DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Vitamine C kind

Op zoek naar vitamine C voor kinderen? Bekijk de beste merken vitamine C bij De Online Drogist. Ook in de vorm van gummies en kauwtabletten. Lees meer
  • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
    Vitals Vitamine C + D3 Gummies 60ST

    Vitals Vitamine C + D3 Gummies | 60ST

    (2)
    Voorraad: > 50
    19,95
    20% korting
    15,96
  • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
    Laveen Weerstand Drops Druppels 30ML

    Laveen Weerstand Drops Druppels | 30ML

    Voorraad: > 50
    17,99
  • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
    VitOrtho Kind Vitamine C 250mg Kauwtabletten 60KTB

    VitOrtho Kind Vitamine C 250mg Kauwtabletten | 60KTB

    Voorraad: > 50
    14,95
    22% korting
    11,73
  • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
    VitOrtho Kind Zink + C Zuigtabletten 30TB

    VitOrtho Kind Zink + C Zuigtabletten | 30TB

    Voorraad: > 50
    7,50
    22% korting
    5,88
  • Roter 80mg Vitamine C Gummies Kids 60ST

    Roter 80mg Vitamine C Gummies Kids | 60ST

    Voorraad: > 50
    10,00
    10% korting
    9,00
  • Dagravit Kids-Xtra Multivitaminen Gummies Voordeelpak 120ST
    Gratis verzending

    Dagravit Kids-Xtra Multivitaminen Gummies Vo... | 120ST

    Voorraad: 30
    23,99
    10% korting
    21,59
  • Dagravit Kids-Xtra Vitaminions Multivitaminen 6-12 jaar Voordeelverpakking 120ST
    Gratis verzending

    Dagravit Kids-Xtra Vitaminions Multivitamine... | 120ST

    Voorraad: > 50
    24,99
    10% korting
    22,49
  • Roter Vitamine C Gummies 60ST

    Roter Vitamine C Gummies | 60ST

    Voorraad: > 50
    12,99
    10% korting
    11,69
  • Sambucol Kauwtabletten Kids 60TB

    Sambucol Kauwtabletten Kids | 60TB

    Voorraad: > 50
    11,26
  • Sambucol Siroop For Kids 120ML

    Sambucol Siroop For Kids | 120ML

    Voorraad: > 50
    13,32
  • Kal Vitamine C-Rex Kauwtabletten 100KTB

    Kal Vitamine C-Rex Kauwtabletten | 100KTB

    Voorraad: 15
    12,56
  • Soria Natural Soria DefensUp Gummies 60ST
    Gratis verzending

    Soria Natural Soria DefensUp Gummies | 60ST

    Voorraad: 5
    29,75
  • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
    Physalis Organic C Tabletten 30TB

    Physalis Organic C Tabletten | 30TB

    Voorraad: 9
    16,40
  • Dagravit Family Pack Totaal 30 + Kids Multivitaminen Gummies 2 Stuks
    Gratis verzending

    Dagravit Family Pack Totaal 30 + Kids Multiv... | 2 Stuks

    Voorraad: 30
    42,98
    10% korting
    38,68
  • Dagravit Family Pack Totaal 30 + Kids Multivitaminen Gummies 2 Stuks
    Gratis verzending

    Dagravit Family Pack Totaal 30 + Kids Multiv... | 2 Stuks

    Voorraad: > 50
    43,98
    10% korting
    39,58
  • Product is onderdeel van ons groene assortiment.
    Orthica Dino C-100 PureWay Kauwtabletten 90KTB

    Orthica Dino C-100 PureWay Kauwtabletten | 90KTB

    Voorraad: 0
    18,96
    24% korting
    14,41
    Blijf op de hoogte

Voor kinderen is het belangrijk dat ze voldoende vitamine C binnenkrijgen. Vitamine C wordt ook wel ascorbinezuur genoemd. U vindt het vooral in fruit en groente. Maar elke ouder weet dat het lastig kan zijn om uw kind genoeg groente en fruit te laten eten. Om te voorkomen dat eten een gevecht wordt met uw kind, kan uw kind ook op andere manieren voldoende vitamine C binnenkrijgen. Er zijn verschillende vitamine supplementen, waarmee u de vitamine C voor uw kind kunt aanvullen.

Waarom is vitamine C belangrijk voor kinderen?

Vitamine C is belangrijk voor de weerstand. Daarnaast zorgt het ervoor dat ijzer beter wordt opgenomen in het lichaam en dat het bindweefsel goed wordt gevormd. Daarnaast is het voor kinderen in de groei belangrijk dat vitamine C zorgt voor gezonde botten, tanden en bloedvaten. Als een kind of een volwassene te weinig vitamine C binnenkrijgt dan kan dit voor een verminderde weerstand zorgen. Dit zorgt ervoor dat u sneller ziek wordt en dat wonden minder snel genezen. In extreme gevallen kan het zelfs leiden tot scheurbuik. Te veel vitamine C is echter ook niet gezond. Over het algemeen plast u een te veel aan vitamine C gewoon uit, maar veel te veel vitamine C kan darmklachten veroorzaken.

Hoeveel vitamine C voor uw kind?

Hoeveel vitamine C een kind per dag nodig heeft, ligt aan de leeftijd van het kind. Volgens het Voedingscentrum is de aanbevolen hoeveelheid vitamine C voor baby’s twintig milligram per dag. De hoeveelheid vitamine C voor een dreumes tussen een en twee jaar is 25 milligram. De vitamine C voor peuters is 30 milligram per dag. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C voor kinderen vanaf zes tot negen jaar is 40 milligram, voor kinderen ouder dan 9 jaar wordt 50 milligram per dag aangeraden. Er is geen duidelijke bovengrens voor de hoeveelheid vitamine C, maar het is wel bekend dat een overschot tot problemen kan leiden. Het is daarom belangrijk om u aan deze aanbevolen hoeveelheden te houden.

Vitamine C in voeding

Vitamine C zit in verschillende voedingsmiddelen, vooral in groente en fruit. Kinderen willen meestal wel fruit eten, omdat ze houden van de zoete smaak. In bepaalde fruitsoorten zit meer vitamine C dan in andere soorten. Onder andere kiwi’s, aardbeien en citrusvruchten bevatten erg veel vitamine C. Vooral aardbeien zijn bij veel kinderen favoriet, maar deze zijn niet het hele jaar door goed verkrijgbaar. De smaak van kiwi of citrusvruchten vinden de meeste kinderen minder lekker. Maar de meeste ouders zullen herkennen dat het eten van groente regelmatig voor problemen zorgt. De hartige smaak is even wennen voor ze, maar hoe vaker ze het proberen, des te beter het zal gaan. Vitamine C in groente zit vooral in kool, wat een bittere smaak heeft, waar de meeste kinderen niet van houden. Maar ook in paprika zit veel vitamine C en veel kinderen vinden dat wel lekker. Maar of uw kind nu een lastige eter is of bijna alles lust, veel kinderen gaan door een fase heen, waarin ze niks willen eten. En zelfs als ze wel goed eten, dan is het nog een uitdaging om de dagelijks aanbevolen hoeveelheden te halen. Dan biedt een goed supplement uitkomst.

Welke vitamine C voor kind?

Als u online zoekt naar vitamine C voor kinderen, dan zult u al snel door de bomen het bos niet meer zien. Om uw kind gemakkelijk extra vitamine te laten innemen kunt u kiezen voor een kauwtablet of gum met een lekkere smaak. Bij de meeste kinderen is het namelijk vrijwel onmogelijk om ze een pilletje door te laten slikken en een snoepje gaat er altijd wel in. Daarnaast kunt u kiezen voor druppels, zodat u de vitamine eenvoudig toe kunt voegen aan de voeding of het drinken van het kind. Het is daarbij wel belangrijk, dat u kiest voor een vitamine C supplement, die is afgestemd op de leeftijd van uw kind, zodat u de juiste hoeveelheid geeft.

Kauwtabletten vitamine C

Voor kinderen zijn kauwtabletten met een lekkere smaak een goede manier om vitamine te eten. Omdat het kauwtablet naar een lekker snoepje smaakt, zullen ze u gaan vragen om hun vitamines, omdat ze het zo lekker vinden. Een bekende fabrikant van vitamine kauwtabletten is Davitamon. Junior Vitamine C kauwtablet heeft een lekker sinaasappelsmaak. Het tablet is speciaal samengesteld voor kinderen vanaf drie jaar. Met een tablet per dag zorg je, dat uw kind de aanbevolen hoeveelheid vitamine C binnenkrijgt. In plaats van alleen vitamine C kunt u ook kiezen voor een multivitamine met vitamine C. Dan geeft u het kind meerdere belangrijke vitamines, zoals vitamine D en B11. Ook de Junior multivitamines zijn speciaal afgestemd voor kinderen en hebben een lekkere smaak. De Junior multivitaminen bijvoorbeeld bevat genoeg vitamine C voor een dreumes. Natuurlijk is Davitamon niet de enige producent van kauwtabletten, ook bij andere merken, zoals Dagravit, en huismerken zijn kauwtabletten verkrijgbaar.

Gummie vitamine C kinderen

Een gummie heeft eigenlijk dezelfde voordelen als een kauwtablet. Het ziet eruit en het smaakt als een snoepje en uw kind zal dus elke dag graag zijn of haar vitamines innemen. Met een gummie per dag zorgt u ervoor, dat uw kind zijn dagelijkse aanbevolen hoeveelheid binnenkrijgt. De gummies zijn verkrijgbaar met alleen vitamine C, maar ook als multivitamine.

Vloeibare vitamine C baby

Een vloeibare vitamine C voor kinderen is ook een goede manier om een kind vitamine C te geven. U kunt dan eenvoudig een aantal druppels aan het eten of drinken toevoegen. Zo hebben ze niet eens door dat jij hun eten en drinken extra gezond hebt gemaakt. Een ander voordeel van vloeibare vitamine C voor kinderen is, dat u het zelf kan doseren. Daardoor is een flesje vaak geschikt als vitamine C voor baby’s maar ook als vitamine C voor een dreumes. Voor baby’s kunt u de druppels door de melk mengen en voor grote kinderen kan het eenvoudig aan pap of aan een beker drinken worden toegevoegd.

Waar koop ik vitamine C?

Wilt u vitamine C voor uw kinderen direct online bestellen? Dat doet u gemakkelijk en snel online bij DeOnlineDrogist.nl. U kunt bij ons ook direct een keuze maken uit het ruime aanbod aan supplementen voor baby en kind en multivitamines voor kinderen. Wilt u liever eerst iets meer weten over de producten, of heeft u vragen over onze werkwijze? Neem dan contact op met de klantenservice. We beantwoorden uw vragen en voorzien u graag van deskundig advies. Bestelt u voor 21.30 uur? Dan heeft u uw bestelling de volgende dag in huis. Bestellingen boven de 20 euro worden bovendien gratis aan huis geleverd.

Wat kost vitamine C voor kinderen?

Bovenaan deze pagina ziet u ons uitgebreide assortiment aan vitamine C supplementen voor kinderen en baby’s. Ook ziet u het hier wanneer deze vitamine supplementen in de aanbieding zijn.