DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Wat zijn prebiotica en probiotica?

U ziet vast weleens de termen prebiotica en probiotica langskomen. Weet u wat prebiotica en probiotica precies zijn en doen? In dit blog vertelt DeOnlineDrogist.nl u graag meer over prebiotica en probiotica. Daarnaast delen we een aantal hoogwaardige voedingssupplementen van Bonusan.

Prebiotica

Waarom voedingsvezels?

Voedingsvezels zijn voedingsstoffen die ons lichaam niet kan verwerken of opnemen. Hierdoor komen ze onverteerd in de dikke darm terecht. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen niet-fermenteerbare en fermenteerbare vezels. Niet-fermenteerbare vezels worden niet afgebroken door darmbacteriën. Ze blijven heel. Fermenteerbare vezels zijn vezels die, door het microbioom, in de dikke darm worden afgebroken. Het microbioom bestaat uit allerlei soorten micro-organismen die in de darmen leven. Dit zijn bijvoorbeeld bacteriën. Zij knippen de vezels op in kleinere stukken, dit proces wordt ook wel fermenteren genoemd. Na de fermentatie blijven zogenoemde ´metabolieten´ achter, ofwel het restproduct van de fermentatie.

Wanneer u een eenzijdig of onvolledig voedingspatroon heeft, kunt u te maken krijgen met een tekort aan vezels. Om dagelijks de behoefte te helpen aanvullen, kunt u een supplement met vezels nemen. Het FibroPur assortiment van Bonusan is bijvoorbeeld ideaal als aanvulling op uw dagelijkse portie groenten en fruit.

Prebiotica

van Bonusan

Bekijk meer
  • Bonusan FibroPur Complete 350GR

    6% korting

    Bonusan

    FibroPur Complete 350GR

  • Bonusan FibroPur Fermented Capsules 90CP

    6% korting

    Bonusan

    FibroPur Fermented Capsules 90CP

  • Bonusan FibroPur XOS Capsules 90CP

    6% korting

    Bonusan

    FibroPur XOS Capsules 90CP

  • Bonusan FibroPur Inulin FOS Poeder 200GR

    6% korting

    Bonusan

    FibroPur Inulin FOS Poeder 200GR

Bonusan FibroPur Complete

Bonusan FibroPur Complete is een complete vezelformule. Dit suppement bevat naast fermenteerbare vezels, ook eiwitten, diverse enzymen en het aminozuur L-glutamine. Dat maakt dit supplement een compleet combinatieproduct. Het poeder is gemakkelijk op te lossen in een glas met water of vruchtensap.

• Complete formule met vezels, eiwitten, enzymen en L-glutamine

• Wetenschappelijk onderzochte vezels met diverse ketenlengtes

• In poedervorm, goed oplosbaar in water en flexibel te doseren

Bonusan FibroPur Inulin FOS

Bonusan FibroPur Inulin FOS is een praktische vezelformule van hoge kwaliteit die zich goed laat combineren met andere supplementen. Dit supplement bevat een sterke combinatie van de vezels inuline en FOS. Deze twee soorten voedingsvezels worden door de darmflora opgenomen. Dit product is te krijgen in 200 gram en 500 gram.

• Door de poedervorm is het makkelijk en flexibel te doseren

• Heeft van nature een lichtzoete smaak

• Wetenschappelijk onderzochte vezels van hoge kwaliteit

• Uitgebalanceerde combinatie van inuline en fructo-oligosachariden (FOS)

Bonusan FibroPur Fermented

Bonusan FibroPur Fermented levert micro-vezels met van nature in groenten en fruit aanwezige polyfenolen en flavonoïden, dankzij het fermentatieproces.

• Unieke gefermenteerde groente- en fruitmix van Fibriotics™

• Mix met maar liefst 36 groenten- en fruitsoorten

Bonusan FibroPur XOS

Bonusan FibroPur XOS is een baanbrekend vezelsupplement. XOS (de afkorting van xylo-oligosachariden) is dé nieuwe voedingsvezel. Het is uniek ten opzichte van alle andere vezelproducten, omdat het al bij een heel lage dosering ingezet kan worden. Dit supplement is geschikt om uw vezelinname snel en eenvoudig te verhogen.

• XOS is een uniek vezelproduct, geschikt voor een brede doelgroep

• Al inzetbaar bij zeer lage dosering

• Geschikt om uw vezelinname snel en eenvoudig te verhogen

Probiotica

Waarom bacteriën?

Bacteriën waren veel eerder op de aarde dan de mens, zij bevolken de wereld al 3,5 miljard jaar. Zonder bacterièn zou leven op onze planeet niet eens mogelijk zijn. Bacteriën zijn micro-organismen. Deze superkleine eencelligen leven overal om ons heen en bevinden zich ook op en in het lichaam. Bacteriën leven op onze huid, in onze mond, onze neus, onze urinewegen en onze geslachtsorganen. De meeste bacterièn bevinden zich in de darmen, dit wordt ook wel de darmflora of het microbioom genoemd. In het darmkanaal leven ongeveer 100.000 miljard micro-organismen. Dit allemaal bij elkaar weegt maar liefst 1 tot 3 kilogram. De mens en zijn bacteriën zijn van elkaar afhankelijk.

Bacteriën hebben lang niet altijd een goede naam, omdat ze voor veel vervelende ziektes kunnen zorgen. Deze ziekmakende bacteriën worden ook wel pathogene bacteriën genoemd. Maar, niet alle bacteriën zijn pathogeen of ziekmakend, er zijn ook bacteriën die niet ziekmakend zijn. Op de barrièrelocaties van ons lichaam komen allerlei verschillende bacteriën voor. Het gaat erom een goede balans te houden tussen de verschillende bacteriestammen.

Probiotica

van Bonusan

Bekijk meer
  • Bonusan Bacteri 5 Infantis Sachets 28ST

    6% korting

    Bonusan

    Bacteri 5 Infantis Sachets 28ST

  • Bonusan Bacteri Spore Capsules 28ST

    6% korting

    Bonusan

    Bacteri Spore Capsules 28ST

  • Bonusan Bacteri 6 Oral Sachets 14ST

    6% korting

    Bonusan

    Bacteri 6 Oral Sachets 14ST

Bonusan Bacteri 8

Bonusan Bacteri 8 biedt een uitgebalanceerde en brede mix van 8 bacteriestammen, waarvan drie soorten bifidobacteriën en vijf soorten lactobacillen (ook wel: melkzuurbacteriën). Alle 8 stammen komen van nature voor in het microbioom van de mens. De stammen zijn zorgvuldig geselecteerd op hun overlevingskracht in het spijsverteringskanaal. Dit zorgt ervoor dat veel bacteriën de darm levend bereiken. Dit product is beschikbaar in capsules en sachets. Goed om te weten: dit supplement is ook geschikt voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

• Minimaal 5 miljard levensvatbare bacteriën, gegarandeerd tot einde van de houdbaarheidstermijn

• Makkelijk slikbare, vegetarische DRcaps® beschermen de bacteriën tegen maagzuur

• Sachets bieden optimaal bescherming tegen vocht, licht en lucht en zijn makkelijk mee te nemen

Bonusan Bacteri Spore

De Bonusan Bacteri Spore capsules kunnen op allerlei momenten worden gebruikt. Bijvoorbeeld onderweg of op reis, als we niet precies weten hoe we reageren op ander eten. Dankzij hun sporenvormende capaciteit zijn de bacteriën extra lang houdbaar en na inname goed bestand tegen maagzuur en gal. Dit zorgt ervoor dat ze onbeschadigd in de darm aankomen.

• 8 miljard maagzuur- en galresistente bacteriesporen van de stam Bacillus coagulans

• Stabiele en lang houdbare bacteriestam

• Handige blisterverpakking, te bewaren bij kamertemperatuur

Bent u, naast de twee bovengenoemde producten, nieuwsgierig naar meer hoogwaardige producten met darmbacteriën? Bekijk hier het gehele probiotica assortiment van Bonusan.

Waarom bacteriën voor baby’s en jonge kinderen?

Geen geboorte is hetzelfde. De manier waarop een baby geboren wordt, heeft effect op de ontwikkeling van het microbioom op de huid, in de mond en in de darmen. Daardoor zijn de hoeveelheid en diversiteit aan bacteriën die worden gemeten bij baby's niet altijd hetzelfde. De ontwikkeling van het microbioom wordt daarbij beïnvloed door allerlei factoren. Het speelt mee of een baby langs de natuurlijke weg of met een keizersnede ter wereld komt. Ook of er borstvoeding gegeven kan worden, heeft effect. Helaas hebben we de omstandigheden waarin een geboorte plaatsvindt niet altijd zelf in de hand.

Hoe zit het dan met de overdracht van micro-organismen? Vroeger werd gedacht dat de baby in de baarmoeder volledig steriel was. Tegenwoordig is bekend dat ook gedurende de zwangerschap een uitwisseling plaatsvindt van micro-organismen. Als eerste stap is het dus belangrijk om al tijdens de zwangerschap aan het microbioom van de baby te denken. Een tweede stap in de opbouw van een uitgebalanceerd microbioom van de baby is een vaginale bevalling. Bij de natuurlijk bevalling komt de baby namelijk in contact met het microbioom van de moeder. Op deze manier worden de micro-organismen van de moeder overgebracht op de baby. En een derde stap in de opbouw van het microbioom is borstvoeding. Borstvoeding bevat bacteriën afkomstig van de moeder en is een bron van zogenaamde HMO’s (human milk oligosaccharides), dit is een vorm van natuurlijke vezels.

Bonusan Bacteri 2 Infantis (0-3 maanden)

Bonusan Bacteri 2 Infantis is een makkelijk toe te dienen product met een speciale samenstelling, handig voor de eerste levensfase van uw baby.

• Bevat minimaal 1 miljard levensvatbare bacteriën, gegarandeerd tot het einde van de houdbaarheidstermijn

• Door de druppelvorm is het eenvoudig en handing toe te dienen

Bonusan Bacteri Infantis 5 (3 mnd – 6jr)

Bonusan Bacteri Infantis 5 biedt een complete samenstelling. Het is speciaal afgestemd op de behoefte van kinderen van 3 maanden tot 6 jaar oud. Dit product bevat 5 verschillende bacteriestammen. Deze stammen zijn wetenschappelijk onderzocht en bewezen veilig voor gebruik. Door de poedervorm is het handig en eenvoudig toe te dienen. Los de poeder op in water of (moeder)melk. Extra fijn: het bevat geen zoet- of smaakstoffen en is lactosevrij.

• Minimaal 3 miljard levensvatbare bacteriën, gegarandeerd tot het einde van de houdbaarheidstermijn

• Sachets zijn makkelijk te doseren

• De inhoud kan worden opgelost in water of (moeder)melk

Wat is groenlipmossel?

Lees meer

Kiest u ook voor duurzame voedingssupplementen?

Lees meer

De weerstandsvoordelen van zink

Lees meer
in deze voeding zit magnesium

Wat is magnesium?

Lees meer
vrouw met ijzertekort valt achter bureau in slaap

Alles over ijzer

Lees meer
Pharma Nord afbeelding small

Pharma Nord: hoogwaardige supplementen uit Denemarken

Lees meer
probiotica supplementen

Wat zijn probiotica?

Lees meer

Welke magnesium past bij mij?

Lees meer
meisje met een glas melk vol calcium

Wat is calcium en waar is het goed voor?

Lees meer
ashwagandha blad

Alles over ashwagandha

Lees meer
Relaxol Energetica Natura

Relaxol helpt u natuurlijk te ontspannen!*

Lees meer

Hoe krijgt u sterke botten?

Lees meer

In drie stappen de natuurlijke collageenaanmaak ondersteunen

Lees meer

Natuurlijke kruidensupplementen ter ondersteuning van uw gezondheid: Vanan

Lees meer
Voordelen van magnesium en vitamine C

Ondersteun uw lichaam met vitamine C en magnesium van Bonusan

Lees meer

Waar u op moet letten bij het kopen van een supplement

Lees meer
vrouw onder deken gaapt

Welke vitamine B12 vorm is het beste bij vermoeidheid?

Lees meer
iemand met darmklachten

Langdurig last van diverse buikklachten?

Lees meer

Aan het werk na uw zwangerschapsverlof

Lees meer
 
1  2  3  4  5  ...  10