Bestel nu
0
€ 0,00

Inspiratie | Blog: beauty begrippen uitgelegd

Beauty begrippen uitgelegd

Het kan verwarrend zijn, al die beauty begrippen die op flesjes verzorgingsproducten staan en die in reclames worden gebruikt. Daarom helpen we je vandaag met een lijstje van de meest gebruikte begrippen in beautyproducten. Dan weet je altijd wat er in je verzorgingsproduct zit!

Beauty begrippen uitgelegd

Alcohol

Doodt bacteriën in het producten waardoor het langer houdbaar is, en zorgt voor de oplossing van stoffen in het product.

Verschil tussen ‘slechte’ alcohol (te herkennen aan ethanol in het ingrediëntenlijstje op het product) en goede. Slechte alcohol werkt ontsmettend, droogt de huid uit en wekt de talgproductie op als het in hoge concentratie aanwezig is in het product. Goede alcohol (te herkennen aan cetyl, stearyl, cetearyl en lanolin) is niet slecht voor je huid.

Dermatologisch getest

Producten worden natuurlijk getest voordat ze op de markt komen. Als er op een product staat dat het dermatologisch getest is, betekent dat dat minder dan 1% van de gebruikers een allergische reactie krijgt.

Hydratatie

Hydrateren is het toevoegen van water aan een stof. Je huid heeft vocht nodig, zo blijft ze soepel en zacht. Hydrateren betekent in beautyproducten dus het vochtig maken of houden van de huid.

Hypoallergeen

Als je een product gebruikt dat hypoallergeen is, is de kans klein dat je een allergische reactie krijgt. Maar 0,25% van de gebruikers krijgt een allergische reactie.

Parabenen

Dit zijn stoffen die worden gebruikt als conserveermiddel, zodat het product langer goed blijft. Soms krijg je er een allergische reactie door, dat gebeurt dan meestal als je huid beschadigd is (als je een wondje hebt o.i.d.).

Parfum

Geeft een lekkere geur aan het product. Soms irriteert het je huid, gaan je ogen er van prikken of zijn mensen er allergisch voor.

pH-neutraal

De pH is een maat voor de zuurgraad. Je huid heeft een zuurgraad, die beschermt voor schadelijke stoffen van buitenaf. Als een product pH-neutraal is, heeft deze dezelfde zuurgraad als de huid. Het product is neutraal en verandert niets aan die zuurgraad. Zo blijft de beschermlaag intact.

SPF

Een zonnebrandcrème beschermt in een bepaalde hoeveelheid tegen de UV-straling van de zon. Dat noem je de SPF, de Sun Protection Factor. Des te hoger deze factor is, des te beter je beschermd bent. Lees hier meer over zonnebrand en bescherming tegen de zon.


Dit is slechts een kleine lijst van alle beauty begrippen die in reclames voorkomen of op verpakkingen van schoonheidsproducten staan. Wil je meer weten? Een volledige lijst van alle termen is in 2006 door de EU gemaakt. Daarin staan alle voorkomende begrippen met hun officiële betekenis.