Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: tinnitus (oorsuizen) voorkomen met alpine gehoorbescherming

Tinnitus (oorsuizen) voorkomen met Alpine gehoorbescherming

Piepen, suizen en zoemen in het oor… wie last heeft van tinnitus weet hoe vervelend dit is. Maar liefst één miljoen Nederlanders heeft er in meer of mindere mate last Gebruik altijd oordoppen om gehoorbeschadiging door te hard geluid te voorkomen.van. Maar hoe ontstaat tinnitus nou precies en wat kunt u doen om het te voorkomen? Wij van De Online Drogist leggen het u uit.

Wat is Tinnitus?

Tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd, zijn piepende of zoemende geluiden die van binnenuit komen. De geluiden zijn dan ook alleen door de persoon zelf te horen. Tinnitus wordt veroorzaakt doordat het gehoororgaan signalen doorgeeft die de hersenen vertalen als geluid. Het kan behoorlijk storend zijn om continu oorsuizen te horen. Het is daarom niet zo vreemd dat tinnitus invloed heeft op uw dagelijks functioneren. Zo kunt u, als gevolg van oorsuizen, last krijgen van slaapstoornissen, concentratieproblemen, vermoeidheid, irritatie, angst en neerslachtigheid.

De oorzaak van tinnitus

Tinnitus kan meerdere oorzaken hebben, maar één van de belangrijkste oorzaken is te lange blootstelling aan te hard geluid. Vanaf 80 decibel kan geluid al schadelijk zijn. Door de geluidsdruk raken de trilharen (haarcellen) in het oor overbelast en gaan ze kapot. Dat kan in een keer gebeuren, maar gebeurt ook geleidelijk als u vaak aan hard geluid wordt blootgesteld. Denk hierbij aan regelmatig concert- en festivalbezoek of het werken op een bouwplaats.


Daarnaast kunnen de volgende aandoeningen invloed hebben op het ontstaan van tinnitus:

– De ziekte van Ménière

– Hart- en vaatziekten

– Medicijngebruik

– Chronische ontsteking aan het middenoor

– Ouderdom


Indien u oorsuizen of gehoorklachten ervaart, raden wij u aan naar de huisarts te gaan. In sommige gevallen kunt u hulp krijgen bij een neuroloog of audiologisch centrum. Helaas is tinnitus door gehoorbeschadiging niet te genezen. In dat geval is het belangrijk dat u het leert te accepteren en ermee leert leven. Een psycholoog of maatschappelijk werker kan helpen bij het acceptatieproces.

Tinnitus voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen en dit geldt zeker in het geval van tinnitus. Door goede gehoorbescherming van Alpine te gebruiken, voorkomt u dat uw gehoor door geluidsoverlast beschadigd raakt.


Gebruik Alpine PartyPlug oordopjes om gehoorbeschadiging door te hard geluid te voorkomen. Dit product is speciaal ontwikkeld voor muziekliefhebbers die hun oren op een prettige manier willen beschermen tegen te hard geluid. Na afloop van een heerlijke avond uit komen veel mensen thuis met een irritante piep in hun oren. De keiharde muziek en het schreeuwen in elkaars oor om u verstaanbaar te maken is te veel geweest. Uw oren zijn overbelast en hebben veel rust nodig. Als dit vaker gebeurt loopt u risico op een blijvende gehoorbeschadiging en een blijvende piep (tinnitus) in uw oren. Gelukkig zijn er Alpine PartyPlug oordoppen om uw oren te beschermen.

Alpine PartyPlug oordopjes zorgen ervoor dat muziekkwaliteit optimaal blijft en gesprekken verstaanbaar blijven. Ze zijn herbruikbaar, hebben een ideale pasvorm en zijn als beste uit de test gekomen bij Kassa in mei 2015.


De producten van Alpine zijn verkrijgbaar bij De Online Drogist.