voeren naar dagelijks 4 capsules. Daarna is een hernieuwde controle op de ijzerstatus aan te raden.

Waarschuwing

Niet gebruiken bij ijzerstapelingsziekte (hemachromatose).IJzer is een pro-oxidant. Het verhogen van het ijzerniveau in het lichaam kan in principe leiden tot extra oxidatie van LDL-cholesterol en meer beschadigingen van de vaatwanden. Ook andere gevolgen van een verhoogde radicaaldruk kunnen door extra ijzer worden veroorzaakt. Aanvulling van de therapie met antioxidanten wordt dan ook ten zeerste aangeraden.
Hoge innamen van andere mineralen (met name calcium (melk), magnesium en zink) kunnen de ijzerabsorptie remmen. Anti-inflammatoire medicatie, zoals bijvoorbeeld aspirine en ibuprofen, kan het verlies van ijzer versterken via intestinale bloedingen. Tetracyclines en hoges doses aspirines remmen de ijzerabsorptie. Fytaten (in granen), oxalaten (b.v. rabarber) en tanninen (thee) in het voedsel kunnen onoplosbare complexen aangaan met ijzer en zo eveneens de absorptie tegenwerken. Ook andere invloeden op geneesmiddelen en gezondheidsproducten zijn mogelijk. Raadpleeg hiervoor een deskundige.

Tip
Vanwege het pro-oxidatieve karakter van ijzer wordt aangeraden de therapie te ondersteunen met sterke antioxidanten, zoals bijvoorbeeld Santioxan. In de formule zijn al een aantal belangrijke synergisten van de ijzerstofwisseling opgenomen, waaronder vitamine C dat in het darmkanaal plantaardig nonheem ijzer omzet in heemijzer en daardoor de ijzerabsorptie verbetert. Naast dit product wordt een goede basisvoeding aanbevolen, evenals een basissuppletie van Multi Vital Forte, Vitamine C-1000 ascorbatencomplex en Omega-3 drinkolie (of Omega-3 capsules).


Ingredienten

 

Samenstelling per capsule:
IJzer (als -fumaraat) 16 mg
Kalium (als -ascorbaat) 47 mg
Koper (als -lysinecomplex) 0,6 mg
Vitamine B1 (als thiamine HCl) 1,6 mg
Vitamine B2 (riboflavine) 2 mg
Vitamine B3 (nicotinamide) 15 mg
Vitamine B5 (als calciumpantothenaat) 1,8 mg
Vitamine B6 (als pyridoxine HCl) 1,6 mg
Vitamine B12 (cyanocobalamine) 2mcg
Foliumzuur 100 mcg
Cholinebitartraat 2 mg
Vitamine C (als kaliumascorbaat) 225 mg

Ingredienten:
cellulose (HPMC), microkristallijne cellulose, magnesiumstearaat.

Bevat geen:
GMO, soja, gluten, lactose, toegevoegde sacharose, gelatine, dierlijke substanties, conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.

 

 

Etiket Informatie folder
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.
Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Bonusan Haematonyl Capsules 60CP?

Meer uit ons assortiment