DeOnlineDrogist.nl
Bestel nu
€ 0,00
0
shopping awards persoonlijke verzorging 2023

Zwarte Bes (Ribes Nigrum)

Wat doet zwarte bes en waar is een zwarte bes supplement allemaal goed voor? Welke producten met zwarte bes zijn er allemaal en hoe gebruikt u ze?Lees meer

Wat is een zwarte bes?

Zwarte bessen (Ribes nigrum) zijn hele gezonde besjes. De bessen, of de bladeren van de zwarte bes plant, worden gebruikt in voedingssupplementen. Bijvoorbeeld ter ondersteuning van de urinewegen, spieren of gewrichten*.

*Dit zijn (voorlopig) toegestane gezondheidsclaims. Ze zijn in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

De zwarte bes plant

Zwarte bessen groeien aan de zwarte bes plant, behorend tot de ribesfamilie. Deze plant komt in het wild voor in grote delen van Europa en Azië, op natte en voedselrijke grond. Dit kan bijvoorbeeld in loofbossen zijn of moerasachtige gebieden. Ook worden zwarte bes planten gekweekt. De plant kan twee meter hoog worden en bloeit in april en mei. De bloemetjes zijn witgeel van kleur.

De vrucht, de zwarte bes, is ongeveer anderhalve centimeter groot en wordt rijp vanaf juli. De zwarte kleur heeft het vruchtje te danken aan anthocyanidinen, een soort flavonoïden. Het heeft een kruidige, wat zure smaak.

Zwarte bessen eten

De vruchten zijn geschikt om op te eten, maar kunnen ook verwerkt worden tot zwarte bessensap, wijn en zwarte bessenjam. Ook de frisdrank Cassis wordt van zwarte bessen gemaakt. Cassis is de Franse benaming voor het aroma van zwarte bessen. Van zwarte bessen kan ook thee gemaakt worden, bijvoorbeeld zwarte bes blad thee.

Wat zit er in zwarte bes?

In 100 gram zwarte bessen zitten de volgende voedingsstoffen:

Energie

53 kilocalorieën

Koolhydraten

8 gram

Eiwit         

0,9 gram

Vet

0,2 gram

Vezels

3,6 gram

Caroteen

0,14 milligram

Vitamine C

177 milligram

Vitamine B1

0,05 milligram

Vitamine B2

0,045 milligram

Calcium

46 milligram

IJzer   

1,3 milligram

Waarom is de zwarte bes zo gezond?

Zwarte bessen hebben gunstige effecten op de gezondheid. De vruchten bevatten verschillende vitamines en mineralen, met name vitamine C. Ook het zwarte bes blad wordt gebruikt om zijn goede eigenschappen. Hier kunnen zwarte bes blad supplementen van gemaakt worden.

Zwarte bes, waar is het goed voor?

De zwarte bes kan verschillende gunstige effecten hebben. Maar wat is de werking van de zwarte bes nou precies? Hieronder vindt u de mogelijke effecten van zwarte bes op een rij:

  • Het draagt bij aan het goed functioneren en soepel houden van spieren en gewrichten*;
  • Het ondersteunt de gezonde vochthuishouding*;
  • Draagt bij aan het functioneren van de urinewegen*;
  • Draagt bij aan het behoud van een gezond gewicht*;
  • Helpt u weerstand te behouden tegen stress*;
  • De antioxidanten in zwarte bessen beschermen het lichaam tegen vrije radicalen. Dit zijn stoffen die schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels*.

*Dit zijn (voorlopig) toegestane gezondheidsclaims. Ze zijn in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Zwarte bes supplementen

Zwarte bes supplementen worden meestal gemaakt van zwarte bes blad. Supplementen bestaan in de vorm van capsules, druppels en thee.

Verschillende soorten zwarte bes supplementen

Wanneer gebruik ik zwarte bes supplementen?

Vanwege de verschillende effecten van zwarte bes, kunt u de supplementen om verschillende redenen gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer u uw vochthuishouding wilt ondersteunen*. Of wanneer uw spieren en gewrichten wat extra ondersteuning kunnen gebruiken*. Daarnaast kunt u kiezen voor zwarte bes wanneer u op zoek bent naar een supplement dat bijdraagt aan hebt behoud van een gezond gewicht*.

Bijwerkingen en waarschuwingen bij zwarte bes supplementen

Over het algemeen veroorzaken zwarte bes supplementen geen bijwerkingen. Wel kunt u de supplementen beter buiten het bereik van kinderen bewaren. Ook is er nog niet voldoende bekend over het gebruik van zwarte bes supplementen bij zwangerschap en borstvoeding. Overleg in deze gevallen met uw arts of u zwarte bes supplementen kunt gebruiken.

Zwarte bes blad supplementen, waar zijn ze te koop?

Zwarte bes supplementen online bestellen? Dat doet u gemakkelijk en snel online bij DeOnlineDrogist.nl. Wilt u meer weten over dit product? Of heeft u misschien vragen over onze werkwijze? Neem dan gerust contact op met de klantenservice. We beantwoorden graag uw vragen en helpen u met een deskundig advies.

Bestelt u uw zwarte bes supplementen online voor 21.30 uur? Dan bezorgen wij uw bestelling de volgende dag aan huis. Bestellingen boven de 20 euro worden bovendien gratis thuisbezorgd.