Onze drogisten zijn: nu bereikbaar
9364.994 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
Hoofdpagina>Voedingssupplementen>Omega vetzuren>Omega 3-6

Bonusan Gla Forte Drinkolie 100ML

Bevordert het natuurlijke afweersysteem

32,39 30,45
  • Merk:  Bonusan
  • Inhoud: 100ML
  • EAN: 8711827008408
  • Op voorraad:  9  stuks beschikbaar
  • voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
  • Dit product wordt gratis bezorgd binnen Nederland!
Productbeschrijving

Algemeen
GLA:
Bevordert het natuurlijke afweersysteem;
Is goed voor de huid. Het ondersteunt de conditie en de vochtbalans van de huid. Verder verzorgt GLA de gevoelige, droge, ruwe en schrale huid.
Helpt bij ongemakken rondom de menstruatie;
Is goed voor de gewrichtsfunctie.

Hoe werkt het?
Werking
Borage-olie is één van de weinige natuurlijke bronnen van gammalinoleenzuur (GLA): een stofwisselingsproduct van het essentiële omega-6 vetzuur linolzuur. GLA en linolzuur behoren tot de omega-6 vetzuren: een groep meervoudig onverzadigde vetzuren die ons lichaam niet zelf kan produceren.
Linolzuur (en het daaruit gevormde GLA) zijn voorloperstoffen van gunstige type-1-eicosanoïden (prostaglandines): hormoonachtige, lokale signaalstoffen die verschillende fysiologische processen aansturen. Alhoewel de voeding meestal genoeg linolzuur bevat (plantaardige oliën zijn rijk aan linolzuur), is het lichaam soms onvoldoende in staat deze (snel) in GLA om te zetten door een trage of verminderde activiteit van het enzym delta-6-desaturase. Dit kan te maken hebben met erfelijke aanleg, een hoge consumptie van transvetten en verzadigde vetten, een te lage inname van zink, magnesium en/of vitamine B6 en hormonale factoren. Daardoor neemt de behoefte aan GLA in de voeding toe. GLA Forte drinkolie biedt GLA kant-en-klaar aan.
Essentiële vetzuren, met name omega-6 vetzuren zoals GLA, komen voor in de celwanden van de huid en ondersteunen de vochtbalans en de elasticiteit ervan. Deze vetzuren zijn van belang voor het behoud van gezonde huid en de groei van huidcellen.

Gebruiksadvies
Dagelijks 1 tot 2 maal een hele theelepel (1,5 ml) tijdens of vlak na de maaltijd innemen. Iedere theelepel levert minimaal 275 mg GLA.

Waarschuwing
Bij het zeer intensief gebruik van GLA Forte drinkolie bestaat het risico op diarree. Invloeden op geneesmiddelen en gezondheidsproducten zijn mogelijk. Raadpleeg hiervoor een deskundige.

Tip
Vanwege de sterke onverzadigdheid van omega-6 vetzuren wordt gelijktijdig gebruik van Vitamine E-400 complex (minimaal 400 IE per dag) sterk aangeraden. In de GLA Forte drinkolie zijn weliswaar ook natuurlijke gemengde tocoferolen aanwezig, genoeg om in het product de oxidatie tegen te houden. Maar vetzuuroxidatie kan ook in het lichaam plaatsvinden en dan is bescherming door gelijktijdig gebruik van extra vitamine E sterk aan te raden. Naast dit product wordt een goede basisvoeding aanbevolen, evenals een basissuppletie van Multi Vital Forte, Vitamine C-1000 ascorbatencomplex en Omega-3 drinkolie (of Omega-3 capsules).


Ingredienten

Samenstelling per theelepel (circa 1,5 ml):
Borageolie (minimaal 20% GLA) 1380 mg
- waarvan GLA 275 mg

Ingredienten:
natuurlijke gemengde tocoferolen.

Bevat geen:
maïs, gist, gluten, lactose, toegevoegde sacharose, gelatine, dierlijke substanties, synthetische conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.

Toelichting op de samenstelling: Dit product is gegarandeerd vrij van toxische pyrolizidine alkaloïden
Essentiële vetzuren kunnen snel oxideren na blootstelling aan zuurstof. Om de vetzuren in dit product hiertegen te beschermen, is aan de drinkolie (GMO-vrije) natuurlijke gemengde tocoferolen toegevoegd. De GLA Forte drinkolie wordt onder zuurstofvrije condities gemengd en afgevuld. Ook temperatuur heeft invloed op de snelheid van de oxidatieprocessen. Om deze reden wordt aangeraden de fles drinkolie na opening koel te bewaren. Onder deze condities is de drinkolie na opening nog ongeveer 8 weken houdbaar.

Etiket Informatie folder
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.
Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Bonusan Gla Forte Drinkolie 100ML?

Meer uit ons assortiment