Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: maag- en darmklachten op vakantie

Maag- en darmklachten op vakantie

2 minuten leestijd

De zomervakantie is vaak een periode waar we erg naar uitkijken. Heerlijk genieten van het weer, uitstapjes maken, aan het strand luieren en barbecueën. Maar de vakantieperiode staat vaak ook voor een ander eetpatroon, een vreemde omgeving, hoge tempraturen en vreemd voedsel. Die factoren kunnen soms zorgen voor maag- en darmklachten of een onregelmatige stoelgang en dat kan een leuke vakantiedag flink verpesten. In deze blog leest u een aantal tips om maag- en darmklachten zoveel mogelijk te vermijden.

Vermijd stress

Op vakantie hebben we meestal alle tijd om te ontspannen, maar de voorbereidingen hiervan brengen vaak een hoop stress met zich mee. Probeer daarom stressvolle situaties zoveel mogelijk te vermijden en te voorkomen. Pak bijvoorbeeld uw bagage een ruime tijd van te voren in, zodat u zeker weet dat u voorbereid bent. Vind u het pakken van uw vakantiebagage lastig en vergeet u vaak iets? Gebruik dan onze vakantie inpaklijst als hulpmiddel.

Creëer een vast eetpatroon

Als we op vakantie zijn, eten we vaak op andere tijden en gaan we vaker uiteten. Dit kan de flora van de maag en darmen flink op zijn kop zetten. Probeer daarom op vaste tijden uw ontbijt, lunch en diner te eten.

Eet vezelrijk en gevarieerd

Gevarieerd eten is goed voor onze spijsvertering, maar te veel vreemd eten kan juist averechts werken. Daarnaast kunnen factoren zoals meer alcohol drinken, meer vet en pittig eten bij de barbecue ook nadelig werken voor uw maag en darmen. Wilt u wel lekker blijven genieten, maar maag- en darmklachten zoveel mogelijk vermijden? Probeer dan in uw voedingspatroon een combinatie aan te houden van zuivelproducten, groente, fruit, volkorenproducten en peulvruchten.

Maag- en darmklachten door bbq op vakantie

Toch last van maag- en darmklachten?

Ondanks zorgvuldige maatregelen en het letten op uw voeding kan het toch voorkomen dat u last krijgt van maag- of darmklachten. Gelukkig kan Iberogast₁ helpen. Iberogast is een kruidengeneesmiddel dat bestaat uit 9 geneeskrachtige kruiden. Deze combinatie van kruiden verlicht maag- en darmklachten, ook als ze tegelijk voorkomen. Vergeet als u op vakantie gaat Iberogast dus zeker niet mee te nemen in uw reisapotheek.


₁Iberogast is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.