main logo

Biodermal – expert in verantwoord zonnen

Hoe heerlijk de zon op uw huid ook kan zijn, het kan ook leiden tot serieuze huidschade. Daarom is het belangrijk om u altijd in te smeren met een geschikt zonbeschermingsproduct. Biodermal is al jaren expert in verantwoord zonnen en biedt zonnebescherming voor ieder huidtype. Alle zonnebrand van Biodermal bevatten het Triple Moist Complex, voor intensieve en langdurige hydratatie tot diep in de huid.

img1

Nieuw: Biodermal zonbescherming voor kinderen

De kinderhuid is extra gevoelig en daarom is het belangrijk om kinderen goed te beschermen tegen de zon. Dat is alleen niet altijd even makkelijk. Kinderen spelen in het water en in het zand, waardoor zonnebrand er makkelijk af slijt. Probeer daarom nu Biodermal Kids Zonnespray of Zonnemelk SPF 50+, speciaal voor de gevoelige kinderhuid. De parfumvrije producten zijn zeer water- en zandbestendig en kunnen daarnaast op een droge én natte huid worden aangebracht. Afdrogen voor het aanbrengen is dus niet meer nodig!

Bekijk hier de nieuwe Kids zonproducten
img2

Parfumvrije zonbescherming voor de gevoelige huid

Biodermal heeft speciaal voor de gevoelige huid parfumvrije zonproducten ontwikkeld. Deze producten bevatten zorgvuldig geselecteerde UVA/UVB filters voor onmiddellijke bescherming. Ook helpen de UV filters huidreacties te verminderen. Biodermal zonnebrand voor de Gevoelige huid is verkrijgbaar in zowel SPF 30 als SPF 50+. De parfumvrije formule is licht, trekt snel in en is niet vet of plakkerig, waardoor de huid lekker zacht aanvoelt.

Bekijk alle Gevoelige Huid zonproducten
img3

Anti Age zonproducten

Zonnestraling is één van de veroorzakers van huidveroudering en daarom heeft Biodermal Anti Age zonnecrème voor het gezicht SPF 30 en SPF 50+ ontwikkeld. De verhoogde concentratie UVA-filters beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering, zoals rimpels en pigmentvlekken. Vitamine C, E en Q10 zorgen voor een actieve bescherming tegen invloeden van buitenaf. De zonnecrèmes hebben een lichte textuur die niet plakkerig aanvoelt op de huid.

Bekijk hier de Anti Age zonnecrèmes
img4

Zonbescherming voor de vette of gecombineerde huid

Bij een vette of gecombineerde huid kan het aanbrengen van zonnebrand als onprettig worden ervaren. De huid lijkt nog vetter aan te voelen en kan verstopt raken waardoor puistjes en bultjes kunnen ontstaan. Speciaal voor dit huidtype heeft Biodermal de Matterende zonnefluïde voor het gezicht in SPF 30 en SPF 50+. De lichte, matterende formule absorbeert overtollig talg en bevat Zinc PCA, dat puistjes helpt te voorkomen.

Bekijk hier de Matterende zonnefluïdes
img5

Zonbescherming voor de droge huid

Veel mensen ervaren een droge huid na een dag zonnen. Daarom heeft Biodermal Hydraplus zonnemelk en zonnespray (SPF 20 en SPF 30). Deze producten zijn verrijkt met het Triple Moist Complex: 3 essentiële vochtinbrengende ingrediënten die elkaar versterken en een beschermend laagje op het huidoppervlak vormen waardoor de vochtbalans op peil blijft. Voor intensieve, langdurige hydratatie.

Bekijk alle Hydra Plus Zonproducten
img6

After sun voor na het zonnen

Ook na het zonnen heeft de huid behoefte aan verzorging, de zon kan de huid namelijk uitdrogen. Een After Sun werkt verkoelend en voedt, hydrateert en kalmeert de huid. Daarnaast kan de zon een tekort aan antioxidanten in uw huid veroorzaken. De juiste After Sun vult de natuurlijke antioxidanten aan, wat het huidverouderingsproces vertraagt. De Biodermal Bruinverlengende After Sun Melk is verrijkt met het Total Tanning System, voor een langdurige, mooie bruine teint.

Bekijk hier de After Sun producten
alt_product1-1alt_product1-2
layer-47
aov
Bekijk hier alle Zonproducten van Biodermal

Zonlicht geeft energie, verbetert de doorbloeding van uw huid en zorgt voor een gebruinde huid. De huid kan echter niet onbeperkt blootgesteld worden aan de zon. Langdurige blootstelling kan leiden tot uitdroging van de huid, een verbrande huid en serieuze huidschade. Het is daarom belangrijk om een zonproduct met een SPF (Sun Protection Factor) te gebruiken. Een (hoge) zonbeschermingsfactor, uitgedrukt in SPF (Sun Protection Factor) duidt aan hoe lang u in de zon kunt zitten zonder te verbranden. Een SPF 30 betekent dat u 30 keer langer in de zon kunt zitten dan wanneer u zonder zonbescherming zou verbranden. Zou u zonder zonbescherming bijvoorbeeld na 2 minuten een verbrande huid hebben? Met SPF 30 kunt u dan 30 x 2 = 60 minuten in de zon, zonder te verbranden. Biodermal zonnebrand is te verkrijgen met zowel lage als hoge beschermingsfactoren. UV straling is opgebouwd uit UVA en UVB stralen. Gebruik bij blootstelling aan de zon altijd een zonbeschermingsproduct met zowel een UVA en UVB beschermingsfactor. UVA is in mindere mate aanwezig dan UVB stralen, maar dringen het diepst in de huid door en versnellen daarmee het huidverouderingsproces. UVB stralen zijn in grote mate aanwezig in de zon en veroorzaken verkleuring of verbranding van de huid. Daarnaast zorgt het ook voor de aanmaak van vitamine D.

Geniet van de zon, maar voorkom overmatige blootstelling en verbranding.

Bescherm uzelf ook goed in de lente, herfst en winter. De UV straling van de zon is ook in deze seizoenen vaak schadelijker dan u denkt.

Vermijd de zon zoveel mogelijk tussen 12.00 uur en 15.00 uur en blijf niet te lang in de zon.

Draag beschermende kleding, een hoedje en een zonnebril.

Smeer u ook in bij bewolking. Ongeveer 80% van de zonnestralen gaat door wolken of mist heen, daarom kunt u ook wanneer het bewolkt is gemakkelijk verbranden.

Breng uw zonnebrandcrème rijkelijk aan om het effectief te laten zijn. Om het lichaam van een volwassene te beschermen, heeft u ongeveer zes theelepels nodig.

Smeer uw zonnebrandcrème een half uur voordat u de zon ingaat, op uw lichaam. Ook de delen die onder luchtige kleding schuilen. Uv-straling komt namelijk door de meeste kleding heen.

Regelmatig opnieuw insmeren, minstens elke twee uur, bij transpiratie en na het zwemmen, spelen, sporten of werken.

Houd baby’s en jonge kinderen uit de directe zon.