DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023
Aspirine 500mg Tabletten 20TB
Aspirine 500mg Tabletten 20TB
Aspirine 500mg Tabletten 20TB1
Aspirine 500mg Tabletten 20TB2
Aspirine 500mg Tabletten 20TB3
Aspirine 500mg Tabletten 20TB4
Aspirine 500mg Tabletten 20TB5
Aspirine 500mg Tabletten 20TB6
Aspirine 500mg Tabletten 20TB7
Aspirine 500mg Tabletten 20TB8
Aspirine 500mg Tabletten 20TB9
Aspirine 500mg Tabletten 20TB10

Aspirine 500mg Tabletten 20TB

4,45
  • Merk: Aspirine
  • Inhoud: 20TB
  • EAN: 8713091000980
  • Bijsluiter:

    lees voor gebruik de bijsluiter

  • Gratis verzending vanaf €20 binnen NL en BE
  • Op voorraad: meer dan 50 stuks beschikbaar
  • Vandaag voor 21:30 uur besteld, morgen in huis!
  • U kunt maximaal 5 stuks per persoon bestellen

Toevoegen aan verlanglijstje

×

of

Productbeschrijving

Een veelzijdige pijnstiller die pijnstillend, koortsverlagend en ontstekingsremmend werkt.

Algemeen
Aspirine 500mg Tabletten heeft een pijnstillend, koortsverlagende ontstekingsremmend effect. Aspirine heeft een pijnstillend, koortsverlagende ontstekingsremmend effect. Aspirine bevat acetylsalicylzuur en behoort tot de pijnstillergroep NSAID’s (Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drugs). NSAID's hebben een krachtiger pijnstillend effect dan bijvoorbeeld paracetamol. Bij niet-bacteriële infecties is een NSAID zoals acetylsalicylzuur bijzonder geschikt vanwege de ontstekingsremmende en koortsverlagende werking. Aspirine 500mg kan worden gebruikt voor de behandeling van de volgende klachten: koorts en pijn bij griep en verkoudheid; koorts en pijn na vaccinatie; hoofdpijn; kiespijn; zenuwpijn; spierpijn en reumatische pijn. Aspirine Tabletten bevat 500mg van de actieve stof acetylsalicylzuur (acetosal) per tablet. Verpakt in handige doordrukstrips.

Aspirine 500mg Tabletten
  • Pijnstillend, koortsverlagend en ontstekingsremmend.
  • Bij koorts en pijn bij griep en verkoudheid.
  • Werkt bij o.a. hoofdpijn; kiespijn; zenuwpijn; spierpijn en reumatische pijn.
  • Bevat 500mg van de actieve stof acetylsalicylzuur (acetosal) per tablet.

Dosering
- Volwassenen: 1 tot 2 tabletten per keer, met een maximum van 8 tabletten per 24 uur, in 4 of meer keren in te nemen.
- Ouderen: U kunt de dosering zoals bij ‘Volwassenen’ gebruiken, maar u moet extra voorzichtig zijn wanneer u ook andere geneesmiddelen gebruikt.
- Kinderen van 12 jaar en ouder: 1 tablet per keer, met een maximum van 4 tabletten per 24 uur. Afhankelijk van het weer opkomen van de symptomen (koorts en pijn) is herhaalde toediening toegestaan. Tussen de inname van 2 tabletten moet minimaal 4 uur zitten. Bij kinderen met waterpokken of griep mag Aspirine 500 mg alleen op uitdrukkelijk advies van uw arts worden gebruikt (zie ook de rubriek ‘Wees extra voorzichtig met Aspirine 500 mg’)
- Kinderen onder de 12 jaar: Kinderen onder de 12 jaar dienen tabletten te krijgen met een lagere dosering (100 mg acetylsalicylzuur per tablet).

Lees voor het gebruik de bijsluiter

Actieve stofAcetylsalicylzuur
Sterkte500
Vormtablet
LeeftijdVanaf 12
Indicatiepijn, koorts, ontstekingsremmend
Contra Indicatiemaag- of darmklachten, een bloedziekte, hersenbloeding of andere actieve bloeding,overgevoeligheid voor een van de bestanddelen, zwangerschap

Ingrediënten

De werkzame stof in dit middel is: acetylsalicylzuur. De hulpstoffen in dit middel zijn: cellulosepoeder en maïszetmeel.

Bijsluiter Waarschuwingen

Buiten het bereik en zicht van kinderen houden. Bewaren beneden 25 ̊ C. Bewaren in de oorspronkelijke verpakking. Gebruik Aspirine 500 mg niet meer na de vervaldatum die staat vermeld op de verpakking na 'Niet te gebruiken na' en op de doordrukstrip na 'EXP' (maand en jaar). De vervaldatum verwijst naar de laatste dag van die maand.

Neem contact op met uw arts of apotheker wanneer u eerder last heeft gehad van een maag- en/of darmzweer, maag- en/of darmbloeding of wanneer u een verminderde lever- of nierfunctie of een verminderde bloedcirculatie heeft. Wanneer u overgevoelig bent voor pijnstillers, ontstekingsremmende middelen, middelen bij reuma of andere stoffen die en allergische reactie kunnen opwekken. Wanneer u en grote of kleine chirurgische ingreep moet ondergaan, omdat Aspirine 500 mg de kans op bloedingen verhoogt. Wanneer u lijdt aan een tekort aan het enzym glucose-6-fosfaatdehydrogenase. Door een verhoogde gevoeligheid kunnen hoge doses acetylsalicylzuur in zeldzame gevallen afbraak van het bloed veroorzaken. Dit kan versterkt worden door bv. een hoge dosis van het middel, koorts en acute infecties. Wanneer u aan jicht lijdt; Aspirine 500 mg kan de uitscheiding van urinezuur verminderen waardoor een jichtaanval kan worden uitgelokt. Wanneer u Aspirine 500 mg gebruikt terwijl u ook bloedstollingsremmende middelen gebruikt; de kans op het optreden van bloedingen kan daardoor toenemen. Als een of meer van de bovenstaande situaties op u van toepassing is, raden wij aan uw arts om advies te vragen voordat u Aspirine 500 mg gebruikt. Geef Aspirine 500 mg slechts op uitdrukkelijk advies van uw arts aan kinderen en jongeren met verschijnselen van waterpokken of griep. Mocht er tijdens het gebruik van Aspirine 500 mg bij deze patiënten sprake zijn van langdurig overgeven, een verminderd bewustzijn of abnormaal gedrag, dan kan dit duiden op het syndroom van Reye. Dit is een zeer zelden voorkomende ziekte, die onder bepaalde omstandigheden levensgevaarlijk is en waarbij onmiddelijk ingrijpen door een arts noodzakelijk is. Aspirine 500 mg kan kramp van de luchtwegen, astma-aanvalllen of andere overgevoeligheidsreacties veroorzaken. Patiënten die lijden aan astma, hooikoorts, neuspoliepen, of andere chronische aandoeningen van de luchtwegen en patiënten die overgevoelig zijn voor bepaalde stoffen lopen een verhoogd risico. Langdurig gebruik van pijnstillers kan hoofdpijn veroorzaken. Regelmatig gebruik van pijnstillers kan de nieren beschadigen.

Vragen & Antwoorden
Hoe worden Aspirine tabletten ingenomen?

U dient de tabletten in een ruime hoeveelheid water uiteen laten vallen; goed omroeren en opdrinken.

Hoe moet je Aspirine Tabletten bewaren?

Aspirine dient in de originele verpakking bij kamertemperatuur (15C-25C) te worden bewaard; niet in een vochtige omgeving (badkamer!). De uiterste gebruiksdatum is op de verpakking vermeld (achter 'Niet te gebruiken na:') en op de doordrukstrip (achter de afkoring EXP).

Meer uit ons assortiment:

  • Healthypharm Paracetamol 500mg Tabletten 50TB

    Healthypharm Paracetamol 500mg Tabletten | 50TB

    1,49
  • Gratis verzending Borlind Facial Firming Gel 50ML

    Borlind Facial Firming Gel | 50ML

    26,49
  • Lucovitaal Spier & Gewrichtsbalsem 300ML

    Lucovitaal Spier & Gewrichtsbalsem | 300ML

    -50%
    6,50
    12,99
  • Aspirine 100mg Tabletten 20TB

    Aspirine 100mg Tabletten | 20TB

    3,85
  • Leidapharm Paracetamol 500mg 50TB

    Leidapharm Paracetamol 500mg | 50TB

    1,19

Vragen over dit product?Vraag het onze drogist