9365.719 reviews
Bestel nu
0
€ 0,00
Hoofdpagina>Verzorgingsproducten>Oorverzorging>Oordopjes>Oordopjes zwemmen

Alpine SwimSafe Oordopjes 1ST

Bescherm uw oren tegen water

Korting 10%
12,95 11,66

Dit product is tijdelijk uitverkocht.

Wilt u op de hoogte gesteld worden als dit product weer op voorraad is? Geef dan uw emailadres op:

 • Merk:  Alpine
 • Inhoud: 1ST
 • EAN: 8717154023534
  Productbeschrijving
  Algemeen

  De Alpine SwimSafe Oordopjes zijn ideaal voor wanneer u tijdens het zwemmen water in uw oren wilt voorkomen, zonder alle omgevingsgeluiden teveel te dempen. Doordat Alpine voor de oordopjes gebruik heeft gemaakt van een uniek filtersysteem en een perfect aansluitende vorm is dit mogelijk gemaakt. De SwimSafe herbruikbare oordoppen kunt u gebruiken tijdens het douchen en zwemmen, maar ze zijn ook zeer geschikt voor watersporters die hun oren tijdens het surfen, zeilen en wake-boarden willen beschermen tegen water en wind. Bovendien beschermen ze tegen oorontsteking of een surfers-oor en zijn ze geschikt voor mensen die buisjes in hun oren hebben.

  Alpine SwimSafe Oordopjes zijn gemaakt van AlpineThermoShape: een thermoplastisch materiaal dat zich eenvoudig naar de gehoorgang vormt. Hierdoor heeft u de zekerheid dat de dopjes comfortabel en op hun plek blijven zitten. Doordat dit materiaal geen siliconen bevat, is er geen kans op een allergische reactie.

  Dempingswaarde van de SwimSafe Oordoppen:
  Frequentie Hz631252505001000200040008000
  Gemiddelde dempingswaarde dB 1,7 3,1 1,7 6,7 15,0 22,8 22,9 18,2
  Standaard afwijking dB 1,9 3,5 2,8 4,7 3,2 3,2 4,5 4,3
  Verwachte dempingswaarde dB (APV) -0,2 -0,4 -1,1 2,0 11,8 19,6 18,4 13,9

  De oordoppen worden geleverd met een kunstof bewaardoosje en een handige Alpine Miniboxx. De Miniboxx is een opbergkoker die gemakkelijk aan uw zwemtas of wetsuit kan worden bevestigd. Ook kunt u deze koker aan uw pols hangen, voor als u het water in gaat. Op deze manier heeft u de oordoppen altijd bij de hand.

  Hoe te gebruiken?

  De SwimSafe oordoppen zijn eenvoudig in het oor aan te brengen met de meegeleverde Alpine inbrenghuls. Na gebruik dient u voor een optimale levensduur oordopjes goed schoon te houden. Met de Alpine Clean Reinigingspray kunt u ze snel en gemakkelijk schoonmaken en desinfecteren.

  Waarschuwingen

  SwimSafe is niet geschikt om diep mee te duiken. Alpine adviseert dat u de oordopjes tot maximaal één meter onder water gebruikt.

  Vragen & Antwoorden
  Van welk materiaal zijn de oordoppen gemaakt?

  De Alpine filteroordoppen zijn van AlpineThermoShape materiaal. Door de lichaamswarmte wordt het materiaal zachter en vormt het zich perfect naar het oor. Hierdoor is de pasvorm zeer goed, blijven de oordopjes op hun plek zitten en zijn de oordoppen bijzonder comfortabel. Verder is AlpineThermoShape materiaal hypoallergeen, siliconenvrij, latexvrij, bevat het geen kleurstoffen of weekmakers en geeft het geen allergische reacties.

  Hoelang gaan de oordopjes mee?

  Dat is afhankelijk van hoe vaak je ze gebruikt. Een oordop die dagelijks wordt gedragen gaat gemiddeld drie à vier maanden mee. Alpine SleepSoft oordoppen worden vaak elke nacht gebruikt en gaan gemiddeld drie tot vier maanden mee. Alpine SwimSafe, Alpine FlyFit en Alpine Pluggies Kids oordoppen worden meestal veel minder vaak gedragen en kunnen wel twee jaar mee gaan. Regelmatig reinigen met lauwwarm water en zeep, verlengt de levensduur van de oordoppen.

  Hebben de oordoppen een CE-markering?

  Alle Alpine producten zijn CE-gecertificeerd. De CE-markering geeft aan dat de producten voldoen aan essentiële eisen en voldoen aan alle eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

  Hoe moet ik de oordopjes indoen?

  Voor het inbrengen kan de meegeleverde inbrenghuls gebruikt worden. De inbrenghuls is een plastic buisje met een opening aan de onderkant. Door deze opening is het mogelijk om de inbrenghuls over het steeltje van de oordop te schuiven. Plaats de oordop op de inbrenghuls en trek daaropvolgend het oor een beetje omhoog. Plaats nu met een draaiende beweging de oordop in het oor totdat de oordop goed aansluit. Vervolgens blijft de oordop correct in het oor zitten en kan je de inbrenghuls weer rustig terugtrekken.

  Hoe kan ik mijn oordoppen schoonmaken?

  Maak de oordoppen schoon met lauwwarm water en zeep. Goed en regelmatig reinigen verlengt de levensduur van de oordoppen.

  Zijn deze oordopjes ook geschikt voor kinderen?

  Voor kinderen van ongeveer 4 tot 12 jaar adviseren we de Alpine Pluggies Kids oordoppen. Deze oordoppen zijn kleiner waardoor ze beter in kleine kinderoren passen.

  Wat is het verschil tussen wax-, schuim- en filteroordoppen?

  De onderstaande tabel laat deze verschillen goed zien.

   

  Wax- en schuimoordoppen

  Alpine filteroordoppen

  Dempen alleen schadelijk geluid

  -

  +

  Zorgen dat spraak verstaanbaar blijft

  -

  +

  Voorkomen afgesloten gevoel

  -

  +

  Zijn comfortabel

  -

  +

  Zijn drukregulerend

  -

  +

  Zijn hygiënisch

  +

  (bij éénmalig gebruik)

  +

  Zijn herbruikbaar

  -

  +

  Zijn schoon te maken

  -

  +

  Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is hiervoor geen vervanging.

  Heeft u een vraag over Alpine SwimSafe Oordopjes 1ST?

  Meer uit ons assortiment