Hoofdpagina>Voedingssupplementen>Fytotherapie

Bonusan Echinacea Complex Tabletten 135TB

Activeert en stimuleert het immuunsysteem

11,49 10,80
  • Merk:  Bonusan
  • Inhoud: 135TB
  • EAN: 8711827030744
  • Op voorraad:  16  stuks beschikbaar
  • voor 20:30 uur besteld, maandag in huis!
Productbeschrijving

Algemeen
Echinacea complex is specifiek ontwikkeld om in alle mogelijke omstandigheden het immuunsysteem te activeren en te stimuleren. Vooral als de lichaamseigen geneeskracht tekort schiet, bijvoorbeeld als de pollen in de lucht zijn of als de weerstand onvoldoende is (zie ook beschrijving Echinacea purpurea).

Hoe werkt het?
Werking
Echinacea purpurea (rode zonnehoed) is oorspronkelijk afkomstig van Noord-Amerikaanse indianenstammen die het gebruikten om hun afweer tegen beten van bijvoorbeeld muggen, etterende wonden (wassen met een aftreksel) en infectieziekten te verhogen. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot één van de meest gebruikte planten om het immuunsysteem tijdelijk te versterken. In tal van klinische onderzoeken zijn de eigenschappen van Echinacea aangetoond.
Het bevat onder andere polysachariden, alkylamiden, etherische oliën en flavonoïden. Deze stoffen activeren onder andere de aanmaak van lymfocyten en versterken het proces van fagocytose (het elimineren van vreemde indringers en het afvoeren daarvan). Daarnaast zijn er een aantal effecten aangetoond die leiden tot het stimuleren van de lichaamseigen afweer. Dit effect is uitsluitend tijdens de periode van inname. Het is niet een blijvende verhoging van de immuniteit, waardoor Echinacea purpurea zeer goed in acute situaties en preventief gebruikt kan worden.
Thuja occidentalis (westerse levensboom), Arnica montana (valkruid) en Gelsemium sempervirens (gele jasmijn) ondersteunen in deze samenstelling de eigenschappen van de rode zonnehoed. Deze eigenschappen maken dit complex zeer belangrijk en breed inzetbaar. Het bevordert in hoge mate het natuurlijke afweersysteem en kan in zowel acute als chronische situaties ingezet worden. Preventief kan men Echinacea complex inzetten als snelle verhoging van het immuunstysteem gewenst is (onder andere als er pollen in de lucht zijn). Door zijn reinigende eigenschappen en tijdelijke stimulering van het immuunsysteem heeft deze samenstelling een gunstige invloed vóór of na vaccinaties.

Gebruiksadvies
3 tot 4 maal daags 2 tot 4 tabletten.

Waarschuwing
Niet gebruiken tijdens zwangerschap en lactatieperiode.
Invloed op geneesmiddelen en gezondheidsproducten is mogelijk. Raadpleeg hiervoor een deskundige.

Tip
Echinacea complex kan ondersteunend ingezet worden naast praktisch alle andere complexen.


Ingredienten

 

Samenstelling per 100 mg tabletten:
Echinacea purpurea herba (2:1) 45,8 mg
Thuja occidentalis summitates (2:1) 1 mg
Arnica montana rhizoma (1:10) 3,0 mg
Gelsemium sempervirens radix (2:1) 0,2 mg

Ingredienten:
lactose, microkristallijne cellulose, magnesiumstearaat.

 

 

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.
Verzendtarieven: Boven € 20 gratis - anders € 3.95

Heeft u een vraag over Bonusan Echinacea Complex Tabletten 135TB?

Meer uit ons assortiment