Hoofdpagina>Geneesmiddelen>Pijnstillers>Aspirine

Aspirine Tabletten 500mg 20TB

Werkt snel bij pijn

4,27

Dit product is tijdelijk uitverkocht.

Wilt u op de hoogte gesteld worden als dit product weer op voorraad is? Geef dan uw emailadres op:
  Productbeschrijving

  Algemeen
  Aspirine Tabletten 500mg werkt snel bij koorts en pijn bij griep en verkoudheid, koorts en pijn na vaccinatie, hoofdpijn, kiespijn, zenuwpijn, spit, spierpijn, menstruatiepijn en reumatische pijn. Aspirine Tabletten bevat per tablet 500 mg van de actieve stof acetylsalicylzuur (acetosal) en is verpakt in handige doordrukstrips.

  Kenmerken van Aspirine 500mg:

  - de pijnstiller wordt al 4000 jaar gebruikt;
  - verkrijgbaar in zowel tabletten als bruistabletten;
  - krachtige pijnstiller.

  Dosering
  - Volwassenen: 1 tot 2 tabletten per keer, met een maximum van 8 tabletten per 24 uur, in 4 of meer keren in te nemen.
  - Ouderen: U kunt de dosering zoals bij ‘Volwassenen’ gebruiken, maar u moet extra voorzichtig zijn wanneer u ook andere geneesmiddelen gebruikt.
  - Kinderen van 12 jaar en ouder: 1 tablet per keer, met een maximum van 4 tabletten per 24 uur. Afhankelijk van het weer opkomen van de symptomen (koorts en pijn) is herhaalde toediening toegestaan. Tussen de inname van 2 tabletten moet minimaal 4 uur zitten. Bij kinderen met waterpokken of griep mag Aspirine 500 mg alleen op uitdrukkelijk advies van uw arts worden gebruikt (zie ook de rubriek ‘Wees extra voorzichtig met Aspirine 500 mg’)
  - Kinderen onder de 12 jaar: Kinderen onder de 12 jaar dienen tabletten te krijgen met een lagere dosering (100 mg acetylsalicylzuur per tablet).

  Waarschuwingen
  Niet gebruiken door maagpatiënten die bij eerder gebruik maagpijn kregen, bij een maag-/darmzweer, maag-/darmbloedingen, overgevoeligheid voor salicylzuurverbindingen of andere soortgelijke pijnstillers, bij leveraandoeningen, ernstige nierklachten, neiging tot bloeden of stollingsstoornissen, behandeling met antistollingsmiddelen.

  Lees voor het gebruik de bijsluiter.

  Actieve stofAcetylsalicylzuur
  Sterkte500
  Vormtablet
  LeeftijdVanaf 12
  Indicatiepijn, koorts, ontstekingsremmend
  Contra Indicatiemaag- of darmklachten, een bloedziekte, hersenbloeding of andere actieve bloeding,overgevoeligheid voor een van de bestanddelen, zwangerschap
  Vragen & Antwoorden
  Hoe worden Aspirine tabletten ingenomen?

  U dient de tabletten in een ruime hoeveelheid water uiteen laten vallen; goed omroeren en opdrinken.

  Hoe moet je Aspirine Tabletten bewaren?

  Aspirine dient in de originele verpakking bij kamertemperatuur (15C-25C) te worden bewaard; niet in een vochtige omgeving (badkamer!). De uiterste gebruiksdatum is op de verpakking vermeld (achter 'Niet te gebruiken na:') en op de doordrukstrip (achter de afkoring EXP).

  Heeft u een vraag over Aspirine Tabletten 500mg 20TB?