Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: vegan condooms

een rijtje condooms in verschillende kleuren

Vegan condooms

1 minuut leestijd

U zult er vast niet vaak bij stilstaan, maar wist u dat de meeste condooms dierlijke eitwitten (caseïne) bevatten? Als u een veganistische leefstijl heeft of als u allergisch bent voor dierlijke eiwitten maar toch veilig wilt vrijen, is het beter om te kiezen voor vegan condooms, zoals die van Mein Kondom.


Wat is Caseïne?

De meeste condooms bevatten het dierlijke eiwit Caseïne. Dit is een eiwit dat voorkomt in koemelk, van de melk bestaat zo’n 3% uit eiwit en 80% van dit eiwit bestaat uit Caseïne. Caseïne heeft goede eigenschappen voor het lichaam, zo draagt het bij aan het behoud van goede botten en tanden en aan het behoud van een goede spiermassa. Maar wat is dan precies de functie van dit dierlijke eiwit in condooms? Caseïne wordt meestal aan het rubberlatex toegevoegd om de juiste elasticiteit van het condoom te bereiken.


De condooms van Mein Kondom bevatten geen Caseïne en zijn dus vegan, ze zijn gemaakt van natuurlijk latexrubber en zijn ook nog eens fairtrade. Het rubber dat voor deze condooms wordt gebruikt is op natuurvriendelijke wijze gemaakt en is vrij van chemicaliën. De boeren die dit rubber produceren krijgen bovendien een eerlijke prijs voor hun producten.

Mein Kondom

vegan condooms

Bestel direct
 • Mein Kondom Sensitive Condooms 12ST

  5,39

 •  
 • Mein Kondom Sensation Condooms 12ST

  5,39

 •  
 • Mein Kondom Mix Box 40ST

  15,42

 •  
 • Mein Kondom Color Condooms 12ST

  5,39

 •  

Het assortiment van Mein Kondom

Mein Kondom heeft verschillende soorten veganistische condooms ontworpen, zo kunt u kiezen uit:


Sensitive Condooms

Ultradunne condooms voor een beter huid-op-huid gevoel en een verhoogde sensatie-intensiteit. Ze hebben een diameter van Ø52mm, een lengte van 180mm en een dikte van 0.055 - 0.065mm.


Sensation condooms

Geribbelde condooms voorzien van studs en fijne groeven voor net dat extra gevoel en stimulatie bij de vrouw. De condooms hebben een dikkere wand. Ze hebben een diameter van Ø52mm, een lengte van 180mm en een dikte van 0.07 - 0.08mm.


Color condooms

Wilt u condooms met smaak? Dan zijn de Color Condooms van Mein Kondom perfect. De condooms zijn voorzien van vier verschillende kleuren en smaken! Dat maakt het vrijen leuker én lekkerder. De rode condooms zijn voorzien van aardbeiensmaak, de blauwe condooms hebben een tutti frutti smaak, de groene condooms hebben een muntsmaak en de gele condooms een bananensmaak. Ze hebben een diameter van Ø 52mm, een lengte van 180mm en een dikte van 0.06 - 0.07mm.


Safety condooms

Als u graag voor extra veiligheid gaat zijn de Safety condooms een goede keuze. Dit zijn Topsafe condooms en dus extra veilig, zonder dat hierbij de gevoeligheid verloren gaat. Ze hebben een diameter van Ø 52mm, een lengte van 180mm en een dikte van 0.065mm.

Kunt u geen keuze maken? Dan kunt u altijd het Mein Kondom Pakket bestellen, dit pakket bevat een mix van de vier verschillende soorten condooms. Een condoom is pas echt veilig als u de juiste maat draagt, weet u niet zeker welke maat uzelf of uw partner heeft? Op deze pagina vindt u tips over hoe dit het beste kunt opmeten.

Deel dit artikel

Lees meer...

Vegan voedingssupplementen

vrouw zit aan aanrecht met groente

U eet veganistisch, maar u wilt voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Welke supplementen zijn er voor veganisten? Lees hier alles over vegan supplementen.

Lees meer

Duurzaamheid bij DeOnlineDrogist.nl

Duurzaamheid bij DeOnlineDrogist.nl

Bewuste keuzes maken wordt steeds belangrijker, bij DeOnlineDrogist.nl maken we verschillende bewuste keuzes in het assortiment en het logistiek proces. Lees hier meer.

Lees meer

Duurzame producten

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook voor consumenten. Natuurlijk, biologisch of plantaardig, welke producten moet u kiezen als u een bewuste keuze wilt maken? U leest het in deze blog

Lees meer

Duurzaam tandenpoetsen

Tanden poetsen doen we elke dag om een schoon en gezond gebit te behouden, daarvoor moeten we regelmatig onze tandenborstel vervangen. Maakt u hier al een bewuste keuze in?

Lees meer

Oceaanvriendelijke zonbescherming

Kiest u voor zonbescherming die oceaanvriendelijk is?

Wist u dat veel zonbescherming zonnefilters bevat die een slechte invloed hebben op het koraal? Gelukkig zijn er ook zonbeschermingsproducten met koraalvriendelijke zonnefilters, bestel ze bij DeOnlineDrogist.nl.

Lees meer

Tips om het vrijen spannender te maken

verliefd stel in bed

Condooms hebben misschien een stoffig imago, maar zijn wel onmisbaar bij veilige seks. Een condoom beschermt tegen ongewenste zwangerschap en tegen SOA’s. Heeft u wisselende bedpartners? Dan is het erg belangrijk om een condoom niet te vergeten. Het omdoen van een condoom wordt soms gezien als een vervelende onderbreking tijdens het vrijen, maar er kan ook een spannend moment van gemaakt worden.

Lees meer
 
1  2  3