Waarom gehoorbescherming voor baby’s zo belangrijk is

28 aug

De oortjes van baby’s zijn volop in ontwikkeling en daardoor erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. Toch komen ze regelmatig in aanraking met harde geluiden, zoals bij feestjes, wedstrijden en optochten. KNO-specialisten waarschuwen dan ook voor het toenemend aantal jonge kinderen dat daardoor gehoorschade oploopt. Verstandig dus om ze hiertegen te beschermen.

Bescherm het gehoor van uw kindje

Zonder erbij stil te staan stellen ouders hun kinderen vaak bloot aan harde geluiden. Dit kan zorgen voor gehoorschade op al jonge leeftijd. Om dit te voorkomen zou het verstandig zijn om hard geluid zoveel mogelijk te vermijden. Dit is echter niet altijd mogelijk en gelukkig ook helemaal niet nodig. Maar wanneer is geluid te hard en hoe kunt u de oren van uw kleintje dan wel beschermen? wij leggen het u uit.

Gehoorschade wat is te hard?

Baby’s zijn extra gevoelig voor geluid en lopen daardoor snel gehoorschade op. Wist u dat 1 op de 8 kinderen blijvend gehoorschade heeft? Geluid van 80 decibel (bijvoorbeeld een drukke weg) is al schadelijk voor het gehoor als men hier langer dan 8 uur in verblijft. Elke drie decibel die we hierbij optellen, halveert de duur dat we er veilig in kunnen verblijven. Geluid met een volume boven de 110 db kan zelfs direct schade aan het gehoor aanrichten. Het geluid van vuurwerk overschrijdt dit al met gemak en kan oplopen tot wel 150 db.

Ook geluid in en rondom het huis kan gehoorschade veroorzaken, denkt u maar eens aan de radio en televisie, de stofzuiger, keukenmachines en de grasmaaier. Bij baby’s kan ook geluid makend speelgoed schade aan het gehoor aanbrengen. Kleintjes vinden speelgoed dat geluid maakt natuurlijk erg interessant. Daardoor houden ze het bij hun oortjes. Let daarom goed op het volume van speelgoed dat u aan uw kindje geeft.

U kunt het gehoor van uw kind, maar ook uw eigen gehoor beschermen met de gehoorbescherming van Alpine. De oorkappen en oordoppen van Alpine dempen hard en schadelijk geluid en zijn tijdens concerten, feestjes, festivals, optochten, sportevenementen, bouwwerkzaamheden, vuurwerkshows en autoraces echt een musthave.

Multifunctionele gehoorbescherming voor uw baby en kind

Gehoorbescherming voorkomt niet alleen schade aan het gehoor, maar kan in meerdere situaties van pas komen. Zo helpen oorkappen en oordoppen voor oudere kinderen bij het geconcentreerd leren en lezen, zowel thuis als op school. Kinderen die last hebben van overprikkeling kunnen ook baat hebben bij het dragen van gehoorbescherming, bijvoorbeeld de Muffy oorkappen.

Naast dat het belangrijk is dat het gehoor van uw baby goed beschermd wordt, is het ook belangrijk dat uw baby onverstoord kan slapen. De Alpine Muffy Baby oorkappen zorgen daarom niet alleen voor gehoorbescherming, maar bieden ook rust en bevorderen een ongestoorde slaap in lawaaiige situaties. Bovendien zijn de oorkappen makkelijk op te zetten, eenvoudig te reinigen en verstelbaar. Ze passen daardoor perfect op het hoofdje van uw baby. .

De Alpine Muffy Baby oorkap:

  • Beschermt tegen harde geluiden, overprikkeling en helpt ongestoord slapen onderweg
  • Zeer comfortabel en eenvoudig verstelbaar: past altijd!
  • Elastische wasbare hoofdband, geeft geen druk
  • De enige veilige CE-gemarkeerde baby oorkap
  • Is geschikt voor baby’s en peuters tot 36 maanden

Bestel de Baby Muffy oorkappen bij DeOnlineDrogist.nl.