Hoofdpagina>Voedingssupplementen>Omega vetzuren>Omega 3

Bonusan Epa Forte Capsules 200SG

Omega- 3 vetzuren in een grootverpakking

53,46 50,79
  • Merk:  Bonusan 
  • Inhoud: 200SG
  • EAN: 8711827008361
  • Op voorraad:  8  stuks beschikbaar
  • voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
  • Dit product wordt gratis bezorgd binnen Nederland!
Productbeschrijving

Algemeen
Omega-3 en omega-6 vetzuren zijn precursors van zogenaame eicosanoïden. Deze stoffen worden geproduceerd als signaalstoffen tussen cellen. Eicosanoïden zijn onder andere betrokken bij processen als ontsteking en bloedstolling (trombose). Eicosanoïden die afkomstig zijn van arachidonzuur (type 2 en 4) zijn pro-inflammatoir en trombose-bevorderend, terwijl de eicosanoïden die uit EPA worden gemaakt (type 3 en 5) anti-inflammatoir en tromboseremmend zijn. De samenstelling van de vetzuren in de celmembraan bepaalt het type prostaglandines of leukotriënen dat tijdens ontstekingsprocessen worden aangemaakt. Dit bepaalt ook het niveau van ontsteking dat in het weefsel optreedt. In een gezond lichaam worden vooral de typen 1 en 3 eicosanoïden aangemaakt. Tijdens een periode van ziekte wordt arachidonzuur vrijgemaakt uit de membraan en daaruit kunnen ontstekingsbevorderende type-2 eicosanoïden ontstaan. Als er in het lichaam een ontsteking is, wordt er dus ook een overmaat aan de stofwisselingsproducten van arachidonzuur gevonden. Een verhoogde aanwezigheid van EPA en DHA leidt echter tot een verhoogde productie van type-3 eicosanoïden ten koste van type-2 eicosanoïden. Het netto effect is ontstekingsremming en een gunstig effect op de bloedsomloop (lagere bloeddruk, minder snelle bloedstolling). Een verhoogde aanwezigheid van GLA in de membraan leidt via DGLA tot de vorming van type-1-eicosanoïden, zoals PGE1. PGE1 heeft sterke anti-inflammatoire eigenschappen en is belangrijk voor bescherming tegen beschadiging en infectie. Zowel PGE1 als DGLA blokkeren de vrijgifte van arachidonzuur uit de membraan en de omzetting van arachidonzuur naar pro-inflammatoire stoffen. Naast beïnvloeding van ontstekingsprocessen via de eicosanoïdenstofwisseling kunnen essentiële vetzuren (zowel GLA als EPA en DHA) ook directe effecten uitoefenen op het immuunsysteem en ontstekingsreacties. Mensen die lijden aan auto-immuunziektes ontwikkelen een verminderde ontstekingsgevoeligheid door supplementatie van EPA en DHA.

Dosering
Onderhoudsdosering: 300-500 mg EPA + DHA per dag. Dat houdt in dat u 1 à 2 capsules per dag tijdens of vlak na de maaltijd dient in te nemen. Therapeutische dosering: deze varieert per aandoening en hangt af van de resultaten die u wilt bereiken. Ze beginnen bij 500 mg EPA + DHA en kunnen oplopen tot 5 à 10 gram van beide vetzuren. Essentiële vetzuren hebben tijd nodig om hun werkzaamheid te bewijzen. Omega-3 vetzuren tonen hun effecten aan in een tijdsbestek variërend van 4 weken tot circa 4 maanden.

Waarschuwingen
Voor zover bekend veroorzaakt dit product in de aangegeven dosering geen bijwerkingen. Bij gebruik van hoge doses visolie (meer dan 5 gram EPA + DHA per dag) bestaat er een risico op waterdunne ontlasting. Omega-3 vetzuren hebben de eigenschap bloedklontering tegen te gaan. Daarom kan bij patiënten die bloedverdunners gebruiken een tekort aan vitamine K ontstaan. Bij hoge doses aan omega- 3 vetzuren kunnen interne bloedingen ontstaan (meer dan 5 gram EPA + DHA). In die gevallen wordt aangeraden de dosering aan te passen. Het effect op de bloedstolling door omega-3 vetzuren is na 6 weken behandeling maximaal. Ook andere interacties met reguliere of natuurgeneesmiddelen zijn mogelijk. Raadpleeg hiervoor een deskundige.

Ingredienten

Bevat de volgende samenstelling per capsule: 500 mg visolie (min. 45% EPA, min. 10% DHA) waarvan minimaal 200 mg EPA en minimaal 45 mg DHA. Daarnaast bevat dit product de volgende hulpstoffen: visgelatine, natuurlijke gemengde tocoferolen.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.
Verzendtarieven:
Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over ?

Andere artikelen uit deze categorie:

Artiken 1-4van 100