Hoofdpagina>Voedingssupplementen>Botten supplementen>Sterke botten

Axium Hoge D Extra 60TB

Voor sterke botten en tanden

6,95

Dit product is tijdelijk uitverkocht.

Wilt u op de hoogte gesteld worden als dit product weer op voorraad is? Geef dan uw emailadres op:
 • Merk:  Axium 
 • Inhoud: 60TB
 • EAN: 8711788351902
  Productbeschrijving

  Algemeen
  Axium hoge D extra is een voedingssupplement met een dosering vitamine D (aanbeveling van de Gezondheidsraad), aangevuld met Vitamine K, Calcium en Borium. Vitamine D en Calcium zijn essentiële bouwstoff en voor de aanmaak en het behoud van sterke botten. Vitamine D wordt onder invloed van zonlicht in de huid aangemaakt. Bij een donkere of een oudere huid wordt minder Vitamine D door het lichaam geproduceerd. Aanvulling met Axium hoge D extra voorziet in de verhoogde behoefte aan vitamine D. Vitamine K zorgt voor een betere opname van Calcium in de botten en Borium helpt bij de vorming van botten. Kortom, een compleet vitamine D voedingssupplement dat je helpt gezond te blijven.

  Dosering
  1 tablet á 10 mcg met wat water innemen, bij voorkeur tijdens of na de maaltijd. Geschikt voor alle leeftijden. Aanbevolen dagdosering niet overschrijden.

  De Gezondheidsraad adviseert per dag:
  Kinderen t/m 6 jaar 10 mcg
  Zwangere vrouwen 10 mcg
  Volwassenen ouder dan 60 jaar 10 mcg

  De Gezondheidsraad adviseert per dag voor mensen met een donkere huidskleur, gesluierde vrouwen of mensen die weinig buiten komen (minder dan 15 minuten per dag):
  Kinderen en volwassenen 10 mcg
  Vrouwen vanaf 50 jaar 20 mcg
  Mannen vanaf 70 jaar 20 mcg

  Waarschuwingen
  Bij kamertemperatuur (15-25°C) op een droge en donkere plaats. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Na gebruik de pot goed sluiten.
  Ingredienten

  Samenstelling per tablet
  Actieve bestanddelen per tablet:
  Vitamine D3 (cholecalciferol) 10 mcg 200% ADH
  Vitamine K1 (fytomenadion) 37,5 mcg 50% ADH
  Calcium 120 mg 15% ADH
  Borium 1,5 mg

  ADH is de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

  Ingredienten
  Calciumcitraat, Vulstof (microkristallijne cellulose), Antiklontermiddelen (siliciumdioxide, magnesiumstearaat), Vitaminen, Natriumboraat, Boorzuur. Coating: Hypromellose, Microcristallijne cellulose, Stearinezuur, Magnesiumstearaat, Glycerine, Kleurstoff en (titaandioxide).

  Vragen & Antwoorden
  Waarom een hooggedoseerd voedingssupplement?
  Met de ADH worden de hoeveelheden voor vitaminen en mineralen aangegeven. Hoger gedoseerde vitaminen en mineralen ondersteunen een goede gezondheid. De vitaminebehoefte kan van persoon tot persoon variëren. In Nederland mag een product pas hooggedoseerd genoemd worden als dit product 3 keer de ADH dosering bevat. Dus 300% in plaats van 100% Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid. Axium heeft veel van haar producten voorzien van hooggedoseerde vitaminen. De hoge doseringen die in de producten worden toegepast mogen gedurende langere tijd te gebruiken. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde voeding.
  Wat is ADH?
  ADH staat voor Dagelijks Aanbevolen Hoeveelheid. De ADH geeft aan hoeveel van een vitamine of mineraal gemiddeld in de dagelijkse voeding aanwezig moet zijn om te voldoen aan de behoefte van die voedingsstof. In Nederland bepaalt de Gezondheidsraad voor verschillende groepen van de bevolking de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid. Daarnaast adviseert de Gezondheidsraad de regering op het gebied van voeding. De ADH is altijd gebaseerd op gemiddelden en geldt voor gezonde mensen in Nederland. Op basis van de ADH kan dus nooit een uitspraak gedaan worden over de individuele behoefte van personen. Individuele behoeften kunnen namelijk sterk variëren Zo is bekend dat bepaalde groepen mensen hogere behoeften hebben dan de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheden. Dit geldt bijvoorbeeld voor kinderen in de groei, sporters, ouderen, zieken, mensen die roken, mensen die lijnen, zwangere vrouwen, etc.
  Mag een voedingssupplement meer dan de ADH bevatten?
  Ja, dat mag.  Deze hoeveelheden zijn goed wanneer de aanbevolen dosering in acht wordt genomen.
  Wat is het beste moment van de dag om een voedingssupplement in te nemen?
  Het maakt niet uit op welk moment van de dag je je vitaminen inneemt. Neem de capsule of tablet in met wat water, bij voorkeur tijdens of na de maaltijd.
  Wat te doen bij slikproblemen?
  Moeite met het slikken van capsules of tabletten is vaak een denkbeeldig probleem. Met het eten van een maaltijd slik je vaker grotere hoeveelheden door. Advies bij problemen met het slikken is om eerst wat te eten en vervolgens de capsule/tablet in de mond te nemen. Houd deze even in de mondholte zodat deze vochtig wordt. Hierdoor wordt de capsule enigszins glad. Wanneer je een slok water of vruchtensap neemt glijdt hij gemakkelijker naar binnen. Houd het hoofd daarbij naar voren, met de kin op de borst. Op deze manier is de keel maximaal geopend.
  Wat zijn antioxidanten en vrije radicalen?
  Antioxidanten zijn stoffen die het lichaam helpen te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan vervuilde lucht, sigarettenrook, stress situaties,  UV licht etc. Onder deze invloeden kunnen in ons lichaam veel vrije radicalen worden gevormd. Maar deze deeltjes kunnen ook vrijkomen bij het vrijmaken van energie uit voedingsstoffen.
  Bevat dit product allergenen?
  Kwaliteit staat bij Axium hoog in het vaandel. Bijna alle Axium producten zijn vrij van suiker, gluten, ei, gist, conserveermiddelen en kunstmatige aroma’s of kleurstoffen. De bijsluiters geven per product meer informatie.
  Zijn natuurlijke vitaminen beter dan synthetische vitamines?
  Synthetische vitaminen hebben dezelfde chemische structuur als de vitamines die van nature in ons voedsel voorkomen. Voor je lichaam maakt het niet uit hoe ze zijn gemaakt. Een uitzondering hierop is Vitamine E.
  Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.

  Heeft u een vraag over Axium Hoge D Extra 60TB?

  Andere artikelen uit deze categorie:

  Artiken 1-4van 100