Hoofdpagina>Voedingssupplementen>Superfood>Zeewier

AlgAran Ierse Mos Carrageen 40GR

Wordt traditioneel gebruikt om pudding te verstevigen, maar het kan ook gebruikt worden om soepen en sauzen te binden

5,09

Dit product is tijdelijk uitverkocht.

Wilt u op de hoogte gesteld worden als dit product weer op voorraad is? Geef dan uw emailadres op:
  • Merk:  AlgAran 
  • Inhoud: 40GR
  • EAN: 5391513421129
    Productbeschrijving

    Algemeen
    AlgAran Ierse Mos Carrageen wordt traditioneel gebruikt om pudding te verstevigen, maar het kan ook gebruikt worden om soepen en sauzen te binden. Gewassen en gesneden kan het gegeten worden in salades. Iers mos wordt na het plukken in de zon gedroogd. Het roodbruine wier verbleekt dan tot een geelbruine kleur. De vlokken moeten net zoals gelatine worden geweekt en vervolgens gekookt om het te laten geleren. Carrageen levert een gelei met een zachtere textuur dan agar. Iers Mos wordt over de hele wereld verwerkt in hoestdrank vanwege haar antivirale en slijmoplossende werking bij luchtweginfecties en om het hoesten te verzachten. Zure ingrediënten zoals citroen kun je het beste toevoegen na het koken als de carrageen is afgekoeld. Iers Mos bevat een goede balans tussen vitaminen, mineralen en sporenelementen. Ook heeft het een hoog magnesium gehalte. Carrageen is Iers voor kleine rots, een betekenis gegeven vanwege de standvastige positie van dit delicate zeewier gedurende vele generaties.

    Heeft u een vraag over AlgAran Ierse Mos Carrageen 40GR?