Hoofdpagina>Gezondheidsproducten>Gemoedstoestand>Supplementen somber gevoel

Bonusan Foenumgraecum Complex 30ML

Heeft een algemeen vitaliserende invloed

11,49 10,80
  • Merk:  Bonusan
  • Inhoud: 30ML
  • EAN: 8711827020219
  • Op voorraad:  8  stuks beschikbaar
  • voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
Productbeschrijving

Algemeen
Foenum-graecum complex heeft een algemeen vitaliserende invloed, is zeer goed bij vermoeidheid en bij aansterken en herstel na ziekte (ook bij kinderen). Het stimuleert de maag en darmwerking, bevordert de eetlust en is goed voor de geestelijke veerkracht. Dit complex kan aanvullend gebruikt worden bij een cholesterolverlagend dieet. Het heeft een positieve invloed op de lever, gal en de bloedsomloop.
Foenum-graecum complex past in het bijzonder bij de zogenaamde melancholicus, met zijn aanleg voor somberheid en een zwaarmoedig gevoel en bij de flegmaticus, die van nature wat moeite heeft met het verwerken van indrukken en kouwelijk van aard is.
Voor ouderen is deze samenstelling ondersteunend bij verlies aan vitaliteit.

Hoe Werkt het?
Werking
Trigonella foenum-graecum (fenegriekzaad) werd, en wordt nog steeds, in de Chinese en Ayurvedische geneeskunst gebruikt als plant om de basisenergie (Chi, levenskracht) te versterken of weer op te bouwen. De mooie combinatie van onder andere slijmstoffen, bitterstoffen, saponinen en mineralen zorgen voor veel mogelijkheden van gebruik. De slijmstoffen en vezels binden zich in de darm aan cholesterol en versterken de afvoer via de darmen. De saponinen verhinderen de opname van cholesterol en bevorderen de eliminatie van galzuren. Beide eigenschappen maken Trigonella foenum-qraecum geschikt als bijdrage voor een verantwoord cholesterolgehalte. Trigonella heeft net als venkel en anijs en zogenaamde verwarmende (voedend en ontspannend) invloed. Het bevordert de spijsvertering, herstel na ziekte en is goed voor de bloedsomloop.
Rosmarinus officinalis (rozemarijn) heeft als voornaamste inhoudsstoffen etherische oliën, flavonen en bitterstoffen. De etherische oliën bestaan uit onder andere camphor met versterkende eigenschappen voor hart en bloedsomloop en cineol dat ontspannende eigenschappen heeft op de maag, dunne darm en galwegen. De bitterstoffen activeren de gehele spijsvertering, waardoor rozemarijn als toniserend voor de gehele stofwisseling gezien kan worden.

Gebruiksadvies
3 tot 4 maal daags 15 tot 20 druppels.
Zeer geschikt voor kinderen om de algehele weerstand te stimuleren.

Waarschuwing
Niet gebruiken tijdens zwangerschap en lactatieperiode.
Invloed op geneesmiddelen en gezondheidsproducten is mogelijk. Raadpleeg hiervoor een deskundige.

Tip
Goede combinatie met onder andere Acorus calamus complex, Angelica archangelica, Angelica complex, Centaurium Urtica complex, Chelidonium centaurium complex , Crataegus complex, Echinacea complex, Equisetum complex, Plantago major complex, Taraxacum complex.


Ingredienten

 

Samenstelling per 100 ml druppels:
Trigonella foenum-graecum semen (1:10) 65 ml
Rosmarinus officinalis folia (1:10) 35 ml
alcoholgehalte 90% (v/v)

 

 

Informatie folder
Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.
Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Bonusan Foenumgraecum Complex 30ML?

Meer uit ons assortiment