Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: anti kroes haar tips

Anti kroes haar tips

Heb jij onhandelbaar kroeshaar en wil je van je pluizige kapsel een onweerstaanbare bos krullen maken? Dan heb je vast wat aan deze anti kroes haar tips!


Eigenlijk is het zonde om je mooie kroeshaar onder een dikke laag vet te verhullen, zodat het steil wordt. Daarom geven we hier niet zozeer echte anti kroes haar tips, maar tips om je kroeshaar zo goed mogelijk te verzorgen. Want als je je kroeshaar in goede conditie houdt, worden je krullen niet droog, onhandelbaar en breekbaar, maar juist veerkrachtig, glanzend en prachtig!

Anti kroes haar tips

Gebruik een goede shampoo en conditioner: anti frizz of tegen droog haar

Een shampoo is onontbeerlijk om schoon, fris haar te krijgen, maar kan ook zo heftig zijn dat hij je haar ontzettend uitdroogt. Kies daarom voor een speciale voedende shampoo die speciaal bedoeld is voor droog kroeshaar. Daarnaast is het verstandig om een conditioner te gebruiken. Conditioners voeden je haar extra en maken het soepel en makkelijker doorkambaar.


John Frieda heeft bijvoorbeeld de Frizz-Ease lijn, speciaal ontwikkeld voor droog, pluizig haar dat wel een extra boost kan gebruiken. Kijk eens op DeOnlineDrogist.nl voor andere producten die je kroeshaar extra verzorgen.

Slaap op een zijden of satijnen kussensloop

Niet alleen slaap je dan als een prinsesje, de wrijving tussen je haar en het kussen is dan ook minder. Minder wrijving betekent minder brekend haar! Bovendien onttrekt een zijden kussensloop veel minder vocht uit je haar, waardoor het in betere conditie blijft.

Droog je kroeshaar niet af met een handdoek, maar laat het aan de lucht opdrogen of rol het in een handdoek

Door de wrijving van de handdoek worden je haren namelijk extra droog en pluizig en is de kans groter dat je haar breekt.

Kam of borstel je haren als ze nog nat zijn

Doe dit niet als ze droog zijn. Je haren zijn dan extra breekbaar en het gaat sneller pluizen. Begin onderaan je bos krullen, kam ze voorzichtig uit en werk zo stukje voor stukje naar boven.

Föhn of stijl je haar niet

Een föhn en stijltang zijn erg heet. Hitte droogt je haar uit. Gevolg: onhandelbaar, pluizig haar. Vermijd die twee hulpmiddelen dus! Wil je toch echt je haar föhnen, gebruik er dan een met een diffuser en zet hem op de koude stand.

Geef je haar geregeld een intensieve behandeling

Doe dat bijvoorbeeld met een anti kroes haarserum, een maskertje voor droog en beschadigd haar, of een crème. Bij DeOnlineDrogist.nl vind je diverse van dit soort producten. Andrélon heeft bijvoorbeeld een speciale kroescontrol crème en serum. Door de arganolie wordt je haar extra gevoed, waardoor het minder droog wordt.


We hopen dat je wat hebt aan deze anti kroes haar tips! Kijk voor alle producten die je kan gebruiken bij droog, pluizig of beschadigd haar op DeOnlineDrogist.nl!